Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Piet Paulusma boeken

Piet Paulusma boeken

Piet Paulusma boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Piet Paulusma of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Piet (Pyt) Paulusma is bekend als de Friese weerman. Hij maakte zijn debuut op televisie als weerman in 1985 bij Omrop Fryslân. Paulusma voorspelde dagelijks het weer, zowel bij Omrop Fryslân als ook op de radio bij Radio Noord. Zijn eerste aanraking met de meteorologie ontleent hij aan een Teleaccursus en het bestuderen van natuurverschijnselen. Om zich meer in het weer te verdiepen heeft Piet veel zelfstudie gedaan en zeven jaar lang begeleiding op wetenschappelijk niveau gehad.

Sinds september 1996 verschijnt Paulusma ook bij de landelijke zender SBS 6. Onder de titel Piets weerbericht worden iedere dag vanaf een wisselende buitenlocatie in Nederland weersvoorspellingen gemaakt over het weer in Nederland. Oorspronkelijk startte dit programma als onderdeel van het SBS 6-nieuws- en actualiteitenprogramma Hart van Nederland, maar het kreeg vanwege de grote populariteit van presentator Paulusma spoedig een eigen vermelding als separaat programma.

De Elfstedentocht van 1997 betekende de doorbraak van Piet Paulusma. Een opvallend detail is de Friestalige afsluiting van zijn weerpraatje met de bij velen bekende woorden Oant moarn (‘tot morgen’). Paulusma werd in 1999, 2000 en 2006 verkozen tot populairste weerman van het jaar.

Ook is Piet enige tijd te horen geweest bij Radio 10 Gold met het weerbericht en schrijft hij 2 keer per week zijn weerbericht in de Harlinger Courant. Het lokale weerbericht wordt door Piet Paulusma ook op de Weekkrantsites van Wegener gepubliceerd.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button