Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Patricia Paay boeken

Patricia Paay boeken

Patricia Paay boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Patricia Paay of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Patricia Paay wordt geboren in Rotterdam en volgt al vanaf jonge leeftijd piano- en balletlessen. In 1965 debuteert Patricia als nachtclubzangeres in het jazzorkest van haar vader, The Evergreens. Ze vormt haar eigen backinggroep met haar zusje Yvonne en Anita Meyer. Met een platencontract op zak debuteert ze een jaar later op televisie tijdens de allereerste televisieavond van de omroep TROS met een programma van 20 minuten, Patricia zingt. In 1967 wordt de single ‘Je bent niet hip’ een grote hit voor de dan 18-jarige Patricia.

Patricia Paay boeken voor een evenement

Patricia Paay is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Wie is Patricia Paay

In 1971 richt Patricia haar eigen groep op: Himalaya. De groep bestaat naast zangeres Patricia uit Gerard Visser, Niko Christiansen en Okkie Huysdens. De groep neemt slechts een single op, ‘Put your hand in the hand’. In 1973 gaat Himalaya over in de groep Heart. De groep, die centraal staat in de televisieserie Waaldrecht, haalt de tipparade met de single ‘Hang on’. Heart’s volgende single ‘Lovemaker’ wordt het jaar daarop een hit, maar Patricia prefereert een solocarrière boven het zingen in een groep.

Terwijl Heart verder gaat als Limousine maakt Patricia Paay het album ‘Beam of light’. Het album kwam op een moment dat ze net had gekozen voor een solocarrière en nog niet precies wist met welk repertoire. Het bleek al snel dat dit niet was wat de mensen van haar verwachtten. Alhoewel ‘Beam of light’ niet het gewenste succes oplevert, doen haar singles dat wel, inhakend op de discorage die midden jaren zeventig de kop op steekt. De singles ‘Someday my prince will come’ en ‘Now’ worden grote hits.

In 1977 scoort Patricia haar grootste en tevens meest bekende hit met ‘Who’s that lady with my man’, een single die ook in het buitenland aansloeg. Deze hitsingle staat, samen met voornamelijk covers van onder andere Dolly Parton en Barry Gibb, op het album ‘The lady is a champ’ dat ook in 1977 verschijnt. De hoes van de LP symboliseert de jarenlange strijd om erkenning en het gevecht om aan de top te komen. In 1978 komt het album ‘Malibu Touch’ uit, waarvan zowel ‘Malibu’ als ‘The best friend I know’, een hit worden. Een jaar later neemt Patricia een duet op met Jacques Kloes. ‘You make it allright’ wordt in september een hit en het duo wint de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse productie.

Na een wat stille periode verschijnt in 1981 het album ‘Playmate’, bedoeld voor de Amerikaanse markt. Zowel ‘Saturday nights’ als ‘Who let the heartache in’, doen het goed in de top van de hitparade. Er volgen daarna nog twee hits voor Patricia: ‘Tomorrow’ en ‘Solitaire’, beide afkomstig van het album ‘Dreamworld’ dat in 1983 uitkomt.

In 1983 brengen Patricia en Yvonne samen met hun moeder een eenmalige hommage aan de Andrew Sisters. Het blijft echter niet bij een eenmalig TV-optreden als blijkt dat er heel veel vraag is naar de medley. Het nummer ‘Stars on 45 Proudly Presents’ verschijnt op single en bereikt de eerste plaats van de hitparade. In de volgende jaren scoren The Star Sisters een aantal hits met in eerste instantie andere medleys (‘Hooray for Hollywood’, ‘A tribute to Marilyn Monroe’) en later eigen nummers (‘Danger’).

In 1987 vertrekt Patricia naar New York met haar partner Adam Curry. Tijdens hun verblijf in Amerika neemt Patricia het duet ‘De wereld’ op met Rob de Nijs, dat de tipparade haalt. Na een stille periode rondom Patricia brengt ze in 1995 het album ‘Time of my life’ uit. Geïnspireerd door het succes van de Osbournes op MTV beginnen ze in 2003 op de commerciële zender SBS6 onder de titel Adam’s Family hun eigen reality soap.

Na een aantal stille jaren rondom Patricia Paay op muziekgebied neemt ze in 2000 een single op met vier covers van bekend jazznummers, samen met het orkest van haar vader. In datzelfde jaar start Patricia La Paay Cosmetics.

In 2009 gaan Patricia Paay en Adam Curry scheiden. Adam vertrekt naar Amerika en Patricia blijft met dochter Christina in hun woning in London wonen. Eind 2009 kocht Patricia toch weer een huis in Amsterdam.

In 2006 en 2007 deed Patricia mee aan het dansprogramma Dancing with the Stars. In 2008, 2009 en 2010 was ze te zien als jurylid in de SBS6-programma’s Holland’s Got Talent en Popstars. Vanaf 2011 zat Patricia Paay samen met Patty Brard en Tatjana Šimić in het programma Diva’s Draaien Door.

Patricia Paay boeken
Patricia Paay boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button