Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Mental Theo boeken

Mental Theo boeken

Mental Theo boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Mental Theo of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Mental Theo ontmoet begin jaren ’90 Charly Lownoise tijdens een Mallorca-reünie in Utrecht. Theo is discjockey op Mallorca; zijn bijnaam krijgt hij vanwege zijn opvallende dansjes en striptease-act. Hij kent de muziek van Charly en wil graag met hem samenwerken. Binnen twee weken brengen ze hun eerste single uit. Samen zijn ze ook betrokken bij het samenstellen en uitbrengen van de Thunderdome compilaties. Onder de naam Speedcity Tour zijn Mental Theo en Charly Lownoise een spraakmakende hardcore/gabber act.

In 1995 verschijnt Wonderfull Days bij de grote platenmaatschappij Polygram. De single is niet alleen een hit in Nederland, maar ook in België en Duitsland. De populariteit van het duo wordt met de single Stars nog groter in Nederland. In de zomer nemen Mental Theo en Charly Lownoise deel aan de Love Parade in Berlijn. Op de Kurfüstendamm geven ze een show voor een uitzinnige menigte.

Met de Depeche Mode-cover I Just Can’t Get Enough verwijderen Mental Theo en Charly Lownoise zich in 1997 meer van de happy hardcore. Ze willen muziek maken uitbrengen met meer kalmte en melodie. De single is echter minder succesvol dan zijn voorgangers.

In 1998 schrijven Mental Theo en Charly Lownoise het nummer Hou Me Nu Maar Vast voor het Nationale Songfestival. Het door Marco Marlé gezongen liedje legt het in maart af tegen winnares Edsilia Rombley. De single Girls is in 2000 het laatste levensteken van het duo.

Mental Theo presenteert al enige jaren TV-programma’s voor TMF onder titels als Mental Theo On The Road en de Mental Popquizz. Sinds januari 2001 doet hij dat elke dag. Tegen de zomer verschijnt zijn album Revolution. In 2002 belandt de single Revolution van Mental Theo in de dance chart.

Mental Theo wordt in 2005 DJ bij de radiozender Slam FM en komt met een nieuwe single, Think of You. Ook presenteert hij bij SBS6 het televisieprogramma Motorxperience.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button