Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Peter Derksen boeken

Peter Derksen boeken

Peter Derksen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Peter Derksen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Peter Derksen

Deze sympathieke Franstalige zanger werd geboren in Elisabethville, Belgisch Kongo/Zaïre. De link met de Franse taal is snel te leggen, want de voertaal daar was Frans. Op z’n vijfde jaar heeft hij zich in Nederland gevestigd. Na zijn studie Tuin-en Landschapsarchitectuur is hij enkele jaren werkzaam geweest als landschaps-architect en voorlichter/PR-man bij het Ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij. Thans is Peter werkzaam als directeur bij de Stichting Nationale Boomfeestdag, die als doel heeft kinderen dichter bij de natuur te brengen Muziek is daarbij een belangrijk middel om zijn natuurboodschap over te brengen.

Voor de Postcode Loterij

heeft hij voor de Boomfeestdag het Guinness-book gehaald met het ‘Grootste Kinderkoor’; met ruim 7600 kinderen zong hij in Gelredome het Boomfeestlied ‘Het is tijd’. Hij is de bedenker van het Koningin Wilhelminabos, een bos ter nagedachtenis aan overleden kankerpatiënten.

Tijdens de jaarlijkse plantmanifestatie

zong hij de 6500 aanwezigen toe als afsluiting van zijn speech en bij de ‘Ride for the Roses’ van het Koningin Wilhelmina Fonds verzorgt hij (ook dit jaar!) de opening met het lied ‘The Rose’ voor duizenden toeschouwers. Tijdens de jaarlijkse Boomfeestdag zingt hij regelmatig zijn natuurboodschap: recentelijk nog voor de Prinsessen Laurentien, Marilène en Annette tijdens de opening van het Geboortebos.

Vanuit zijn vakgebied

werkt hij ook Europees: onder andere in Brussel bij de Europese Commissie de Europese Boomfeestdag, in het Frans gepresenteerd aan de aanwezige Ministers van Land- en Bosbouw van de Europese Unie.

Zo lopen uiteindelijk werk en privé

in elkaar over, want het zingen begon als een hobby tijdens zijn studententijd, maar werd in de loop der jaren steeds serieuzer, vooral toen hij zangles ging nemen. Vanwege zijn liefde voor de franse taal richtte hij zich meer op het zingen van chansons. Hij heeft meegedaan aan de finale van het Concours de la Chanson van de Alliance Française; niet gewonnen, maar hierdoor wel een leuke videoclip kunnen maken van het finale-lied ‘Dès Maintenant’ met een frans kinderkoor. Voor de Stichting Nationale Boomfeestdag is deze videoclip gemaakt om de Boomfeestdag een Europese manifestatie te laten worden. Daarnaast op het Gala van de Flying Doctor’s opgetreden met dit Franstalige lied. Begint voorzichtig in Frankrijk op te treden, met name in de Provence, Côte d’Azur.

Als zanger

weet hij de franse sfeer goed neer te zetten met het zingen van nummers die hem op het lijf geschreven zijn. Luister maar eens naar La Mamma van Charles Aznavour of naar Nathalie van Gilbert Bécaud. Bij La Montagne voel je daadwerkelijk hoe vroeger het leven in de ‘montagnes’ was. Je voelt de menselijke sfeer in deze chansons! Het lied L’amour s’en va, l’amour revient is een echt zomerlied met een heerlijk frans geluid, waarbij je je wel móet wanen liggend in de zon op het strand van Saint Tropez.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button