Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Roeland Fernhout boeken

Roeland Fernhout boeken

Roeland Fernhout boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Roeland Fernhout of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Roeland Fernhout maakt zijn televisiedebuut met een gastrol in de jeugdserie Hotel Amor (1991). Ook is hij enige tijd te zien in de tv-serie Diamant (1993).

In 1995 breekt Roeland door met zijn rol in de speelfilm Zusje. Ook speelt hij samen met Carice van Houten in de Telefilm SUZY Q (1999) van Martin Koolhoven.

Roeland speelt aanvankelijk bij verschillende toneelgezelschappen. Vanaf 1999 is hij vast lid van Toneelgroep Amsterdam. Zo is hij te zien in voorstelling als Kruistochten, Romeinse Tragedies, Ifigeneia in Aulis, Zomertrilogie, Ubu, Al mijn zonen, Scenes uit een huwelijk en vanaf juni 2011 in De Russen.

Op tv is Roeland o.a. te zien in populaire televisieseries als All Stars – De Serie (1999-2000) en Floor Faber (2009). In de bioscoop is hij te zien in films als Phileine zegt sorry (2003), De Dominee (2004) en Kicks (2008). Ook speelt hij in de speelfilm Bride Flight, die in juni 2011 in Amerika wordt uitgebracht. In 2012 wordt hij genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in de tv-film Terug van Jenneke Boeijink.

In seizoen 11/12 speelt Roeland in de reprises Hedda Gabler, Kreten en gefluister, Al mijn zonen, Angels in America en de premières Husbands (regie Ivo van Hove) en Macbeth (gastregisseur Johan Simons). Ook brengt hij de solovoorstelling Schemerlanden, gebaseerd op een novelle van Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee.

In 2013 speelt Roeland een van de hoofdrollen in Lange dagreis naar de nacht van Eugene O’Neill, geregisseerd door Ivo van Hove voor Toneelgroep Amsterdam. Ook neemt hij een rol op voor de Telefilm Bouwdorp van Margien Rogaar.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button