Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Michael Boogerd boeken

Michael Boogerd boeken

Michael Boogerd boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Michael Boogerd of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Michael Boogerd wordt gezien als een van de beste wielrenners die Nederland ooit heeft gehad. Al van jongs af aan stond alles in het teken van het fietsen. In 1995 maakt Michael Boogerd zijn professioneel debuut bij de ploeg van Jan Raas, WordPerfect. Na een jaar stapt hij, samen met teammanager Jan Raas, over naar een nieuwe Nederlandse ploeg, Rabobank. Al snel volgen er successen.

Tijdens zijn eerste Tour de France wist Michael al een uitstekende klassering te rijden. Uiteindelijk wordt hij 31e, maar opvallender is zijn overwinning in een etappe. In stromende regen rijdt hij op weg naar Aix les Bains in volle vaart met Melchior Mauri weg uit het peloton. Waarna hij als eerste over de streep komt. In 1998 wordt Michael Boogerd zelfs vijfde in de Tour de France.

Het jaar daarop wint hij de klassiekers Parijs-Nice en de Amstel Gold Race. In de Amstel Gold Race wint hij met enkele millimeters voorsprong van Lance Armstrong, de latere winnaar van de Tour de France dat jaar. De Tour de France van 2002 is met afstand de mooiste tour uit zijn loopbaan. Zijn harde werken wordt beloond met een prachtige ritzege in de Tour de France. Na een lange solo van 85 kilometer over de col de la Madeleine en de klim naar het skioord La Plagne pakt hij de etappezege in de Koninginnerit van de editie in 2002. Hij eindigt dat jaar als twaalfde in de Tour.

Na de Tour de France van 2002 besluit Michael zich meer op de grote eendagswedstrijden (klassiekers) te richten in plaats van de Tour de France. Het betaalt zich uit in vele ereplaatsen in de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Lombardije en diverse Wereldkampioenschappen. Daarnaast wint hij ook nog het NK op de weg.

In 2007 helpt Michael Boogerd als luxeknecht Dennis Mentsjov en Michael Rasmussen in de Tour de France. Michael Rasmussen rijdt zelfs enkele dagen in de gele trui. Hij wordt echter halverwege uit de Tour gezet voor het missen van dopingcontroles.

De Tour van 2007 blijkt de laatste voor Michael Boogerd te zijn. Na een val in het najaar besluit hij een punt achter zijn carrière te zetten. Tegenwoordig is Michael actief als radio- en TV-verslaggever bij Eurosport en zet hij zich in voor zijn Michael Boogerd Foundation.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button