Lyon & Partners Group Talent Management
Home » Michiel Borstlap boeken

Michiel Borstlap boeken

Michiel Borstlap boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Michiel Borstlap of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Michiel Borstlap (1966) studeerde cum laude af aan het Hilversums Conservatorium in 1992. Meteen bracht hij zijn eerste album uit en won de Europe Jazz Contest in Brussel. Tijdens hetzelfde festival sleepte hij tevens de Prize for Best Soloist in de wacht. Vier jaar later won hij de prestigieuze Thelonious Monk / BMI Composers Award in Washington DC. Zijn compositie Memory of Echantment werd uitgevoerd door twee grootheden uit de jazz, Herbie Hancock en Wayne Shorter.

Naar aanleiding van dit succesvolle optreden besloten Hancock en Shorter tot het uitbrengen van het duoalbum ‘1+1’. Op het album staat ook Michiels compositie.

In 1999 tekende Michiel een exclusief platencontract bij een van de belangrijkste labels ter wereld, Verve. Michiel Borstlap gaf en geeft concerten in New York, Chicago, Tokyo, Sidney, Kaapstad, Moskou, Berlijn, Shanghai, London, etc.. Hij speelde met internationale grootheden als Pat Metheny, George Duke, Bill Bruford, Metropole Orchestra, en zangeressen als Trijntje Oosterhuis & Edsilia Rombley. In 2003 werd hij in opdracht van de Emir van Qatar uitgenodigd tot het componeren van de eerste Arabische Opera in de geschiedenis, Opera Avicenna. Eind september verschijnt Opera in Qatar, waarin Borstlap verslag doet van de totstandkoming van die opera.

Vanaf 2006 is Michiel met zijn nieuwe groepen Elektron en TRAFFIC in Nederland op tournee en speelt hij met zijn Acoustic Trio op internationale podia. Michiel tourt in 2010 met zijn nieuwe album ‘SOLO 2010’ door diverse landen in Europa.

De pers over de muziek van Michiel Borstlap: ‘… mastermusician’ New York Times (USA); ‘… Borstlap amongst complete pianists in jazz…’ ‘ Jazzwise (UK).

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button