Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Rene van Beeten boeken

Rene van Beeten boeken

Rene van Beeten boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rene van Beeten of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Rene van Beeten
Andre Hazes Look a Like

Mijn opa zong als geen ander in verschillende cafés en andere gelegenheden, ook zat hij in het zwanenkoor en natuurlijk in Jordaan cabaret “De Toffe Jordanezen”, welke nog steeds bestaat. Elk weekend zocht ik hem op in Café de twee zwaantjes of een ander café. Altijd als hij stond te zingen zong ik mee op de achtergrond. (wel zodat niemand het hoorde.) Toen ik ongeveer 13 jaar was heb ik samen met mijn Opa het nummer “Zuiderzeeballade” opgenomen. Dat was toen in café “de vrolijke noot” op de overtoom van de familie Vrolijk. Helaas is dit café niet meer. sinds die tijd heeft het zingen mij niet meer losgelaten. “Mijn Opa hoort eigenlijk thuis in het rijtje van Johnny Jordaan, Willy Alberti en Tante Leen. ‘O mooie Westertoren’ en ‘Bij ons in de Jordaan’, zijn liedjes daar ben ik mee opgegroeid, maar ook prachtige stukken uit bv een opera waren regelmatig te horen”. Zingen. Toen Opa overleden was, kwam er een vrouw naar me toe. Ik kende haar omdat zij een van de muzikanten was van café “de twee zwaantjes” het was Nel Gase, “zo”, zei ze, “Nu ga jij zingen”. Dat werd natuurlijk een beetje lacherig afgedaan door mij. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en op een gegeven moment kreeg ik de microfoon, en ik dacht: ach, waarom ook niet. Echt soepel liep het niet, maar….. ik had er wel ontzettend veel lol en zin in. In de weken daarna probeerde ik het steeds weer en ik kreeg er steeds meer plezier in ook al was ik ontzettend nerveus. In die tijd was ik werkzaam als systeembeheerder en had het dan ook totaal niet naar mijn zin. Elk vrij moment greep ik aan om mij in het zingen te kunnen storten. René Trok, inmiddels een hele goede vriend geworden, was ook muzikant in de twee zwaantjes en heeft mij ontzettend veel gestimuleerd en geholpen. Bij het zoeken naar de juiste liedjes die bij mij pasten kwamen we steeds weer uit op een bepaalde artiest. Namelijk André Hazes, vreemd genoeg bleek mijn stem ook erg op de stem van André te lijken. (ik hoor het nog steeds niet) Zanglessen. Tijdens al deze gezellige toeren heb ik ook zanglessen gevolgd in het centrum van Amsterdam. Vooral deze zanglessen leerde mij de technieken achter het zingen. bv. Ademhaling, microfoon techniek, toonladders, stemoefeningen etc. etc. Toen vond ik het gewoon leuk, niet te weten dat ik dit later erg hard nodig zou hebben. Inmiddels had ik ook mijn repertoire een beetje aangepast en mijn eerste “hit” in de kroeg was “een vriend” van André Hazes, daarna volgde “waarom” en nog meer liedjes van deze zanger. en verder… Nu heb ik mijn repertoire flink uit kunnen breiden en zing ik veel meer dan alleen André Hazes. Nu ik met veel succes flink aan het toeren ben in het land, probeer ik toch ook een stukje eigen repertoire te ontwikkelen. Een mooi voorbeeld is: “Nu jij hier niet meer bent”, met dit nummer heb ik het toch gered tot de Tipparade op de radio. Dit is vooral een goede stimulans om door te gaan met een nieuwe uitdaging in mijn carierre : mijn eigen liedjes schrijven. Omdat ik naast mijn Hazesact ook verschrikkelijk fan ben van André was het ook niet moeilijk om mij in deze zanger te verdiepen, ik wil niet zeggen dat ik alles weet maar ik heb wel verschrikkelijk veel van hem geleerd. En in een hoop dingen zit verschrikkelijk veel herkenning. Misschien is het daarom wel dat zijn muziek mij goed past. Als je niet kan voelen wat je zingt dan komt het ook niet over. De beste Hazes Imitator.

Momenteel is Rene met succes

de beroemdste Hazes-imitator van ons land. Hoewel hij een grote fan is van de zanger is René toch bezig ook een eigen repertoire te ontwikkelen. Als alles goed gaat komt er binnenkort een CD van René uit met eigen repertoire en zal René een net zo bekende naam zijn als André Hazes.

Door Laurence Drenthe (AT5)

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button