Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ronnie Tober boeken

Ronnie Tober boeken

Ronnie Tober boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ronnie Tober of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Al ruim 50 jaar is Ronnie Tober een bekende zanger en entertainer. Hij vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival en werkte mee aan de succesvolle programma’s en concerten met Ali B Op Volle Toeren.

Ronnie Tober boeken voor een evenement

De kosten voor een optreden van de 3Js zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor een boeking. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Ronnie Tober

Ronnie Tober was in 1965 deelnemer aan de Nederlandse voorrondes voor het Eurovisie Songfestival met het nummer “Geweldig”. Dit nummer bracht hem geweldig veel succes. In 1968 won hij de Nederlandse voorrondes en mocht hij Nederland vertegenwoordigen in de Royal Albert Hall in Londen met het lied “Morgen”.

In de jaren die volgden maakte Ronnie vele platen, waarvan een aantal hits werden die nog steeds bij optredens uit volle borst worden meegezongen. Om er enkele te noemen: “Rosemarie”, “Arrivederci Ans”, “Naar de kermis”, en niet te vergeten “Rozen voor Sandra”. In de afgelopen decennia heeft Ronnie honderden liedjes opgenomen, overwegend Nederlandstalig. Een enkele Engelstalige CD staat ook op zijn uitgebreide discografie. Naast zijn talrijke optredens in het land was Ronnie een vaste gast in radio- en TV-programma’s zoals “De Mounties Show”, “Met liedjes het land in”, “Herkent in deze tijd”, “Kwistig met muziek” en “Op volle toeren”.

In 2003 vierde Ronnie Tober zijn 40-jarig artiestenjubileum. Ter gelegenheid van dit gebeuren is een speciale CD uitgebracht in beperkte oplage, waarop Ronnie een duet zingt met musicalster Tony Neef en de zangeres Dayèn. En het schitterende nummer “My Way” begeleid door niemand minder dan Carel Kraayenhof met zijn bandonéon. Zijn jubileum werd gevierd met een galaconcert voor een uitverkocht Theater Orpheus te Apeldoorn. Een persoonlijk hoogtepunt van deze gala-avond was zijn Koninklijke Onderscheiding. Ronnie werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ronnie zingt geregeld voor grote projecten zoals op het Lowlands Festival en in de ‘Cover Top 100’ in de Heineken Music Hall. Zo ook tijdens het Concert des Levens van Johnny Hoes. Hij is te gast in TV-programma’s ‘Hits a gogo’ van Matthijs van Nieuwkerk. In diverse TROS TV-programma’s is hij regelmatig te gast zoals op de ‘Pleinfeesten’. En niet te vergeten tijdens het grote Muziekfeest in de Amsterdam Arena.

2008: Ronnie Tober vertelt openlijk over zijn ziekte in “Vinger aan de pols” van de AVRO; loopt met 29 personen voor de Ronnie Tober Foundation de Nijmeegse 4daagse; heeft een kleine rol in de film “Sinterklaas en het geheim van het grote boek”. Een hoogtepunt was ook dat Ronnie werd gevraagd, tezamen met Anneke Grönloh, door Frans Bauer om samen met hem en Marianne een succesmedley te brengen van hun grootste hits. Dit resulteert in vijf uitverkochte voorstellingen in Ahoy. Het jaar werd afgesloten met een bijzonder jubileumconcert in Theater Figi in Zeist.

2009: Ronnie heeft wederom meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse. De film “Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot” kwam uit waarvan de titelsong, “Naar Nederland” werd gezongen door Ronnie. Eind zomer 2010 verscheen de single ‘Kom in m’n armen’.

2011: Het nummer ‘De zomer komt weer gauw’ scoorde in maart erg leuk. Ronnie werd gevraagd om mee te werken aan het succesvolle programma  Media Ali B Op Volle Toeren. Uiteraard vond Ronnie dit een eer en een grote uitdaging.

2012: Het programma Ali-B Op Volle Toeren werd in januari uitgezonden. De reacties waren niet van de lucht: vele smsjes en emails en Ronnie Tober was die avond het meest besproken onderwerp op Twitter. Dit resulteerde in de single ‘Er is niemand zoals jij’, gebaseerd op het rap nummer ‘Geen 1’ van rapper Priester. Het nummer sloeg zo aan, dat hij gelijk de Nederlandstalige Top 30 binnenstormde. Ronnie deed ook mee aan een groot concert met alle deelnemende artiesten van het programma Ali B Op Volle Toeren, in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button