Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Rene Riva boeken

Rene Riva boeken

Rene Riva boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rene Riva of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

René Riva werd in 1994 zo gegrepen door een concert van De Drie Tenoren (Domingo, Carreras en Pavarotti) dat hieruit zijn voorliefde voor opera en Italiaanse muziek groeide. Menig lied werd dan ook door René meegezongen.

René Riva boeken voor een evenement

René Riva is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is René Riva

René bracht in mei 2003 in eigen beheer een single uit, met daarop twee Nederlandse nummers en twee Italiaanse nummers. In 2003 kwam voor René zijn eerste grote optreden: het Jordaanfestival. Organisator Jan de Bie hoorde René zingen en vroeg hem of hij als speciale gast met ’t Rembrandt Duo wilde optreden op de openingsavond van het Jordaanfestival. René zong ‘O, Mooie Westertoren’, ‘Liefde’ en de ‘Italiaanse medley’ en kreeg van het publiek een staande ovatie. Het eerste optreden voor groot publiek was een daverend succes. In 2004 trad René wederom op bij het Jordaanfestival, deze keer maakte hij deel uit van het Jordaan ensemble.

In 2005 maakte René zijn grote televisiedebuut bij het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied ter ere van Willeke Alberti. Als verrassing kwam René uit de coulissen van Carré tevoorschijn en zong een nummer dat Willeke vroeger als duet met haar vader zong: “Niemand laat zijn eigen kind alleen”. De reacties waren overweldigend en zeer positief.

Datzelfde jaar bracht René zijn debuutalbum uit en hij kreeg het eerste exemplaar uit handen van Willeke Alberti. Als klap op de vuurpijl nam René ook een duet op met Willeke Alberti: ‘Wij zijn echte vrienden’. René’s nummer ‘C’est la vie’ werd in 2005 en 2006 een ware hit die overal mee wordt gezongen. Een onbezonnen en onbezorgd liedje over de zomer met een hoog feestgehalte. In beide jaren deed René veel radio-interviews en TV-optredens door het hele land, waaronder het ondertussen legendarische RTV Oost programma De Regiotap van Willie Oosterhuis. Bij de laatste mocht René binnen een jaar tijd drie supersterren in ontvangst nemen, voor de singles ‘Ik pluk ’n ster voor jou’, ‘C’est la vie’ en ‘Woorden zonder geheimen’. Bij Edwin Evers (Radio 538) en Daniël Dekker (Radio 2 – TROS Muziekcafé) trad René live op met een accordeonist en twee gitaristen. Onder hun begeleiding bracht hij ‘De glimlach van een kind’, ‘C’est la vie’ en ‘Woorden zonder geheimen’ ten gehore.

16 september was een emotionele avond voor René, want hij bracht die avond op het Jordaanfestival een ode aan de 20 jaar daarvoor overleden zanger Willy Alberti. René eerde Willy door alle facetten van diens carrière te belichten; levenslied, Napolitaans / opera en populair Italiaans repertoire. Hij zong daarom opeenvolgend: ‘O Mooie Westertoren’, ‘Core’ngrato’ en de ‘Italiaanse medley’ allen onder begeleiding van ’t Rembrandt Duo. Hierna zong René nummers uit zijn eigen repertoire.

In 2005 werkte René mee aan een aantal TROS programma’s waaronder twee muziekfeesten op pleinen in Nederland en één op Curaçao. Ook reisde René in september van dat jaar af naar Toscane voor de opnames van het programma TROS Muziekfeest Klassiek, waar hij werkte met bekende artiesten zoals Ernst Daniël Smid en Joke de Kruijf. Hij zong in wijnkasteel ‘Castello di Olivetto’ en in het prachtige plaatsje San Gimignano een Italiaanse medley en deed een exclusief optreden voor de TROS-leden, waarin hij diverse Italiaanse liederen ten gehore bracht. Heel bijzonder was het ook dat René op 12 november in de Amsterdam ArenA het Italiaanse volkslied zong voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd Nederland-Italië. Dit tot groot plezier van de Italiaanse supporters in de Arena, die hem een ware ovatie gaven.

