Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Nienke Römer boeken

Nienke Römer boeken

Nienke Römer boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Nienke Römer of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Nienke Römer werd bekend van haar vaste rol in de serie Rozengeur & Wodka Lime, waarin ze van 2003 tot 2005 de rol van Robin vertolkte. Deze serie was een groot succes op de Nederlandse televisie.

Nienke Römer studeerde een jaar Theaterwetenschappen aan de UVA. Daarna studeerde ze kort aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen, waar ze een opleiding volgde tot docent drama. Uiteindelijk vond ze haar weg naar de Toneelschool in Arnhem, waar ze na 4 jaar is afgestudeerd.

Haar televisiecarrière begon in 1993 toen ze een gastrol kreeg in de serie Oppassen. Daarna had ze onder andere gastrollen in de TV-series Ik Ben Je Moeder Niet, Blauw Blauw, All Stars, Russen, Najib en Julia, Grijpstra en de Gier, Baantjer, Lieve lust en Verborgen gebreken.

Nog tijdens de toneelschool speelde Nienke een hoofdrol in Baby Blue, een film van Theo van Gogh. In 2002 speelde ze de rol van Marjan de Wilde in de miniserie De Enclave. Na Rozengeur & Wodka Lime kreeg ze de rol van Suzanne in de televisieserie Koppels, die in 2005 en 2006 bij Talpa te zien was.

In 2007 won Nienke de prijs voor de beste actrice op het filmfestival van Sapporo voor haar rol in de korte film Roadrage (Weg). In 2008 heeft ze de rol van Dorien vertolkt in Julia’s Tango 2 en speelde zij in de telefilm De Fuik. Nienke was in 2009 te zien in de televisieserie Suzanne en de Mannen, ze speelde daarin de titelrol. Recent speelde Nienke rollen in Flikken Maastricht en Verliefd op Ibiza en was ze te zien in een van de hoofdrollen in de VARA-serie De Deal.

Naast het vele televisie werk dat Nienke heeft gedaan, is zij ook in het theater te zien geweest. Zo heeft ze onder andere gestaan in de voorstellingen Kleine Luyden en Dochters en Zonen in 2001-2002. In 2003 stond zij in de voorstelling Vogels van Joop van den Ende Theaterproducties, geschreven door Haye van der Heijden. In 2005 won ze de Guido de Moor prijs voor haar rol in Trouw, een voorstelling van het Nationale Toneel. Nienke speelde in Vaders onder de regie van Wannie de Wijn.

In 2010 was Nienke te zien in een productie van Hummelinck Stuurman Heren van de Thee, geregisseerd door Ger Thijs. In 2011 speelde Nienke in Het Gouden Ei van Tim Krabbé, geregisseerd door Léon van der Sanden.

Eind 2013 begon de tour van Nienke met Liefde Enzo, een komedie over relaties, geschreven door Nienke zelf, en gespeeld samen met haar man Frederik Brom. Kees Prins tekende voor de regie.

Sinds 2008 schrijft Nienke ook scenario’s, onder andere meerdere afleveringen voor We Gaan Nog Niet Naar Huis, een serie die in 2008 en 2010 door de Avro werd uitgezonden. Ook vertaald zij regelmatig werk vanuit het Engels, zoals recent een aantal afleveringen van Celblok H.

 

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button