Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Rene Riva boeken

Rene Riva boeken

Rene Riva boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rene Riva of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

René Riva werd in Amsterdam geboren. De eerste keer dat René besefte hoe mooi zingen kan zijn was toen hij in 1992 de films van de komieken Laurel & Hardy ontdekte. Oliver Hardy, een tenor, zong namelijk in een aantal van die films en dat wekte bij René aardig wat interesse. Hardy bleek, voordat zijn filmcarrière begon, als zanger werkzaam geweest te zijn en hij was een groot bewonderaar van operazangers waaronder de tenor Enrico Caruso. René werd in 1994 zo gegrepen door een concert van De Drie Tenoren (Domingo, Carreras en Pavarotti) dat hieruit zijn voorliefde voor opera en Italiaanse muziek groeide. Menig lied werd dan ook door René meegezongen.

Na een poos ontdekte René dat de Amsterdamse zanger Willy Alberti vele Italiaanse nummers en opera aria’s op zijn naam had staan. Hij werd een bewonderaar van de Amsterdamse tenor en herkende overeenkomsten met zijn eigen stem. Door de mooie Nederlandse ballades van Willy werd René ook een liefhebber van Nederlandstalig repertoire.

2000-2004

In 2000 werd René ontdekt door Corry Verbrugge, een zuster van Willy Alberti, en haar dochters Ria en Mary. Zij vonden dat René meer met zijn talent moest doen. René bracht in mei 2003 in eigen beheer een single uit, met daarop twee Nederlandse nummers en twee Italiaanse nummers. Deze single kwam bij platenmaatschappij Sony-BMG en producenten Emile Hartkamp en Norus Padidar terecht en zij werden al direct erg enthousiast. In september 2003 kwam voor René zijn eerste grote optreden: het Jordaanfestival. Organisator Jan de Bie hoorde René onder begeleiding van ’t Rembrandt Duo zingen en vroeg hem of hij als speciale gast met ’t Rembrandt Duo wilde optreden op de openingsavond van het Jordaanfestival. Het was de eerste keer dat het Jordaanfestival bij de Westertoren werd gehouden. Na aankondiging van presentator Herman Emmink zong René ‘O, Mooie Westertoren’, ‘Liefde’ en de ‘Italiaanse medley’. Hij kreeg van het publiek een staande ovatie. Het eerste optreden voor groot publiek was een daverend succes. In 2004 trad René wederom op bij het Jordaanfestival, deze keer maakte hij deel uit van het Jordaan ensemble. Het werd weer een geslaagde avond.

2005

In april 2005 maakte René zijn grote televisiedebuut bij het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied ter ere van Willeke Alberti. Als verrassing kwam René uit de coulissen van Carré tevoorschijn en zong een nummer dat Willeke vroeger als duet met haar vader zong: “Niemand laat zijn eigen kind alleen”.
Het aantal reacties was overweldigend en zeer positief.

René’s debuutalbum werd op 2 mei uitgebracht en hij kreeg het eerste exemplaar uit handen van Willeke Alberti. Het album was het resultaat van de vruchtbare samenwerking van René met de producenten Emile Hartkamp en Norus Padidar. Het album werd opgenomen met muzikanten van het Metropole Orkest en accordeonist Rolus Karssen. Henk Berenschot en John van de Ven schreven de arrangementen, Jacques Verburght nam de gitaren voor zijn rekening, verbluffende backing vocals verleenden hun medewerking en als klap op de vuurpijl nam René ook een duet op met Willeke Alberti: ‘Wij zijn echte vrienden’.

René’s nummer ‘C’est la vie’ werd in 2005 en 2006 een ware hit die overal mee wordt gezongen. Een onbezonnen en onbezorgd liedje over de zomer met een hoog feestgehalte. In beide jaren deed René veel radio-interviews en t.v. optredens bij zenders door het hele land, waaronder het ondertussen legendarische RTV Oost programma >b>”De Regiotap” van Willie Oosterhuis. Bij de laatste mocht René binnen een jaar tijd drie supersterren in ontvangst nemen, voor de singles ‘Ik pluk ’n ster voor jou’, ‘C’est la vie’ en ‘Woorden zonder geheimen’.

Bij Edwin Evers (Radio 538) en Daniël Dekker (Radio 2 – TROS Muziekcafé) trad René in juli en augustus live op met een accordeonist en twee gitaristen. Onder hun begeleiding bracht hij ‘De glimlach van een kind’, ‘C’est la vie’ en ‘Woorden zonder geheimen’ ten gehore.

16 september was een emotionele avond voor René, want hij bracht die avond op het Jordaanfestival een ode aan de 20 jaar daarvoor overleden zanger Willy Alberti. René eerde Willy door alle facetten van diens carrière te belichten; levenslied, Napolitaans / opera en populair Italiaans repertoire. Hij zong daarom opeenvolgend: ‘O Mooie Westertoren’, ‘Core’ngrato’ en de ‘Italiaanse medley’ allen onder begeleiding van ’t Rembrandt Duo. Hierna zong René nummers uit zijn eigen repertoire.

In 2005 werkte René mee aan een aantal TROS programma’s waaronder twee muziekfeesten op pleinen in Nederland en één op Curaçao. Ook reisde René in september van dat jaar af naar Toscane voor de opnames van het programma TROS Muziekfeest Klassiek, waar hij werkte met bekende artiesten zoals Ernst Daniël Smid en Joke de Kruijf. Hij zong in wijnkasteel ‘Castello di Olivetto’ en in het prachtige plaatsje San Gimignano een Italiaanse medley die bestemd was voor uitzending op Eerste Kerstdag. In het wijnkasteel deed René ook een exclusief optreden voor de TROS-leden waarin hij diverse Italiaanse liederen ten gehore bracht. Heel bijzonder was het ook dat René op 12 november in de Amsterdam ArenA het Italiaanse volkslied zong voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd Nederland-Italië. Dit tot groot plezier van de Italiaanse supporters in de Arena, die hem een ware ovatie gaven. René’s familie in Italië liet weten dat er in het land zelf ook zeer enthousiast werd gereageerd op zijn vertolking van het Italiaanse volkslied.

