Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Oscar Harris boeken

Oscar Harris boeken

Oscar Harris boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Oscar Harris of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Oscar Harris wordt geboren op 30 november 1943 in Suriname. Op jonge leeftijd is hij al veel bezig met zingen en wordt zijn gave ontdekt. Hij zingt onder andere in diverse clubs en op 20-jarige leeftijd komt hij naar Nederland om te studeren.

Hij begint zijn zangcarrière in The Twinkle Stars, een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse groep, waarin eerst Ruud Seedorf en later Billy Jones als tweede zanger actief is. De eerste single ‘T.O.P.’ levert meteen hit op, waarna het ook met praktisch elke volgende raak is.

De populariteit van de formatie bereikt met de topsuccessen ‘Try A Little Love’ en ‘Soldiers Prayer’ een onbetwist hoogtepunt. Ook toen Oscar in 1973 besloot een solo-carrière na te streven bleef succes niet uit met hits als ‘Since I Met You Baby’ en ‘I Try My Hand’. Daarna werd er gekozen voor een vernieuwing van repertoire en ook deze keer werden er hits gescoord zoals ‘Song For The Children’ en ‘Disco Calypso’. Via ereplaatsen op songfestivals in o.a. Bulgarije, Luxemburg en Oostenrijk, alsmede tournees door Duitsland, Scandinavië en Frankrijk, breidt zijn faam zich tevens gestaag over de grenzen uit.

In 1982 neemt Oscar Harris album op met de Haarlemse zangeres Debbie, getiteld ‘It Takes Two’. Een jaar later verschijnt de opvolger ‘Everybody Loves Somebody’, met de single ‘Walk right back’. Na dit succes besloten zowel Debbie als Oscar ieder voor zich hun carrière voort te zetten.

Mede door het uitbrengen van het album ‘Love For The World’ wordt Oscar Harris begin 1999 uitgenodigd om voor het Wereld Natuur Fonds een special op te nemen in Kenya, samen met Viktor Laszlo.

Oscar Harris is misschien wel de meest bekende Surinaamse muzikant van Nederland. Zijn repertoire is een mix van vrolijke, Caribisch getinte meezingers en zwoele soulballads.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button