Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Rick Engelkes boeken

Rick Engelkes boeken

Rick Engelkes boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rick Engelkes of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Alphen kiest Rick Engelkes voor een opleiding aan de modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam. Enkele jaren later, met zijn diploma op zak, vertrekt hij naar Parijs en krijgt hij een aanstelling als ontwerper bij het modehuis Jean-Charles de Castelbajac. Na twee jaar keert hij terug naar Nederland. Hij volgt acteerlessen en werkt zo nu en dan als fotomodel. In 1990 doet hij auditie voor een rol in een nieuwe Nederlandse soap. Als dr. Simon Dekker in Goede tijden, slechte tijden krijgt hij landelijke bekendheid. Na vier jaar verlaat hij deze serie om zich meer op het toneel te concentreren. Hij speelde ook in Blauw blauw, een Nederlandse politieserie van RTL 4. Blauw blauw ging over de dagelijkse beslommeringen van een politiebureau. Op het bureau in de Amsterdamse volkswijk De Pijp werkten de rechercheurs Paul (Rick Engelkes), Karin (Devika Strooker) en Wim (Johnny Kraaijkamp jr.).Al snel richt Engelkes zijn eigen productiebedrijf op, Rick Engelkes Producties (REP), aanvankelijk gericht op het theater, maar inmiddels ook verantwoordelijk voor televisieprogramma’s, films en commercials. In samenwerking met MTV produceert hij de theatervoorstellingen Sexual Perversity (2006), Romeo over Julia (2008) en Extreem (2009). Daarnaast blijft hij ook als acteur aan de slag. Zo is hij in het theater o.a. te zien in Volmaakt geluk en Succes en speelt hij een hoofdrol in de films Kruimeltje en Pietje Bell. In 2003 heeft Engelkes een hoofdrol in een commercial van Postkrediet, waarmee hij tevens een nominatie voor de Loden Leeuw in de wacht sleept. In 2009 is hij kandidaat in het AVRO-televisieprogramma Wie is de Mol?. Ook was hij te zien als Bart Leijendekker in de dramaserie Verborgen Gebreken.
Engelkes heeft twee dochters uit zijn relatie met zijn voormalig echtgenote, met wie hij in 2002 is getrouwd en waarvan hij in 2013 is gescheiden.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button