Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Nena boeken

Nena boeken

Nena boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Nena of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Nena

Nena is geboren in Hagen-Westfalen (D) als Nena Kerner op 24 maart 1960.

1979

Nena leert Rainer Kitzmann kennen, hij is gitarist bij ‘The Stripes’. Kort daarop is Nena de zangeres van de band. Ze tekenen een platencontract bij het toenmalige label CBS. Er komt een album, en de band is te zien op TV: maar veel langer dan een paar jaar duurt het niet: de band split.

1982

Nena Kerner, haar vriend Rolf Brendel, Jürgen Dehmel, Carlo Karges en Uwe Fahrenkrog-Petersen richten de band “Nena” op, een voorstel van de platenfirma CBS. Op 17 augustus is de eerste single een feit: ‘Nur geträumt’. De plaat wordt voorgesteld in het ARD-TV-programma ‘Musikladen’, meteen gaan er 40.000 schijfjes over de toonbank.

De tweede single

die in ’83 verschijnt is helemaal in de roos: ’99 Luftballons’ wordt een monsterhit, niet alleen in Duitsland. De opvolger ‘Leuchtturm’ mag er ook zijn, het album ‘Nena’ haalt een schitterende omzet. Eind ’83 komt de single ‘Fragezeichen’ uit. Dat is de voorloper van het gelijknamige album dat in ’84 verschijnt. Ondertussen gaat het succesverhaal van de single ‘99 Luftballons’ verder. In de USA alleen al gaan er meer dan 600.000 exemplaren van de hand. Wereldwijd wordt een album met Engels- en Duitstalige liedjes uitgebracht “International Album”. Nena start een Europese tour, en er komen verschillende singles op de markt waaronder ‘Rette Mich’, ‘Lass mich dein Pirat sein’ en de tophit ‘Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann’.

1985

Nena scoort een top 10-hit in Duitsland met “Feuer und Flamme’. Het gelijknamig album wordt in het Duits en in het Engels uitgebracht (It’s all in the game). Haar Tour ’85 passeert Japan.

In ’86

verschijnt het album ‘Eisbrecher’. Nena is te zien op het witte doek in de film “Der Unsichtbare”. Een jaar later split de band Nena. Zij is zwanger. Haar zoon Christopher Daniel wordt geboren in ’88 en sterft het jaar daarop. Toch staat Nena er in oktober ’89, vanaf dan solo, met het aangrijpende nummer ‘Wunder geseh’n’. Het gelijknamige album scoort zeer goed, en Nena is opnieuw zwanger.

1990:

Nena heeft een tweeling! Er verschijnt een kinder-album ‘Komm lieber Mai’. In ’91 brengt ze een verzamelaar uit: ‘Nena, die Band’. Er verschijnt ook een remix van het nummer ‘Lass mich dein Pirat sein’.

1992

Bij het nieuwe album ‘Bongo Girl’ hoort ook een tour. Na acht jaar concerteert Nena weer live on stage! 1994: Nena brengt de full-cd ‘Und alles dreht sich’ uit. En ze modereert in de TV-show ‘Metro’ op ARD. Nena is weer in blijde verwachting.

In 1995

bevalt Nena van een zoontje. Haar live-album ‘Nena Live’ verschijnt. En er is het tweede album met kinderliedjes ‘Unser Apfelhaus’.

1996

Nena is opnieuw zwanger. En opnieuw ligt er een best-of CD van haar in de rekken. Het jaar erop bevalt ze opnieuw van een zoon. Er verschijnt een nieuw album: ‘Jamma Nich’, en daarmee tourt ze weer door Duitsland. Eind ’97 ligt haar 3de kinderalbum in de winkel, ééntje met een feeststrik: ‘Nenas Weihnachtreise’.

Samen met Axel Bulthaupt

presenteert Nena de preselecties van Eurosong ’98 voor Duitsland. Nena brengt de CD ‘Wenn alles richtig ist, dann stimmt was nicht’. Meer dan 400.000 mensen zien Nena live in ’98. Vervolgens verschijnt het best-of-album: ‘Nur geträumt – Ihre grössten Erfolge’. Nena werkt mee aan de film ‘Das Magische Schwert’.

1999

Het vierde kinder-album van Nena is een feit, het heet ‘Nena macht Rabatz’. Ze leent haar stem uit aan Warner Bros voor de tekenfilm ‘Tobias Totz und sein Löwe’. De titelsong van die film is ook voor Nena’s rekening.

2000

Opnieuw is Nena actief bij diverse kinderprojecten, en ze schittert op de Nokia Night of the Proms. Een jaar later ligt het nieuwe album ‘Chokmach’ er. Van de film ‘Abrafaxe’ zingt Nena de hoofdtitel van de soundrack: ‘Lass die Leinen los’.

In 2002 viert Nena haar 20-jarig

artiestenjubileum met een album vol nieuwe versies van haar grote hits. Het album heet ’20 Jahre – Nena feat. Nena’. Op de CD staan enkele schitterende duetten, waaronder Nena’s nummer ‘Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann’ met Kim Wilde. De Engelstalige versie ervan, ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ verschijnt in 2003 op single. De plaat slaat niet alleen in Duitsland aan, Nena scoort opnieuw een tophit in Europa! In Duitsland komt in augustus ‘Nur Geträumt’ uit op maxi-CD.

Begin 2004 staat ‘Anyplace, anywhere, anytime’

nog altijd hoog in onze hitlijsten. Op 1 maart verschijnt het album ‘Nena Live Nena’. Ze tourt door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarenboven legt ze de laatste hand aan een nieuw boek, is ze bezig met de voorbereidingen voor een nieuw studio-album èn ze schrijft zelf het draaiboek van haar eerste film.

10 mei is de releasedatum

van Nena’s single met Toktok (Berlijnse artiest). Het nummer heet ‘Bang Bang’.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button