Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Richy Brown boeken

Richy Brown boeken

Richy Brown boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Richy Brown of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Na de HAVO te hebben afgerond besluit Richy muziekproductie en studiotechniek te gaan studeren in Hilversum. Maar als hij de kans krijgt om in de Verenigde Staten het vak daadwerkelijk in een studio te gaan leren onderbreekt hij onmiddellijk zijn studie en vertrekt hij in zijn eentje naar Amerika. Richy is dan 18 jaar. De studio waar hij werkt heet Manhattan Centre Studio’s, het is de vaste opnamespot van muziekproducer Timbaland. Drie jaar lang studeert en werkt hij in New York. ’s Nachts helpt hij bij de opnamen van grote artiesten als Justin Timberlake en Nelly Furtado en overdag sluit hij zich stiekem op in de studio’s om zijn eigen nummers op te nemen.

Drie jaar gaan voorbij waarin Richy hard werkt en samen met een manager een eigen demo cd opneemt. Toch wil het niet lukken een muzikale carrière op te bouwen. Achteraf gezien wijt Richy het gebrek aan belangstelling aan het feit dat hij alleen maar bezig was in de studio. ‘Ik had nog steeds vrijwel geen podiumervaring. Ook was ik een beetje bang om voor publiek te moeten zingen. Maar een artiest wordt niet in een studio gemaakt, maar veel meer on-stage.’

Uiteindelijk gooit hij de handdoek in de ring en keert hij New York de rug toe. Terug in Nederland is hij nog wel bezig met kleine opnamesessies maar zijn muzikale vlam brandt nog maar laag.

Als Richy 23 is werkt hij als verkoopvertegenwoordiger van kinderartikelen en daarnaast parttime in het Torturemuseum. Hij gaat af op een open auditie voor de Lion King musical maar wordt nèt te jong bevonden voor de rol van Mufasa. Toch willen de producenten hem niet zo maar laten gaan. Ze halen hem over gratis naar de Lion King School van Joop van de Ende te gaan waar hij meegaat in de laatste lichting.

In 2006 start de oproep voor de grootste zoektocht naar zangtalent ooit in Nederland gehouden: X FACTOR. Richy schrijft zich in. Tijdens de eerste auditieronde in Amsterdam zingt hij Al Green’s Let’s Stay Together. Zonder problemen komt hij door de Auditie-, Confrontatie-, en Ultieme Testronde. In de liveshows staat Richy dan eindelijk voor het langverwachte miljoenenpubliek. Dat publiek stemt hem ronde na ronde verder. Uiteindelijk bereikt Richy van meer dan 12.128 deelnemers de tweede plaats. Een muzikale droom komt uit. De weg naar een succesvolle carrière is geopend.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button