Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Michiel Blankwaardt boeken

Michiel Blankwaardt boeken

Michiel Blankwaardt boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Michiel Blankwaardt of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Michiel Blankwaardt werd geadopteerd toen hij 5 maanden oud was. Hij woonde 3 jaar in Tanzania en daarna 4 jaar in Sierra Leone en Soedan (Darfur). Op zijn 7e is hij definitief met zijn ouders en zusje naar Nederland gekomen.

Michiel groeide op in Den Haag en was al vanaf jonge leeftijd met acteren en toneel bezig. 
Dat begon bij jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag. In 2007 rondde hij na 4 jaar de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht af. Sindsdien is hij een veelgevraagd acteur in het (Nederlandse) theater, film en televisielandschap.

Op televisie was hij in 2013 te zien als stamlid in het programma Welkom bij de Kamara’s. Maar speelde ook gastrollen in onder andere De Co-assistent, A’dam&Eva, Hunter Street, De Ludwigs, Jeuk en Flikken Maastricht. Sinds 2015 vertolkt hij de rol van Bamba in de serie Familie Kruys. Daarnaast speelde hij onder andere in de films Alles is Familie, Het Geheim en Kinshasa (korte film).

Michiel speelde bij diverse theatergezelschappen, waaronder Het Vervolg, Berg&Bos, Ro Theater (Woyzeck), Theatergroep Zep, Van Engelenburg theaterproducties (De Vrek) en hij speelt regelmatig bij Theatergezelschap BonteHond (o.a. Aaipet en Klucht).

Hij speelde een prachtige rol in voorstelling Woiski vs. Woiski van Orkater/Bijlmer Parktheater. Voor deze rol werd hij genomineerd voor de Arlecchino, een prijs voor meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol. De toelichting van de jury: “Michiel Blankwaardt neemt ons met zijn overtuigende spel mee in de tragedie over vader en zoon Woiski. Hij vertolkt Max Woiski junior, de jongen die naar Nederland kwam om te studeren, maar door zijn vader werd uitgebuit. Via het verwaarloosde kind weet Michiel de toeschouwer toch sympathie te laten voelen voor de verbeten oude man die hij ook ten tonele brengt. Als Woiski junior is Michiel Blankwaardt in idealisme vastgebeten, diep teleurgesteld en prachtig wanhopig.”

De theatervoorstelling AaiPet was in 2015 winnaar van de Zilveren Krekel 2015, in de categorie meest indrukwekkende theaterproductie. Een quote uit het juryrapport: “In AaiPet halen de muzikale acteurs Dionisio Matias en Michiel Blankwaardt alles uit hun elastieken lichaam om met iPads in de hand een virtuoze slapstick- en goochelshow ten tonele te toveren. In de dolkomische stijl van Laurel en Hardy mengen ze old school-variété met digitale techniek. Met liefst 200 cues – door hen zelf uitgevoerd – loodsen de acteurs zichzelf door griezelig perfect getimede scènes…”

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button