Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Peter Murphy boeken

Peter Murphy boeken

Peter Murphy boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Peter Murphy of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Peter Murphy startte zijn carrière in de topsport als volleyballer. Hij stopte echter al op jonge leeftijd met professioneel volleybal, omdat zijn ambitie bij coaching lag. In 1978 en 1985 werd hij verkozen tot volleybalcoach van het jaar.

Als bondscoach van het Nederlands vrouwenteam veroverde hij in 1991 een zilveren medaille en in 1985 een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap. Voor die laatste prestatie werden ‘Murphy’s meiden’ door de sportpers uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Eind jaren ’80 was Murphy werkzaam als technisch directeur van de Nederlandse Volleybalbond. In die functie was hij betrokken bij het Bankrasmodel, dat de herenploeg onder leiding van Arie Selinger en later Joop Alberda wereldfaam zou bezorgen.

Na zijn periode in het volleybal, vanaf 1996 is Peter Murphy werkzaam bij NOC*NSF als prestatie manager. Het scholingsprogramma Mastercoach in Sports, dat zich richt op bondscoaches is een van de projecten die hij leidt.

Begin 2007 werd Peter Murphy door de Nederlandse Volleybalbond geëerd met een gouden bondsspeld voor zijn verdiensten op nationaal en internationaal niveau, en geprezen als filosoof onder de topcoaches.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button