Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Romeo boeken

Romeo boeken

Romeo boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Romeo of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1994 – 1997
Giersthove en Wijngaarde ontmoeten elkaar op een muziekschool in Rotterdam en besluiten samen een zanggroep te beginnen. Aangevuld met de tweeling Barry nemen ze een eerste demo op. Als niemand reageert op deze demo besluiten ze eerst nog wat te oefenen. Drie jaar later hebben ze meer succes, verschillende platenmaatschappijen tonen interesse in hun vierde demo. Romeo tekent een platencontract bij Dureco. Deze koppelt Romeo aan een aantal gerenommeerde Amerikaanse producers en songschrijvers. Hieruit vloeit de eerste single Always Fall For Love voort. Het nummer, geschreven door Marc Nelson, wordt een bescheiden hitje.

1998

Er wordt met producer Jay Vandenberg aan een debuutalbum gewerkt, in maart verschijnt de tweede single Coming Home. Dit nummer bereikt de tweede plaats van de top 40. In mei komt het debuutalbum Romeo uit en ontvangen ze een gouden plaat voor vijftigduizend verkochte exemplaren van Coming Home. Dureco tekent hierna deals met platenmaatschappijen in het buitenland en Coming Home wordt in dertig landen uitgebracht. Ook het album schopt het tot de hoogste regionen van de hitlijsten, evenals de derde single Secret Love, die in juni verschijnt. In oktober leveren ze een bijdrage voor de soundtrack van de film Abeltje getiteld Flying. Het lied wordt geschreven en geproduceerd door de gebroeders Bolland. Op 31 oktober ontvangt Roméo een gouden plaat voor hun debuutalbum.

1999

Flying blijft wat achter bij de verwachtingen en wordt slechts een bescheiden hit. Wel doet de groep een aantgal positief ontvangen optredens in het clubcircuit. Het in Atlanta opgenomen album No Way Back verschijnt. Inmiddels heeft de band aardig wat sponsors, waaronder het kledingmerk Wrangler.

2000

De nieuwe single Angel From Above verschijnt in het voorjaar. Aan het eind van het jaar gaat Romeo’s platenmaatschappij Lube failliet.

2002

John Ewbank schrijft de muziek voor de single When She Smiles die in april verschijnt. Het nummer is ook te vinden op de soundtrack van de film Superstition (regie: Kenneth Hope). Ook de single The Answer Is Yes laat horen dat de muziek van de groep meer richting pop gaat. Samen met G.T.O. (voorheen Close II You) doet Roméo een Breakout!-tour langs vijftien grote scholengemeenschappen in Nederland.

2005

Julian Barry is als diskjockey te horen in het programma Late Night op FunX en vanaf november elke vrijdag als presentator te zien in het programma Love Talks RNN7, de regionale televisiezender voor Zuid-Holland Zuid en Rijmond. In opdracht van het milieucentrum maakt Clifton Giersthove het rapnummer Iedereen Heeft Lucht Nodig over de Rotterdamse luchtvervuiling. Ook Milton Wijngaarde gaat solo verder. Hij is verbonden aan het nieuwe Amsterdamse onafhankelijke label IcHi Records.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button