Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Racoon boeken

Racoon boeken

Racoon boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Racoon of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Racoon is een Goese band die zich heeft ontwikkeld van melodieuze rockgroep tot band die zich steeds meer toelegt op singer-songwriterachtig repertoire, met een prominente rol voor de akoestische gitaar. Grootste hit: Love You More (2005).
In 1996 besluiten Bart van der Weide en Dennis Huige te stoppen met hun hardcoregroep Vict’em. Dennis begint gitaar te spelen en Bart verzint teksten op de muziek. Ze noemen zichzelf Racoon en geven drie liedjes uit op de verzamel-cd Characters van het Nationaal Pop Instituut.

Binnen een paar maanden komen twee andere bandleden erbij: Stefan de Kroon, die basgitaar speelt; en Paul Bukkens, die drumt. Racoon brengt een demo uit met de naam It’s an ice cream day. Deze demo wordt goed verkocht.

In 1999 speelt Racoon op het muziekfestival Noorderslag. Hierop krijgen ze aanbiedingen van diverse platenmaatschappijen en ze tekenen bij S.M.A.R.T.-label van platenmaatschappij Sony. In januari 2000 komt het debuutalbum; Till Monkeys Fly uit, geproduceerd door Michel Schoots (Urban Dance Squad). Binnen een paar maanden is het nummer Feel Like Flying Megahit op Radio 3 FM en speelt Racoon op Parkpop en Lowlands. Ook de tweede single Blue Days wordt 3FM Megahit.

In de zomer van 2001 duikt Racoon de studio in om een nieuw album op te nemen. Dertien nummers komen er uiteindelijk op het album Here we Go, Stereo!. Voorafgaand wordt de single Eric’s Bar uitgebracht; een ode aan het café ‘La Strada’ te Goes dat wordt gerund door een goede vriend van de band.

In 2002 wordt Racoon gevraagd mee te doen met de Marlboro Flashback Tour; een tournee waarin een bekende Nederlandse band liedjes covert. Racoon speelt nummers van Faith No More.

In datzelfde jaar beëindigt Sony het contract met Racoon. Hoewel ze op zoek moeten naar een andere platenmaatschappij, blijven ze touren. Tijdens een uitzending bij 3FM sluit Racoon een contract met PIAS.

In 2004 produceert Michel Schoots het derde album van Racoon, dat Another Day gaat heten. Dit album komt uit in april 2005 en staat ruim anderhalf jaar in de hitlijsten. Door dit album is Racoon nóg bekender in Nederland geworden. Ook brengt dit album één van de grootste hits van Racoon, ‘Love You More’, voort. Andere singles van dit album zijn ‘Happy Family’, ‘Laugh About It’ en ‘Brother’.

In 2006 is Racoon een van de meest geboekte acts op de Nederlandse festivals. Op Pinkpop is de band te zien op het hoofdpodium. Het jaar wordt afgesloten met een nagenoeg uitverkochte theatertour.

In januari 2007 is Racoon, net als het jaar daarvoor, te zien tijdens de concerten van De vrienden van Amstel LIVE in Ahoy, Rotterdam. Eind 2007 volgt de eerste tour in de VS, waar de band bijna een maand lang het voorprogramma vormt van The Lemonheads.

In het voorjaar van 2008 is de release van het vierde album, getiteld Before you leave. Het wordt op 29 februari 2008 gepresenteerd in de trein en met een kort optreden in de hal van Utrecht Centraal Station. De eerste single van dit album, getiteld Lucky All My Life, komt op 29 januari uit, maar is in de week daarvoor al uitgeroepen tot Megahit op Radio 3FM. Met de bijbehorende videoclip heeft Racoon een wereldprimeur: de eerste interactieve videoclip (i-clip).

De band Racoon bestaat uit:

Bart van der Weide – zang

Dennis Huige – gitaar

Stefan de Kroon – basgitaar, harmony vocal

Paul Bukkens – drums

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button