Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Ronald Giphart boeken

Ronald Giphart boeken

Ronald Giphart boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Ronald Giphart of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman ’Ik ook van jou’, dat werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden romans als ‘Giph’, ‘Phileine zegt sorry’, ‘Ik omhels je met duizend armen’ en ‘Troost’ (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). Ook publiceerde Giphart het literaire fotoboek ‘Heldinnen’ in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen. Zijn novelle ‘Gala’, Boekenweekgeschenk 2003, verscheen in een nationale recordoplage (780.000 exemplaren).

Voor zijn oeuvre ontving Giphart op 19 november 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Gipharts boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. ‘Ik ook van jou’, ‘Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’ werden met veel succes verfilmd. Giphart en Chabot met Bril, de succesvolle literaire voorstelling van Giphart met Bart Chabot en Martin Bril was van 2006 tot 2007 in de Nederlandse theaters te zien.

In 2010 verscheen zijn laatste roman ‘IJsland’ en Ronald heeft een wekelijkse column in de Volkskrant. Ook gaf Ronald in 2010 het boek ‘Eten, Drinken en Slapen’ uit samen met top koks Jonnie Boer en Sergio Hermans.

Ronald Giphart hielp hele volksstammen van studenten en middelbare scholieren af van hun literatuurlijsttrauma. Eindelijk een schrijver die literatuur schreef die makkelijker behapbaar was dan de telefoongids van Shanghai. Gipharts boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land.

Ronald Giphart is te boeken in combinatie met een Nightwritersshow, voor workshops, dagvoorzitterschap, als culinair spreker en voor lezingen en presentaties.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button