Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » René Karst boeken

René Karst boeken

René Karst boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor René Karst of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

FEESTPOP MET EEN VLEUGJE GITAAR

Je zou René Karst kunnen kennen van het uitbundige ‘Supergave tijd’, het dynamische ‘Ik wil zo graag weer twintig zijn’ of het speelse ‘Op tafel dansen’. Zijn nummers hebben een hoog meezinggehalte. De teksten zijn soms wat cabaresk en spreken een breed publiek aan. Voeg er een gitaar bij en je hebt een combinatie om je vingers bij af te likken: feestpop in een Nederlands jasje.

Al een paar jaar ligt de tekst ‘Supergave tijd’ bij René op de plank. In 2007 vindt hij de juiste melodie en bewerkt het nummer op zijn manier. Een hit is geboren. René krijgt er landelijke bekendheid mee. Ook de tweede singel kan rekenen op een warm onthaal. ‘Dat moet je niet doen’ combineert een toegankelijke Nederlandse tekst met een vrolijke beat, bluesy gitaarrifs en eindigt in samenzang met een gospelkoor. René Karst staat er. Eind 2007 brengt René zijn eerste album uit. Het tweede albums komt in juni 2011 uit.

Deze vrolijke muzikant schrijft in 1976 als tienjarige zijn eerste liedje. Hij treedt jarenlang op met zijn moeder als duo Karst. Dit duo wordt in de kleinkunstscene gewaardeerd om hun Drentse liederen met prachtige teksten. Samen brengen ze 25 albums uit waarvan er één goud wordt. Na dertig jaar op de bühne doet zijn moeder een stapje terug. Op dat moment breekt voor René een tijd van bezinning aan. Hij neemt een besluit: zingen in het Nederlands, met feestelijke muziek het publiek veroveren. En de ruimte om af en toe een medley te zingen van zijn favoriete band Status Quo. Theaterzalen worden ingeruild voor feestcafé’s, Mega Piratenparty’s en après aki party’s.

Het leven van René Karst draait om de muziek. Hij zingt duetten. Hij schrijft zelf liedjes. Hij produceert voor verschillende Nederlandstalige artiesten. Hij maakt van elke single een video. “Ik weet wat ik zing en wat ik wil overbrengen. Vervolgens denk ik na over hoe je dat kunt uitbeelden. Ik ben eigenwijs genoeg om het net even anders te doen. ”

In 2007 neemt de carrière van René Karst, tot dan toe vooral gericht op Drenthe en de Drentse taal, een compleet andere wending als hij de single ‘Supergave tijd’ uitbrengt. Het succes blijft ook in de rest van Nederland niet onopgemerkt en dus trekt Karst met steeds groter wordende regelmaat het land in voor uiteenlopende feesten en diverse media-optredens. Van Mega Piraten Festijnen tot radio-interviews en van televisieprogramma’s tot optredens in populaire wintersportgebieden, alles passeert de revue.

Wie denkt dat de creatieve geest van Karst tussen de bedrijven door even tot rust komt, heeft het mis. Naast zijn eigen carrière als zanger, werkt René als mede-producer onder andere aan het nieuwe album van zangeres Erikah Karst. Hij organiseert diverse (grootschalige) evenementen en werkt regelmatig aan nieuwe liedteksten in diverse genres. Alles met evenveel inzet en enthousiasme, maar het podium is en blijft de plek waar Karst het liefste staat. Ondertussen verschijnt in 2008 ‘Ik wil zo graag weer 20 zijn’, de eerste single van een nieuw album, gevolgd door ‘Nooit om de liefde huilen’ (voorjaar 2009).

In juni 2011 wordt de tweede solo CD van René Karst uitgebracht. De CD heeft als titel ‘HELLUP’ gekregen. Voor de opnames dook René de Sound Vision Studio’s in Arnhem in waar hij met producer George Konings deze spraakmakende CD heeft opgenomen. De liedjes zijn deels geschreven door René zelf maar er komen ook nummers voorbij van Tony Neef, Eelco Claassen, Geen ID, Roland Verstappen en Jannie Karst. Er staan 12 nummers op deze nieuwe CD. De hoes zal zeker voldoen aan de “nieuwe media” en is een aanrader voor mensen die van nieuwe snufjes houden.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button