Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Ronnie Tober boeken

Ronnie Tober boeken

Ronnie Tober boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ronnie Tober of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Al 49 jaar is Ronnie Tober een bekend en succesvol zanger/entertainer. Drie jaar na Ronnie’s geboorte (21 April 1945 te Bussum) emigreerde hij samen met zijn ouders, twee broers en zus naar Amerika. Hier was het waar zijn muzikale talenten werden ontdekt. Hij zong op familiefeestjes, begeleid door zijn moeder op de piano. Van zijn 8e tot zijn 14e zong Ronnie bij een in Albany (New York) bekend kerkkoor (St. Peters Episcopal Boys Choir) en werd daar solo-zanger. Een jaar daarna werd zijn eerste single uitgebracht onder de titel “Who taught you how” en gaf hem bekendheid in Albany en omgeving.

Vanaf 1961 was Ronnie regelmatig te zien als gast in TV Shows als “The Perry Como Show” en “The Ed Sullivan Show”. Kreeg zijn eigen lokale TV shows en werd in 1962 uitgeroepen tot “Junior Mr. America”. Een tournee door alle staten van Amerika was het gevolg. Ronnie deed mee in de musicals “Little Mary Sunshine”, “The Boyfriend” en speelde mee in de TV film “Route 66” met George Maharis. Hoogtepunt van zijn Amerikaanse jaren is een optreden geweest voor Nixon en John F. Kennedy.

In 1963 bracht Ronnie een bezoek aan zijn grootouders in Nederland. Door een brief van zijn tante Henny kwam hij in contact met Willem Duys en zong op 27 december 1963 “Up a lazy river” in het TV-programma “Voor de vuist weg”. De AVRO werd bedolven onder reacties. Deze reacties deed Ronnie besluiten om in augustus 1964 voorgoed terug te keren naar Nederland (zijn geboorteland). Phonogram/Philips gaf hem een platencontract en “Iedere avond” kwam de Top-5 binnen. Vele succesvolle platen volgden. Hij was geregeld te gast in niet te tellen radio- en TV-programma’s (o.a. Corry Brokken, Willy en Willeke Alberti, enz.) en had jarenlang zijn eigen TV-show bij de KRO en de Avro, waarin hij gasten ontving als Conny Vandenbos, Corrie van Gorp, Roger Whittaker, e.v.a.

Ronnie’s deelname aan het Knokke Festival bracht hem bekendheid in Europa. Gastoptredens in TV-shows van Catherina Valente, Nina en Frederik, grote oudejaarsavondshows in Duitsland waren regelmatig terugkerende activiteiten. Verschillende malen heeft Ronnie ons land mogen vertegenwoordigen op allerlei songfestivals. Zoals Knokke, Athene en Sopot (Polen). In Polen werd hij n.a.v. zin deelname vele malen uitgenodigd voor grote TV-shows.

Tweemaal heeft hij de gelegenheid gehad mee te doen aan het Eurovisie-Songfestival. In 1965 was hij deelnemer aan de Nederlandse voorrondes met het nummer “Geweldig”, welk nummer hem geweldig veel succes bracht. En in 1968 mocht hij naar de Nederlandse voorrondes te hebben gewonnen, Nederland vertegenwoordigen in de Royal Albert Hall te Londen met het lied “Morgen”.

In de jaren die volgden maakte Ronnie nog vele platen, waarvan een aantal hits werden die nog steeds bij optredens uit volle borst worden meegezongen. Om er enkele te noemen “Rosemarie”, “Arrivederci Ans”, “Naar de kermis”, en niet te vergeten “Rozen voor Sandra”. In de afgelopen 49 jaar heeft Ronnie honderden titels (waarvan er miljoenen zijn verkocht) opgenomen, overwegend Nederlandstalig. Een enkele Engelstalige CD staat ook op zijn zeer uitgebreide discografie. Naast zijn talrijke optredens in het land was Ronnie een vaste gast in radio en t.v. programma’s zoals “De Mounties Show”, “Met liedjes het land in”, “Herkent in deze tijd”, “Kwistig met muziek”, “Op volle toeren”, etc.

Ondanks het feit dat Ronnie’s naam tot 2012 niet meer in de hitparade prijkt zijn de radio- en TV-producenten hem zeker niet vergeten. Hij is geregeld te zien bij RTL4’s “Life and Cooking”, “Monte Carlo”, “Lijn 4”, etc. En bij de omroepen als TROS/NCRV/KRO/VARA in “Voor alle fans”, “Praatjesmaker”, “Herberg de Leeuw”, “Man bijt hond”, “Lunch TV”, “Het gevoel van”, “Hits a gogo” etc. Tot op de dag van vandaag is hij een veel gevraagd zanger/entertainer en niet alleen in Nederland. In België, Duitsland, Engeland, Tunesië, Amerika, Hongarije, Zuid-Afrika, Dubai, etc. wordt hij geregeld gevraagd om er een optreden te verzorgen.

