Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Nino boeken

Nino boeken

Nino boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Nino of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Al op jonge leeftijd raakte Nino geïnteresseerd in Hip-Hop.
Tijdens de lessen op school was hij altijd al bezig met teksten schrijven en onderwerpen bedenken. Inplaats van dat hij zich puur focusde op het schoolwerk verzamelde hij alles van Hip-Hop zoals video’s, cd’s, dvd’s en alles wat er maar te vinden was over artiesten in de Amerikaanse hiphop scene.

Toen de Nederhop populair begon te worden, is Nino zich meer gaan richten op Nederlandstalige tracks. Hij schreef zelf teksten en nam een paar tracks op. Nadat hij die op internet had doorgestuurd en positieve reacties kreeg, besloot hij samen met een paar andere artiesten serieuzer te werk te gaan. Nino nam het initiatief om met deze artiesten een hechte groep te vormen. Ze begonnen tracks op te nemen onder de naam LSD, wat staat voor ‘Lyricale Straat Dichters’. Veel van de onderwerpen en teksten zijn bedacht door Nino, zoals de track Zoals ik ben, die in 2005/2006 een behoorlijke hype is geworden op het internet. Dit heeft veel deuren geopend voor Nino in de Nederlandse scene. Sindsdien wordt hij gevraagd voor optredens, radio interviews en werd hij gevraagd voor de mixtape Straathits 2 van DJ MBA. Aan het project van DJ MBA werkten o.a Brace, Lange Frans, Negativ en THC mee.

In 2006 kreeg Nino het aanbod van het label van Jerry Leembruggen, Ruben Fernhout en o.a Kees De Koning Genaamd ” Goodlife Music”. Nadat Nino zijn krabbeltje had gezet onder het ontract is het meteen begonnen. Hij werd gevraagd om de soundtrack te maken van de Nederlandse horrorfilm Doodeind. De perfecte manier voor Nino om zijn visitekaartje af te geven. Dat deed hij met succes! In september 2006 kwam hij met de track Alleen Voor De Wereld de XChart binnen.

Daarna heeft hij binnen een korte tijd van 3 weken een mixtape gemaakt van 20 nummers onder de naam “Transmigratie”. Naast dat, heeft The Partysquad hem gevraagt om een samenwerking te doen voor op de hitsingle: “Dat Is Die Shit.” En vanuit daar ging het als een lopende band. Hij heeft aan een aantal tracks meegewerkt op het album “De bazen vd club” vd Partysquad. Nam deel aan De Bazen vd club tour samen met de partysquad. Hier en daar werd Nino gevraagt voor samenwerkingen, voor radio intervieuws en is toen zelfs genomineerd, voor de Urban en PP2G Awards als : “Beste Nieuwkomer 2006” waarvan hij beide awards in de wacht heeft gesleept. En dat allemaal voordat zijn debuut album uit is.

Ook heeft hij samen met Brainpower en Dicecream aan de remix Non stop meegewerkt. En in de tussentijd was ook de LSD edition Transmigratie 2 te downloaden op t internet. Er staan inmiddels al aardig wat samenwerkingen op Nino’s lijst o.a: Brainpower, Dicecream,Gio, Lange Frans, Negativ, THC, The Partysquad en nog veel meer artiesten.

Nino is een man die zijn teksten schrijft om een serieuzere boodschap over te brengen. In zijn teksten verwerkt hij wat hij zelf heeft meegemaakt of wat hij in zijn omgeving ziet gebeuren. Via zijn teksten brengt hij zijn kijk op de wereld over. Hij is goed in het verwoorden van zijn gevoelens en de dingen die hem bezighouden. Maar een dope club beat zal hij ook zeker niet langs zich heen laten glippen.

Momentheel heeft Nino de laatste hand gelegd op z’n derde mixtape genaamd “Transmigratie 3” waar hij weer met vele artiesten heeft samengewerkt. “Nino ziet Transmigratie eerder als een project dan als een mixtape, in tegendeel tot zn album, is Transmigratie een tape waarop hij kan experimenteren. Ondertussen is hij druk bezig met zn debuutalbum “Stille wateren diepe gronden”.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button