Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Relax boeken

Relax boeken

Relax boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Relax of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

1998
Relax wordt opgericht in 1998 als de Haarlemmer Llewy is Sel z’n eigen stijl in hiphop wil gaan brengen. Llewy is al een flinke tijd actief in onder andere de teenybopper punch rock band Nayberhood. Nayberhood bestaat uit vrijwel dezelfde muzikanten als Relax en geniet al redelijk wat bekendheid, mede omdat deze formatie in 1996 tot de finale van de Rob AcdaAward van het Haarlemse Patronaat weet door te dringen. Meteen na de oprichting neemt Relax, dan nog het project van Llewy, de eerste demo op in de Flowerhouse studio. Na doorgedrongen te zijn in de finale van de Grote Prijs van Nederland bedenkt Llewy dat het een mooi moment is om de volgend stap te maken. Met een live band hiphop maken! De nieuwe band die ontstaat, bestaat eigenlijk uit een uitgebreide line-up van Nayberhood.

1999

Relax tourt door het land om het publiek te laten kennismaken met hun nieuwe vorm van live-hiphop en de band speelt in clubcircuitzalen als Paradiso, LVC, Nighttown en de Melkweg. Ook op diverse festivals als Bevrijdingspop en Racism Beat It laten de Haarlemmers een sterke indruk achter. Het nieuwe platenlabel van het Amsterdamse Paradiso en Mercury (P.A.R.) brengt een single uit van Relax: If It Don’t Hip It Don’t Hop. Aan het eind van het jaar wordt Relax genomineerd voor een Heineken Crossover-Award, een stimuleringsprijs voor vernieuwende Nederlandse acts die een crossover maken tussen verschillende muziekstijlen.

2000

Relax treedt op in het voorprogramma van The Roots in Paradiso en zet de eerste stappen buiten Nederland. Optredens in België, Duitsland en de uitnodiging om tijdens de millenniumwisseling te spelen op Malta zijn hier het voorbeeld van.

2001

Dit jaar treedt Relax erg veel op. De groep doet onder andere mee aan de Popronde, een soort reizend festival dat meer dan een tiental plaatsen in Nederland aandoet. De band tekent een contract bij platenmaatschappij PIAS en begint met de voorbereidingen op het album. Het zestal treedt op tijdens de afterparty van het Drum Rhythm Festival, het North Sea Jazz Festival en Lowlands. Tegen het eind van het jaar start Relax met de preproductie van het album dat begin 2002 moet gaan verschijnen.

2002

Relax is niet meer tevreden met wat platenmaatschappij PIAS hen te bieden heeft en besluit het contract te beëindigen. Llewy verleent zijn medewerking aan de track Introduction op de nieuwe cd Insert Credit van Jagga Bite Sound System. In mei staat Relax op Drum Rhythm en tekent de band een platencontract getekend bij Warner Music. De eerste cd wordt meteen een live-plaat. De opnamen hiervoor worden 10 en 11 juni gemaakt in de Amsterdamse club Panama. Live@Panama wordt in augustus gepresenteert tijdens het optreden van Relax op Lowlands. Op 30 augustus vertrekt Relax voor een korte tour naar Zuid-Afrika en speelt de groep onder meer op het Oppikoppi-festival. Gelijktijdig met de Nederlandse release komt het live-album ook in Zuid-Afrika uit.

2003

Relax krijgt op 24 februari in ’t Spant in Bussum een Zilveren Harp uitgereikt. Drummer Satindra Kalpoe neemt in het voorjaar de plaats in van Jonas Filtenborg die gaat drummen in de band van Birgit. Hij speelt daarnaast in de daaropvolgende jaren ook bij Postmen, Brainpower, Sita en de Amerikaanse groep Sister Sledge. Relax wint op 6 maart een Edison in de categorie Beste Nieuwe Artiest Nationaal. In dezelfde maand ontvangt de groep De Olifant, de kunst- en cultuurprijs van het Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant. Relax gaat in het voorjaar tweemaal naar Afrika. In april speelt de groep onder meer op North Sea Jazz in Zuid-Afrika en op 18 mei vertrekt Relax naar Ethiopië voor het festival B-Connected. De band speelt in juni op Pinkpop. Na het album Live @ Panama komt 30 mei ook de DVD Live @ Panama – Much More, Nothing Less uit. De DVD bevat zeventien nummers van het concert dat de band in Amsterdam gaf aangevuld met vele extra’s.

2004

Vanwege bezuinigingsmaatregelen schrapt Warner Music Benelux 20 procent van de arbeidsplaatsen en stoot de platenmaatschappij de Nederlandse acts af waaronder Relax. De band tekent een platencontract met Universal Records en heeft een ander boekingskantoor, het Haagse AT Productions. Gitarist Niels Zuiderhoek verlaat de groep. Nieuwe leden zijn toetsenist Billy Bob Tattoo en trompettist CJ. Vanwege een ernstige ziekte van toetsenist Merlijn de Graaff (Officer M) moet de tournee worden afgebroken. Zanger Llewy Is Sel en bassist Bart Possimus werken in hun thuisstudio aan het volgende album dat meer popgericht is dan het debuut. Het duo schrijft ook het merendeel van de liedjes op het debuutalbum Rely On Me van Idols-winnaar Boris.

2005

Voorafgaand aan het tweede album Odeur De Clochard verschijnt op 14 januari de single Mr. Sleeves. Bij H.I.P. H.O.P., het tweede nummer op single, wordt een videoclip gemaakt. Odeur De Clochard bevat gastbijdragen van Stuurbaard Bakkebaard, Jacqueline Govaerts (Krezip), Boris en de Amerikaanse trombonist Joseph Bowie (Defunkt). De single No Sunrise bevat een gastbijdrage van Boris (onder de naam Bo-Rush). Op de single staat ook een speciale remix van het nummer gemaakt door Gunther Glock en That Geazer Gun. Relax staat op North Sea Jazz (met gastvocalist Boris) en speelt op 13 augustus in het voorprogramma van Kane tijdens hun uitverkochte concert voor ruim 32.000 fans op het Almere Strand. Relax verzorgt het voorprogramma van de drie concerten van Jamie Cullum in Nederland, op 14, 15 en 16 december in de HMH in Amsterdam. De Haarlemse band is naar eigen zeggen door Cullum persoonlijk benaderd toen hij Relax dit jaar zag optreden op het North Sea Jazz Festival. Samen met Cullum gaat Relax Studio Zeezicht te Spaarnwoude in om gezamenlijk het nummer Bitter Sweet op te nemen.

2006

Leden van Relax spelen mee op de single The Gods Must Be Crazy, de titelsong van de film Ik Omhels Je Met 1000 Armen, gezongen door Myriam Gaasbeek. Op 26 augustus verzorgt Relax het voorprogramma van Kane op het Malieveld te Den Haag. Zanger Llewy Is Sel wordt in december met spoed opgenomen met een ontsteking aan zijn alvleesklier.

2007

De optredens die in februari gepland staan worden in verband met de ziekenhuisopname van Sel doorgeschoven naar 13 april. Relax doet samen met de Vlaamse band Kawada mee aan het MTV-programma Road Rally 2.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button