Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Rob de Nijs boeken

Rob de Nijs boeken

Rob de Nijs boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rob de Nijs of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Rob de Nijs maakte eind 2019 bekend dat hij na bijna zestig jaar een punt zet achter zijn carrière. De gevierde zanger stopt niet direct met optreden, maar hij zal niet meer jaren lang op het podium staan.

Wie is Rob de Nijs

Rob de Nijs ontdekt tijdens zijn schooltijd in Amsterdam dat hij graag op het podium staat. Hij doet wat ervaring op in het theater, maar besluit toch vol voor de muziek te gaan als hij met zijn band Rob de Nijs en de Lords (waar ook zijn jongere broer Bert in speelt) de finale van een talentenjacht in Amsterdam haalt.

De band brengt enkele singles uit. De eerste echte hit scoort Rob de Nijs in 1963 met Ritme van de regen, een bewerking van Rhythm of the rain van de Amerikaanse groep The Cascades. Het lied bereikt de top-5 van de Nederlandse hitlijsten en Rob de Nijs wordt een tieneridool.

Hij brengt meerdere singles uit die het aardig doen, maar die niet het succes van Ritme van de regen evenaren. Het zijn onzekere tijden in de carrière van Rob de Nijs, die langzaam maar zeker uit het publiciteit verdwijnt.

Televisieacteur

In 1970 lijkt het tij te keren wanneer Rob de Nijs als acteur in de kinderserie Oebele verschijnt. In 1972 speelt hij de rol van Bertram Bierenbroodspot in de kinderserie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Door deze serie staat Rob de Nijs weer in de belangstelling. Platenmaatschappij Phonogram ziet het als het juiste moment om hem ook als zanger weer aan het werk te krijgen. Ze brengen Rob de Nijs in contact met zanger en componist Boudewijn de Groot en tekstschrijver Lennaert Nijgh. Het is de start van een zeer succesvolle periode als zanger.

Het eerste soloalbum van Rob de Nijs heet In de uren van de middag, en bevat de hits Malle Babbe, Jan Klaassen de Trompetter en Dag Zuster Ursula. Ook de albums die daarna volgen oogsten succes. De plaat Met je ogen dicht (1980) staat vijf weken op de eerste plek in de hitlijsten. Het lied Foto van Vroeger groeit uit tot een van de klassiekers van Rob de Nijs.

Succesvolle jaren ’80

Gedurende de jaren tachtig brengt Rob de Nijs bijna elk jaar een nieuw album op de markt. Hij ontmoet Belinda Meuldijk, die teksten voor hem gaat schrijven en trouwt met haar in 1984. Rob de Nijs probeert meerdere malen door te breken in het buitenland, maar tevergeefs. In Nederland beleeft hij in 1996 een nieuw hoogtepunt in zijn carrière. Banger Hart wordt zijn eerste nummer-1 hit in Nederland.

Niet voor het laatst…

Het is de laatste keer dat Rob de Nijs zich in de hoogste regionen van de hitlijsten bevindt, maar hij blijft ook in de latere jaren van zijn carrière actief. Hij blijft albums afleveren, waarvan de recentste, Niet voor het laatst, in 2017 verschijnt. Na de theatertour Niet Voor Het Laatst, waar een gelijknamige documentaire over verschijnt, moet Rob de Nijs het nu noodgedwongen rustiger aan doen.

Hij zeg nog niet meteen te stoppen met optreden, maar geeft aan dat hij niet lang meer op het podium zal staan.

Zangers boeken voor een evenement

Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten. Kijk voor ideeën op de pagina met zangers, of in het overzicht van alle artiesten, rubrieken en categorieën die wij aanbieden. Op de pagina met veelgestelde vragen vind je meer informatie over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button