2006

René ging in maart naar Kirchberg in Oostenrijk voor opnames van TROS Muziekfeest in de Sneeuw. Er werden clips opgenomen van ‘Cest la vie’ en ‘Ik voel me prima’. Buiten de opnames verzorgde René een exclusief live optreden van een half uur, met Nederlands en Italiaans repertoire, op het plein in Kirchberg.

In maart en april trad René op met Charlène, Marianne Weber en Frans Bauer in de theatertour van de TROS.

Op de Avond van het Nieuwe Lied van het Amsterdams Kleinkunst Festival was René een van de vertolkers van de 12 winnende liederen die werden geschreven door diverse inzenders en die werden beoordeeld door een vakkundige jury. De avond had plaats in het Werkteater in Amsterdam. René vertolkte ‘Het mooiste spel ter wereld’ met tekst van inzender Harry Meuge en muziek van Paul van Veen. De muzikale begeleiding was in handen van Martin van Dijk en orkest. Andere vertolkers van de nieuwe liederen waren o.a.: Lucie de Lange, Harry Slinger, Mieke Stemerdink, Astrid Nijgh, Marjolein Touw, Bill van Dijk en Frans van Deursen.

René trad op 5 augustus voor de eerste keer op tijdens de Gaypride op het Rembrandtplein in Amsterdam. Zijn optreden voor een uitzinnige menigte was een groot succes.

Op 30 september ging de film ‘Nachtrit’ tijdens het Filmfestival in Utrecht in première. Deze film heeft de problemen van Dennis van der Horst tijdens de Amsterdamse taxi-oorlog als uitgangspunt. De hoofdrolspelers, Frank Lammers en Fedja van Huêt zijn in de film fans van René. Als de broers Dennis en Marco spelen en zingen ze zijn liedjes en dan met name ‘Ik pluk ’n ster voor jou’, het nummer dat René ook zelf in de film ten gehore brengt wanneer hij optreed in het woonhuis van ome Jan (Henk Poort). Ter gelegenheid werd er een speciale single uitgebracht van het nummer ‘Ik pluk ’n ster voor jou’, geheel in de stijl van ‘Nachtrit’.

‘Nachtrit’ werd op 6 oktober bekroond met twee Gouden Kalveren, één voor Frank Lammers (Beste Mannelijke Hoofdrol) voor zijn rol als Dennis van der Horst en één voor Fedja van Huêt (Beste Mannelijke Bijrol) voor zijn rol als Marco van der Horst.

Chiel Montagne besteedde in diverse radio uitzendingen ook veel aandacht aan de film ‘Nachtrit’ en met name aan René’s rol daarin. Op uitnodiging van René kwam Chiel naar de Amsterdamse première op 12 oktober. De Nachtrit single ‘Ik pluk ’n ster voor jou’ werd veelvuldig gedraaid door Chiel en tevens door een groot aantal radiostations in Nederland.

In november, tijdens de Museumn8, trad René op in het Amsterdam Historisch Museum in een programma dat in het teken stond van “levenslied tot rap”. René bracht hier ook een aantal Italiaanse liederen ten gehore die qua inhoud niet veel verschillen van het levenslied. Hij wilde hiermee aangeven dat we een Nederlandstalig nummer “levenslied” noemen, terwijl we dit niet doen als we hetzelfde lied in een andere taal horen.

René trad op 22 december voor ongeveer 25.000 mensen op tijdens het Giga Piraten Festijn in het Gelredome te Arnhem. Onder begeleiding van het Giga Piraten orkest zong hij ‘C’est la vie’, ‘Ik pluk ’n ster voor jou’ en een duet met Jeroen: ‘Jij bent ’t leven voor mij’.

SBS6 maakte hier een registratie van en René was te zien in het t.v. programma ‘Het Piraten Festijn’.

Aan het einde van 2006 werd ‘Nachtrit’ door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF) uitgeroepen tot beste Nederlandse film van 2006. Al eerder werd de film bekroond met twee Gouden Kalveren.

2007

RTV Noord-Holland vierde op 6 januari feest, want het populaire radio programma Verzoekplaten.nl van June Hoogcarspel bestond die dag 10 jaar. Dit werd gevierd in de kantine van RTV Noord-Holland waar René Riva, Wolter Kroes, Maribelle, Purper en Willeke Alberti allen live voor de radio optraden. René mocht het spits afbijten en zong zijn nummers die het meest aangevraagd worden: ‘C’est la vie’ en ‘Ik pluk ’n ster voor jou’.

Meer dan 200 vaste luisteraars waren hierbij als publiek aanwezig. June werd die dag in het zonnetje gezet en ze mocht vele enthousiaste reacties van luisteraars in ontvangst nemen.

Momenteel is René druk aan het optreden in het land bij grote evenementen, bedrijfsfeesten, diverse festivals en feesten. Zijn ambitie is om meer Italiaans repertoire ten gehore te brengen en uiteindelijk een compleet Italiaanstalig album op te nemen. Ook zal er dit jaar een nieuw Nederlandstalig album verschijnen. © 2007 – René Riva

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button