René ging in 2006 naar Kirchberg in Oostenrijk voor opnames van TROS Muziekfeest in de Sneeuw. Er werden clips opgenomen van ‘Cest la vie’ en ‘Ik voel me prima’. Buiten de opnames verzorgde René een exclusief live optreden van een half uur, met Nederlands en Italiaans repertoire, op het plein in Kirchberg. Later dat jaar trad René op met Charlène, Marianne Weber en Frans Bauer in de theatertour van de TROS.

Op de Avond van het Nieuwe Lied van het Amsterdams Kleinkunst Festival was René een van de vertolkers van de 12 winnende liederen die werden geschreven door diverse inzenders en die werden beoordeeld door een vakkundige jury. René vertolkte ‘Het mooiste spel ter wereld’ met tekst van inzender Harry Meuge en muziek van Paul van Veen. In augustus 2006 trad René voor de eerste keer op tijdens de Gaypride in Amsterdam. Zijn optreden voor een uitzinnige menigte was een groot succes.

In september ging de film ‘Nachtrit’ tijdens het Filmfestival in Utrecht in première. Deze film heeft de problemen tijdens de Amsterdamse taxi-oorlog als uitgangspunt. De hoofdrolspelers, Frank Lammers en Fedja van Huêt zijn in de film fans van René. Als de broers Dennis en Marco spelen en zingen ze zijn liedjes en dan met name ‘Ik pluk ’n ster voor jou’, het nummer dat René ook zelf in de film ten gehore brengt wanneer hij optreed in het woonhuis van ome Jan (Henk Poort). Ter gelegenheid werd er een speciale single uitgebracht van het nummer ‘Ik pluk ’n ster voor jou’, geheel in de stijl van ‘Nachtrit’.

‘Nachtrit’ werd bekroond met twee Gouden Kalveren, één voor Frank Lammers (Beste Mannelijke Hoofdrol) voor zijn rol als Dennis van der Horst en één voor Fedja van Huêt (Beste Mannelijke Bijrol) voor zijn rol als Marco van der Horst. De Nachtrit single ‘Ik pluk ’n ster voor jou’ werd veelvuldig gedraaid door een groot aantal radiostations in Nederland.

Tijdens de Museumn8 in november trad René op in het Amsterdam Historisch Museum in een programma dat in het teken stond van ‘Levenslied tot Rap’. René bracht hier ook een aantal Italiaanse liederen ten gehore die qua inhoud niet veel verschillen van het levenslied. Eind december trad René op voor ongeveer 25.000 mensen tijdens het Giga Piraten Festijn in het Gelredome. Onder begeleiding van het Giga Piraten orkest zong hij ‘C’est la vie’, ‘Ik pluk ’n ster voor jou’ en een duet met Jeroen: ‘Jij bent ’t leven voor mij’. SBS6 maakte hier een registratie van en René was te zien in het TV-programma ‘Het Piraten Festijn’.

RTV Noord-Holland vierde in 2007 het 10-jarig jubileum van het populaire radio programma Verzoekplaten van June Hoogcarspel. Dit werd gevierd met een show waarin René Riva, Wolter Kroes, Maribelle, Purper en Willeke Alberti allen live voor de radio optraden. René zong zijn nummers die het meest aangevraagd worden: ‘C’est la vie’ en ‘Ik pluk ’n ster voor jou’. Meer dan 200 vaste luisteraars waren als publiek aanwezig.

Momenteel is René druk met optredens in het land bij grote evenementen, bedrijfsfeesten, diverse festivals en feesten. Zijn ambitie is om meer Italiaans repertoire ten gehore te brengen en uiteindelijk een compleet Italiaanstalig album op te nemen. Ook zal er een nieuw Nederlandstalig album verschijnen.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button