2003 was voor Ronnie een speciaal jaar, zijn 40-jarig artiestenjubileum. Ter gelegenheid van dit gebeuren is een speciale CD uitgebracht in beperkte oplage, waarop Ronnie een duet zingt met musicalster Tony Neef en de zangeres Dayèn. En het schitterende nummer “My Way” begeleid door niemand minder dan Carel Kraayenhof met zijn bandonéon. Verder staat er ook een nummer op van het duo To Be. (nu anno 2011 Opera Familia). Zijn jubileum werd gevierd op 27 december 2003 met een galaconcert voor een uitverkocht Theater Orpheus te Apeldoorn. Een registratie van dit concert van Ronnie met gastoptredens van Dayèn, Tony Neef en Maaike Widdershoven, begeleid door de Bob East Showband, is op DVD uitgebracht. Een persoonlijk hoogtepunt van deze gala-avond was zijn Koninklijke Onderscheiding. Ronnie werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ronnie zingt geregeld voor grote projecten zoals op het Lowlands Festival en in de ‘Cover Top 100’ in de Heineken Music Hall. Zo ook tijdens het Concert des Levens van Johnny Hoes. Hij is te gast in TV-programma’s ‘Hits a gogo’ van Matthijs van Nieuwkerk. In diverse TROS TV-programma’s is hij regelmatig te gast zoals op de ‘Pleinfeesten’, In Scheveningen maar reist ook mee naar Curaçao. En niet te vergeten tijdens het grote Muziekfeest in de Amsterdam Arena. Azië heeft Ronnie altijd gelokt en er breken jaren aan dat hij geregeld daarheen afreist. In 2004 zingt hij tijdens een “Nederlandse avond” een “Amsterdamse medley”. Tijdens de repetities zong hij dit midden in het centrum van Hong Kong tussen de Chinezen, die niet wisten wat zij zagen.

2008: zijn jubileumjaar is een afwisselend en bijzonder jaar geworden. Gaat met de firma Princess naar Dubai; vertelt openlijk over zijn ziekte in “Vinger aan de pols” van de AVRO; loopt met 29 personen voor de Ronnie Tober Foundation de Nijmeegse 4daagse; heeft een kleine rol in de film “Sinterklaas en het geheim van het grote boek”. Een hoogtepunt was ook dat Ronnie werd gevraagd, tezamen met Anneke Grönloh, door Frans Bauer om samen met hem en Marianne een succesmedley te brengen van hun grootste hits. Dit resulteert in vijf uitverkochte voorstellingen in Ahoy. 2008 werd afgesloten met een bijzonder jubileumconcert in Theater Figi te Zeist. In het voorprogramma brachten collega’s zoals Anneke Grönloh, Ciska Peters e.v.a. een muzikale aubade aan de jubilaris. Presentatie was in handen van Jacques d’Ancona, Vivian Boelen en Eddy Becker. Na de pauze bracht Ronnie een overweldigende show begeleid door een 12 koppig orkest Maximized o.l.v. Henk Bernardt.

2009: Ronnie heeft wederom meegedaan aan de Nijmeegse vierdaagse. In november kreeg Ronnie uit handen van Mies Bouwman de Princess Hoffelijkheidsprijs. De film “Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot” kwam uit waarvan de titelsong, “Naar Nederland” werd gezongen door Ronnie. Eind zomer 2010 verscheen de single ‘Kom in m’n armen’, een duet met de zeer getalenteerde zangeres Willeke D’estell, het tweede nummer, ‘Heel even’.

2011: Na het succes van ‘Kom in m’n armen’ is besloten om een nieuw duet op te nemen en op de markt te brengen. Het nummer ‘De zomer komt weer gauw’ scoorde in maart erg leuk. In april kreeg Ronnie onverwachts een telefoontje van het productiebedrijf Tuvalu Media, dat de programma’s van Ali B Op Volle Toeren produceert, met de vraag of hij zou willen meewerken aan het succesvolle programma. Uiteraard vond Ronnie dit een eer en een grote uitdaging. In september 2011 was Ronnie ook weer te vinden, evenals voorgaande jaren, op de 50+ beurs in De Jaarbeurs in Utrecht waar hij optrad voor Omroep Max. Eind oktober heeft Ronnie Apeldoorn verruilt voor het mooie stadje Wageningen.

2012: Op 25 januari werd het programma Ali-B Op Volle Toeren, dat in mei 2011 was opgenomen, eindelijk op de buis uitgezonden. Wat er toen gebeurde kon Ronnie niet bevatten. De reacties waren niet van de lucht: vele smsjes en emails en hij was die avond het meest besproken onderwerp op Twitter. Dit resulteerde in de presentatie van de single ‘Er is niemand zoals jij’, op voortreffelijke wijze geschreven en gecomponeerd door Diane Theunissen, gebaseerd op het rap nummer ‘Geen 1’ van rapper Priester. Het nummer sloeg zo aan, dat hij gelijk de Nederlandstalige Top 30 binnenstormde. Het tweede nummer op de CD is “Het zijn van die kleine dingen”, een duet met Belinda Kinnaer. In het programma Hallo Gelderland vroeg Ali-B of Ronnie mee wilde werken aan zijn droom om een groot concert te geven met alle deelnemende artiesten van het programma Ali-B Op Volle Toeren in Rocktempel Paradiso in Amsterdam. Uiteraard zei Ronnie ja, en op 13 maart stonden ze in een uitverkocht Paradiso. De opnamen van dit concert zijn op 31 maart 2012 uitgezonden op TV.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button