Robert Kranenborg werkte als kok jarenlang bij restaurant Corona in Den Haag en La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij behaalde daar twee Michelin-sterren. Ook was hij betrokken bij zijn voormalige restaurant Vossius en theaterrestaurant Le Cirque van Joop van den Ende in Scheveningen. Sinds 2009 is hij als televisiekok te zien bij diverse programma’s, zoals Over de Kook en Topchef.
Robert Kranenborg boeken voor een evenement
De kosten voor het inhuren van Robert Kranenborg zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een presentatie of kookworkshop met Robert Kranenborg.
Wie is Robert Kranenborg
Franse keuken
Robert Kranenborg startte zijn carrière bij restaurant De Witte (1 Michelinster) in Amersfoort. Dit restaurant werd geleid door Ernst Hastrich, een van de oprichters van de Alliance Gastronomique Neerlandaise. Robert’s volgende leerschool was L’Oustaù de Baumanière (3 sterren) in Les-Baux-de-Provence (Frankrijk). Hierna volgden Île-de-France (1 ster) en Le Grand Véfour (3 sterren) in Parijs. In Le Grand Véfour werkte hij onder leiding van de legendarische Raymond Oliver, de eerste televisiekok van Frankrijk in 1954.
Gerenommeerde restaurants en hotels
In 1977 keerde Robert Kranenborg terug naar Nederland, waar hij eerst als chef werkte bij restaurant De Echoput in Hoog Soeren. Twee jaar later vertrok hij naar Brussel en werd hij chef de cuisine van La Cravache d’Or (2 sterren). Vervolgens werkte hij vijf jaar als chef bij het Haagse restaurant Corona. In 1992 begon hij bij het gerenommeerde Amstel Hotel in Amsterdam.
Vossius
Na zijn vertrek bij het Amstel Hotel in 2000 deed Robert Kranenborg samen met Amstel-maître John Vinke een poging een eigen restaurant op te zetten. Hun restaurant Vossius bleek te hoog gegrepen en was een kort leven beschoren. Dit kwam mede door de internationale crisis die volgde op 9/11 – de openingsdag van het restaurant.
Le Cirque
Robert Kranenborg ging vervolgens aan de slag als executive chef de cuisine bij restaurant Le Cirque, onderdeel van het Circustheater in Scheveningen. Daar kreeg hij eind 2006 een ster van Michelin. Robert Kranenborg was aangesteld om dit restaurant op de culinaire kaart van Nederland te zetten en verliet Le Cirque eind 2007. Tegenwoordig is Robert zelfstandig culinair adviseur en voorzitter van de vakjury van de Nederlandse Bocuse d’Or.
Robert Kranenborg kookprogramma’s op TV
Sinds 2009 is Robert Kranenborg te zien in het RTL-programma Over de Kook, waar hij een week lang met amateurchefs kookt in zijn restaurant in Amsterdam. Tevens is hij sinds 2010 te zien in het RTL-programma Topchef, waarin hij samen met culinair deskundige Julius Jaspers de jury en presentatie voor zijn rekening neemt.