Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Rintje Ritsma boeken

Rintje Ritsma boeken

Rintje Ritsma boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rintje Ritsma of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Rintje Ritsma leerde schaatsen op de natuurijsbaan van Lemmer en op de Zijlroede voor de deur van zijn ouderlijk huis. Al vroeg nam hij les en daarvoor reisde hij elke woensdagavond met de bus van ijsvereniging De Preamkeskouwers naar Thialf. Zijn talent heeft hij waarschijnlijk geërfd van zijn opa, die met schaatsen nog wel eens prijzen won als zijn schip in de winter wegens ijs stil lag.

In de zomer van 1991 werd Rintje Ritsma voor het eerst in de toenmalige kernploeg gekozen. Nadat hij in 1995 een trilogie behaalde met de Nederlandse, Europese en wereldtitel allround, brak Rintje in de zomer met de schaatsbond. Hij was het eindeloze getouwtrek met de schaatsbond over betere topsportfaciliteiten zat en dacht zich beter te kunnen voorbereiden in een eigen ploeg. Die gedachte bleek waarheid.

In de jaren die volgde werd Rintje Ritsma nog drie keer Wereldkampioen en vier keer Europees Kampioen Allround. Daarnaast veroverde hij tweemaal zilver en driemaal brons bij de Olympische Spelen van Lillehammer en Nagano. Rintje Ritsma was in de jaren ’90 en ’00 het boegbeeld van het Nederlandse schaatsen. Door de populariteit van het schaatsen werd hij naast topsporter ook een bekende Nederlander.

In 2008 besluit Rintje Ritsma om een punt achter zijn succesvolle topsportcarrière te zetten. Na zijn schaatscarrière werd hij onder andere technisch directeur bij de bobsleebond en legde hij zich toe op de motor- en watersport.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button