Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Nicole boeken

Nicole boeken

Nicole boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Nicole of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Nicole won in 1982 het Eurovisie Songfestival voor Duitsland met het nummer ‘Ein bißchen Frieden’.

1980 – Robert Jung is de man die Nicole ontdekt op een liedjesfestival. Hij brengt Nicole bij Jupiter-records, het label van Ralph Siegel.

1981 – Met “Flieg‘ nicht so hogh mein kleiner Freund” maakt Nicole haar debuut. Nicole scoort, en haalt een tweede plaats in de hitlijsten. Bovendien trakteert de Duitse TV-zender ZDF haar op een televisiedebuut. Deze single wordt tevens de titel van haar eerste album.

1982 – Het nummer ‘der alte Mann und das Meer‘ scoort. Op 24 april haalt Nicole de eerste plaats op het Eurovisie-songfestival met het nummer ‘Ein bißchen Frieden’. De single verkocht in Europa maar liefst 4 miljoen keer, in 6 talen waaronder het Nederlands. Het gelijknamige album scoort in diverse landen goud. In de herfst van dat jaar krijgt een nieuwe rozen-soort de naam ‘Nicole‘.

1983 – Op het liedjesfestival van Tokyo behaalt Nicole een tweede plaats met het lied: ‘So viele Lieder sind in mir‘.

1984 – Nicole stapt in het huwelijksbootje met Winfried Seibert. Verder verschijnt het album ‘So viele Lieder sind in mir‘.

1985 – Het album ‘Gesichter der Liebe‘ verschijnt, en de daaruitgenomen single ‘Allein in Griechenland‘.

1986 – Nicole staat in Duitsland op één met ‘Laß´ mich nicht allein”.

1987 – Met de single ‘Song for the world‘ eindigt Nicole hoog op een songfestival in Bratislava. Het album ‘Moderne Piraten‘ verschijnt.

1988 – ‘Nie mehr ohne dich‘ wordt een hit, en is voorloper van het album ‘So wie du‘.

1989 – Nicole blijft de hitparade bestoken met singles als “Kommst du heut‘Nacht”, “Johnny” en “Jeder Zaun, jede Mauer wird aus Blumen sein”.

1990 – ‘Für immer, für ewig‘ is Nicole‘s nieuwste full-cd.

1991 – De single “Steh´ wie ein Mann zu mir” staat op één in de ZDF-hitparade. In augustus van dat jaar scoort Nicole met het nummer “Und ich denke schon wieder an Dich” . En op 31 augustus wint ze het “Erste Deutsche Schlagerfestival” van ZDF met het nummer ‘Ein Leises Lied‘.

1992 – Nicole ontvangt goud voor het in dat jaar verschenen album ‘Augenblicke‘. Ze lanceert een tweede full-cd in hetzelfde jaar met de naam: “Wenn schon, denn schon”.

1993 – Haar grootste hit van dat jaar is ongetwijfeld:”Dann küß´ mich doch”. Nicole wint nog maar eens het ZDF-Schlagerfestival. In ‘93 lanceert Nicole het album “Mehr als nur zusammen schlafen geh´n”.

1994 – Nicole tourt door 17 Duitse steden. Nicole neemt een single op met het nationale Duitse elftal: ‘It‘s just a game‘.

1995 – De Duitse zangeres blikt na 13 jaar terug op haar Eurovisie-overwinning, met het nummer “Mehr als ein bißchen Frieden”, goed voor een eerste plaats. Voor Duitsland wordt dit de plaat van het jaar.

1996 – Het album ‘Nicole Pur‘ verschijnt. Nicole scoort met de single ‘voulez-vous danser‘ en tourt door Duitsland in maar liefst 26 steden.

1997 – Nicole laat de pers weten dat ze zwanger is van een tweede kindje. Er verschijnt een album ‘Nicole‘s party‘… een hitmix.

1998 – Nicole haalt na haar zwangerschapsverlof ‘haar schade‘ in door 17 concerten te geven in 37 dagen.‘Wer schläft schon gern allein‘ is de voorloper van het nieuwe album ‘Abrakadabra‘. In ‘98 heeft Nicole een ernstig verkeersongeval, gelukkig zonder blijvende letsels. Op het einde van ‘98 neemt men een live-cd op.

1999 – In april verschijnt het live-album. Op hetzelfde moment ligt het album ‘Nicole‘s Streicheleinheiten‘ in de winkel, een verzameling van haar mooiste ballades. In september van ‘99 verschijnt de nieuwe CD ‘Visionen‘. In 2000 toert Nicole door Duitsland met ‘Visionen‘. Met ‘Ich hab dich noch lieb‘ scoort Nicole in eigen land ‘de‘ ZDF-hit van het jaar 2000.

2001 – Kaleidoskop, haar nieuwe album, ligt in de winkel. ‘t Is een mix van Engelstalige en Duitstalige nummers. Er staat ondermeer een duet op met Johnny Logan (no one makes love like you). In oktober start haar Kaleidoskop-tour in Leipzig. Er staan 23 concerten op het programma. Ze viert ook ‘20 jaar Nicole‘.

2002 – Nicole scoort in Duitsland een zomerhit met ‘Sommer Sommer‘. In juli verschijnt de verzamelaar ‘Neue Wegen‘ en in september ligt haar nieuwe album ‘Ich Lieb Dich‘ in de winkel. Daarop staan 15 tracks met nog altijd de naam ‘Ralph Siegel‘ op de hoes. Er hoort ook een DVD bij. Van het album verschijnt nog een single in oktober: ‘Ich lieb dich so sehr‘.

2003 – In de eerste maanden tourt Nicole door Duitsland met begin januari alweer een verzamelaar in de winkel ‘Für immer‘. Eind januari komt de single ‘Vergiss mich wenn Du kannst‘. In april brengt Nicole een nieuwe versie uit van haar eurosonghit ‘Ein Bisschen Frieden‘. Van elke verkochte single gaat een deel naar een kinderfonds. Op 29 september is het even schrikken. Op de nieuwe single staat Nicole in cartoonversie. En de titel van haar nummer is echt wel baanbrekend en niet zo braaf: ‘Frauen sind kleine Schweine‘. Op 6 oktober ligt Nicole‘s Kerstalbum in de rekken ‘Zeit der Sterne‘.

2004 – Nicole mag 40 kaarsjes uitblazen. Dat viert ze met een nieuwe CD ‘Für die Seele’. Het album verschijnt in mei in 2 versies. Een gewone en een beperkte oplage (met abc_biografie, interview en fotoboek). De titeltrack is meteen ook de eerste single: ‘Für die Seele’. In juni brengt Nicole een promosingle tot bij de radiostations: ‘Ich will Musik’.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button