Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Monique Klemann boeken

Monique Klemann boeken

Monique Klemann boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Monique Klemann of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Monique Klemann is al meer dan twintig jaar de drijvende kracht achter Loïs Lane. Samen met haar zus Suzanne is zij het gezicht en de stem van de succesvolle popband. De grote doorbraak kwam in 1989 met het door Monique geschreven ‘It’s The First Time’, dat een Top 10 hit werd. Het debuutalbum Loïs Lane haalde de #1-positie in de Album Top 100. Andere hits zijn het titelnummer van de Nederlandse speelfilm ‘Amsterdamned’, ‘My Best Friend’, ‘I Wanna Be’, ‘Qualified’, ‘Fortune Fairytales’ en ‘Tonight’.

Minder bekend is haar liefde voor jazzachtig repertoire, waarmee zij regelmatig heeft opgetreden, o.a. in club Panama. Met het verschijnen van haar solodebuutalbum On Patrol komt daar verandering in. Aanleiding van de release is haar rol in de Talpa-misdaadserie Parels & Zwijnen. Daarin speelt ze de exotische Lynn Bloem, zangeres en eigenaresse van een nachtclub. Het is een rol waarin Monique haar talent en liefde voor easy listening en jazz mooi kan combineren, en dus zijn de songs die zij in de serie ten gehore brengt nu gebundeld. “Alles kwam dusdanig samen dat ik er niet meer omheen kon. Ik ben ooit gaan zingen vanwege dit soort rustige, zwoele nummers, die nog eens heel goed bij mijn stem passen ook. Dit was de perfecte kans om een aantal ervan op te nemen; liedjes die ik al heel lang zing, maar waar het grote publiek geen weet van heeft.”

On Patrol is geheel samengesteld uit muziek uit de serie, met als resultaat een eclectische mix van jazz en pop. Bekende standards als Burt Bacharachs ‘In The Land Of Make Believe’ en ‘The Look Of Love’, Arthur Hamiltons ‘Cry Me A River’ en Leonard Bernsteins ‘Lonely Town’ wisselen stuivertje met popklassiekers van Duncan Brown (‘Wild Places’) en David Bowie (‘What In The World’). De tracklist wordt aangevuld met eigen nummers die speciaal voor de serie zijn geschreven, met uitzondering van ‘Haze’. Deze track vormt samen met de Astrud Gilberto-cover ‘StaY’ het Latin-deel van de plaat. ‘Ik houd van de ongedwongen sfeer, die de krakerige oude nummers uit de fifties en sixties hebben. Zo wilde ik mijn soloplaat ook laten klinken. We hebben voor sfeer , niet voor perfectie gekozen.’

Een van de meest opvallende tracks is het door Monique zelf geschreven ‘Don’t Speak’. Een melancholieke track die in twee verschillende uitvoeringen op het album staat: dE emotionele ‘naked’ versie en de reprise, die meer uitgesponnen is en een bijna surrealistische sfeer heeft. “‘Don’t Speak’ zat ineens in mijn hoofd, ik kon de tekst achter elkaar opschrijven,” aldus Monique. Ze schreef ook gedeeltelijk de tekst voor ‘Haze’, en samen met Tjeerd Oosterhuis en Han Koreneef componeerde ze ‘Mr. Irresistible’. Het titelnummer is geschreven door haar partner Jeroen den Hengst, die ook tekende voor de productie van het album en samen met Monique het hele concept en de sound bedacht. Richard Janssen (ex-Fatal Flowers, ex-Shine) maakte op verzoek van Monique een eigenzinnige versie van David Bowie’s ‘What In The World’. In een ver verleden speelden ze samen in de band Midnight To Six, waar Monique ooit haar muzikale carrière begon als piepjonge achtergrondzangeres. “Tekst en melodie van ‘What in the World’ zijn zo mooi. Ik wilde een beetje een Ry Cooder-achtige, loungy sfeer en Richard heeft dat perfect gedaan.”

Een andere persoonlijke favoriet van Monique is ‘Goodmorning Heartache’, wat ooit haar eerste kennismaking was met Billie Holiday. “Dat nummer doet mij denken aan de tijd dat ik alleen woonde en die muziek keihard opzette na een nacht flink doorhalen.” Ook met ‘The Look Of Love’, en dan vooral in de uitvoering van Dusty Springfield, heeft ze een sterke band. “Zoals die vrouw kan zingen, je voelt als het ware de tranen. En het gemak waarmee zij hoog en laag afwisselt is natuurlijk waanzinnig!”

Monique staat al te popelen om ook met haar solorepertoire de podia op te gaan. “Het is natuurlijk heel anders om in je eentje een publiek te vermaken. Maar deze muziek leent zich heel goed om live te doen. Ik houd van de nachtclubsfeer uit de fifties en dat is de richting die ik op wil live. Die intieme sfeer, daar wil ik aan bijdragen. Ik wil het publiek behagen met mooie liedjes en fijne muziek.” Binnenkort beginnen de eerste live-shows in de Amsterdamse nachtclub The Sugar Factory.

Met On Patrol gaat voor Monique Klemann niet alleen een langverwachte wens in vervulling, het is tevens een uithangbord voor haar onmiskenbare muzikale talent. “Het is tijd om me als solozangeres te onderscheiden, ik ben er eindelijk klaar voor.”

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button