Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Micha Marah boeken

Micha Marah boeken

Micha Marah boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Micha Marah of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Een majorettenhoed, slanke, lange benen en gladde laarzen, een ietwat kinderlijke doch energieke verschijnen, zo brak destijds Micha Marah vrij verrassend uit de onbekendheid met haar legendarisch geworden “Tamboerke”.

Het was de tijd (1971) dat een teevee-show als “Cansonissima” op de BRT een aantal namen in een minimum van tijd naar de top der populariteit kon toveren.
Vanaf 1972 nam ze deel aan enkele buitenlandse festivals. Herhaaldelijk bracht ze een overwinningspalm mee naar huis. Na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1979 besloot ze hiermee te kappen en zich vooral te concentreren op Vlaanderen en Nederland.

In de jaren ’80 had ze een wekelijks radioprogramma via de BRT, achtereenvolgens Piekuur – Meer Muziek – Hadiemicha. Ook teevee ontdekte haar als een spirituele presentatrice ; Denken en doen – Stad Op Stelten zijn hiervan het goede voorbeeld.

Van januari ’93 tot december ’98 presenteerde ze wekelijks op maandagochtend het radioprogramma Kwistig met muziek. En zo’n 7 jaar lang werd haar kennis van de muziek zeer gewaardeerd als jurylid van het populaire televisieprogramma bij VTM: De Soundmixshow.

Ze heeft haar eigen management, platenfirma en bookingskantoor Benelux Theater, waar zij vooral een platform biedt voor jong talent.

Kortom Micha Marah lééft ! En zij heeft zich ontpopt tot een professionele dame die haar vak kent in alle facetten en ongetwijfeld in de toekomst de vruchten van deze ervaring zal plukken.

In ’93 en ’94 besloot ze muzikaal een andere koers te varen. Ze dook onder in de muzikale traditie van Ierland waar zij een aantal muzikale pareltjes ontdekte en die ze in een nieuw en modern jasje stak.
Een full CD ” MIJN NIEUWE BESTAAN ” werd opgenomen en gereleased einde ’94. Zij vormde een band en is nu een regelmatige gast in het festival- en Culturele Centra-circuit. Het bewijs dat deze mystieke muziek ook live kan gebracht worden. Verrassend en uniek kan je deze concerten wel noemen.

Begin oktober 1995 verscheen er een gloednieuw album
“NO WAY BACK”.Inderdaad je leest het goed: MICHA goes English.

Terwijl er ijverig aan een opvolger werd gewerkt verschenen er ondertussen twee singles in duo met MARGRIET HERMANS “ONLY A WOMAN’S HEART” en met de Ier SONNY CONDELL “DOWN IN THE CITY”.

Haar volgende album “VOYAGE” verscheen begin mei 1998.

Dit album zet de ingeslagen weg voort, maar met veel meer de nadruk op live werk en gespeeld door een keur aan klasse-muzikanten.

In 2000 verschijnt er dan de registratie van de succesnummers die de groep de afgelopen 3 jaren in de live-set ten gehore brachten. “MOVING ON”. Voor de eerste keer een album gemaakt in samenwerking met haar groep.

Het is voor een organisator, vooral budgettair, niet altijd mogelijk om een negen-koppige groep te programmeren. Bovendien wilde Micha graag terug naar de akoestische roots van de Ierse folkmuziek. Begin 2002 vormde ze een kleinere formatie met top muzikanten als Philippe Masure, Aidan Burke en Fons Van Haemel.

Tezamen met hen was ze tijdens de afgelopen jaren vooral tijdens de zomermaanden op een aantal festivals te horen- en te zien o.a. op het Labadoux folkfestival.

Micha is al haar hele leven een grote soul liefhebber en in 2006 begon ze samen met collega’s Sandra Kim en Afi aan een nieuw project ‘The SoulDivaZ’. Een wervelende show met uitsluitend soulmuziek. De talentvolle 8-koppige formatie ‘MG Band’ werd gevraagd om dit project muzikaal te begeleiden met als hoogtepunt het optreden als afsluiter op de Korenmarkt tijdens de Gentse Feesten. Er werd een single uitgebracht met ‘Dancing in the street’ en ‘It takes two’ ter promotie van het project. De aftrap werd gegeven in maart 2007 tijdens de prestigieuze ‘Nacht van Exclusief’ in het casino van Knokke.

Op 1 juni 08 werd de nieuwste Souldivaz single op de markt gebracht: Souldivaz-mix by Dj Wout. Het is een medley van 3 bekende sister Sledge nummers: Lost in Music, He’s the greatest dancer & We are Family. Dj Wout (o.a. Sylver) heeft hiervan een vlotte en dansbare compilatie gemaakt en overgoten met zijn eigen muzikale sausje.

Sinds dit jaar gaan de dames Souldivaz ook de baan op met z’n drietjes en brengen zij een stomende, ambiance show van 60 à 75 min. Niet te missen!

Maar ook solo weet ze haar mannetje te staan en ze deinst er niet voor terug haar bekende schlagers opnieuw op haar repertoire te zetten. Vlaamser kan het niet!!!

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button