Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Rapper Sjaak boeken

Rapper Sjaak boeken

Rapper Sjaak boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Rapper Sjaak of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Sjaak (echte naam: Mehdi Chafi, 24 september 1985) is een Marokkaanse rapper uit Amsterdam-Oost die al jaren underground furore maakt met zijn straatraps en tegelijkertijd hoge ogen gooit met samenwerkingen met o.a. The Opposites en The Partysquad. Zijn eigenzinnige stemgeluid en onnavolgbare flow leveren in combinatie met hilarische punchlines en een flinke dosis charisma een stijl op waar echte rapliefhebbers van smullen.
Sjaak brak in de zomer van 2007 bij het grote publiek door met het nummer ’Ik Heb Schijt’ van Appa. In hetzelfde jaar tekende hij een platencontract bij SPEC, het label van Ali B. De videoclip van ‘Ik heb Schijt’ werd met ruim vijf miljoen views op YouTube een groot succes. Het succesverhaal herhaalde zich met de The Partysquad-hit ‘Stuk’ , deze is ruim vijf miljoen keer bekeken op Youtube.

In 2008 bewees het rappende boegbeeld van Amsterdam-Oost bijzonder productief te kunnen zijn. Zijn EP ‘Sjaakmat’ verscheen en hij rapte mee op een groot aantal tracks. Zo was hij te horen op ‘Dubbel O’ van Yes-R , ‘Baas’ van Ali B en ‘Leven van du Faam’ van Kempi. In 2010 volgde een gastbijdrage op de tweede Top Notch-single van DJ Promo: ‘Miami Vice’ ft. Sef & Sjaak. In hetzelfde jaar was hij te horen op de The Opposites-kraker ‘Duif op de Dam’ ft. Burgs, Sjaak & Kleine Viezerik.

Sjaak is druk bezig met de afronding van zijn album en werkt daarvoor samen met een zeer getalenteerd gezelschap, o.a. Faberyayo, Willie Wartaal, Hydroboyz, Big2 en Willem van The Opposites, Jayh, Reverse, Kleine Viezerik , SABeats, The Partysquad, DJ Apster, Gregor Salto, en Appa.

Het album StrijderSysteem zal een mix brengen van de vertrouwde Sjaak sound en regelrechte club bangers, waar Krokobil al een voorproefje van was. De StrijderSysteem E.P. (release komt in de aanloop naar het album uit om de honger van de echte fans te stillen.) In het najaar van 2012 featured Sjaak samen met The Opposites op Hef zijn ‘Drink Van Me’ en levert hij samen met Naffer, & Mocromaniac een verse op Chillouh’s ‘In My Space’. Van de bonustrack ‘Hasselhoff’ ft. Wantigga & Dennis Brugman is in december 2012 een videoclip online gekomen, deze is met veel enthousiasme ontvangen (o.a. een FunX Award) en deed vriend en vijand watertanden naar meer.
Januari 2013 volgde de release van de StrijderSysteem EP en de tweede videoclip van de EP met de single ‘JCVD’ (Jean Claude van Damme) ft. Hydroboyz. Beide werden zeer succesvol ontvangen en Sjaak werd beloond met een optreden op het prestigieuze Noorderslag festival. Begin februari kwam The Partysquad single uit ‘Helemaal Naar De Klote’ ft. Sjaak & Jayh genaamd. Helemaal Naar De Klote single staat inmiddels bijna op 3 miljoen views op YouTube en stond enkele weken in de iTunes top 10. April bracht de ‘Boeke Remix’, een heupswingende FS Green remake van Aptijt’s orgineel waar Sjaak natuurlijk niet op mocht ontbreken. Begin mei kwam het nieuwe (Slapeloze Nachten) album van The Opposites uit waarop Sjaak ook zijn bijdrage heeft op het nummer ‘Kickstart’.

In de aanloop naar het StrijderSysteem album kwam de Sjaak ‘Loco Mexicano’ mixtape uit in mei: speciaal voor de fans zijn hits, gouwe ouwe classics, onterecht vergeten gastcoupletten en gloednieuwe bangers aan elkaar gemixed door niemand minder dan The Flexican(o). De Slam FM & Fernandes “Beachbreak Blender” brachten in juli FeestDjRuud, Kraantje Pappie, Dirtcaps en Sjaak samen in een studio. Het blenden resulteerde in een absolute zomer knaller genaamd ‘Weekend’ die je deze zomer nog veel gaat horen. September was de maand van de speelfilm WOLF waar Appa & Sjaak de gelijknamige soundtrackalbum voor maakte. De twee muzikale vrienden woonde een week lang samen in Utrecht, waar ze 24/7 werkten aan het WOLF album. Het resulteerde in een mooie documentaire (Een week lang met Appa & Sjaak) en een album om trots op te zijn, met als soundtrack ‘Stuntman’.

Op 29 november 2013 lanceerde Sjaak zijn langverwachte StrijderSysteem album. De album kritieken waren lovend, wat Sjaak op 1 december 2013 groots vierde tijdens de releaseparty binnen de muren van de Bitterzoet. Zowel het StrijderSysteem album als de releaseparty kennen een oneindige lijst van gastartiesten (o.a. Mr. Polska, Appa, Kraantje Pappie, Hydroboyz, The PartySquad, Jayh, Faberyayo, Willie Wartaal, FeestDjRuud, Sef, The Flexican en Lil’ Kleine.

2013 was voor Sjaak een jaar vol hoogtepunten met de komst van zijn StrijderSysteem album beloofd 2014 wederom een zeer succesvol jaar te worden. Een lange lijst van club en festivals volgden in 2014, met zijn eigen podium tour als muzikaal hoogtepunt; Sjaak tourt 3 maanden langs verschillende podia om zijn StrijderSysteem album live te performen voor de fans. Het succes van de tour en het contact met de fans motiveert Sjaak terug te keren in de studio.

Stil zitten is voor Sjaak geen optie en 2015 staat voor hem de studio centraal, met als doel het ontwikkelen van een nieuwe sound. Sjaak werkt samen met de getalenteerde producer Diaz aan een nieuwe EP, deze zal medio 2016 uitkomen. Naast Nederlandse tracks, zal Sjaak ook in het Engels te horen zijn.
Tussendoor stapte Sjaak bij Mo (alter ego van de populaire vlogger Mertabi) in de wagen, met als resultaat de grimey track ‘Space van de Haze’. Eind 2015 duikt Sjaak de studio in met de vrienden Giocatori, Lil’ Kleine en Ronnie Flex om te doen wat hij als beste kan, clubbangers maken. De Single ‘Alleen’ komt in januari 2016 uit en behaald binnen 3 maanden de goud (plaat) status, met miljoenen views op zowel Youtube als Spotify.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button