Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Maurice Wijnen boeken

Maurice Wijnen boeken

Maurice Wijnen boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Maurice Wijnen of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Maurice Wijnen is theater-en televisiemaker en begon zijn carrière backstage bij Jos Brink en Frank Sanders (Revue, Revue!). Daarna was hij crewlid bij Joop van den Ende Theaterproducties (The Phantom of the Opera en Miss Saigon).

In 1993 maakte Maurice zijn eerste theaterbewerking voor Opus One (Alleen op de Wereld; gevolgd door o.a. Peter Pan en Jungle Book). Hij was als concept- en scriptschrijver medeverantwoordelijk voor de musicals The Dancing Queens (1998), Tango de Valentino (2000) en Diana – een one woman musical (2001).

Sinds 2000 is Maurice Wijnen creatief en productioneel actief voor Joop van den Ende Theaterproducties, waar hij assistent casting director en Hoofd Ontwikkeling was. Daarnaast maakte hij als bewerker en co-scriptontwikkelaar deel uit van de creative teams van de succesvolle musicals Ciske de Rat (2007; John Kraaijkamp Musical Award nominatie) en Petticoat (2010).

Als samensteller en concept-bedenker maakte hij theaterproducties zoals Wereld Aids Dag Musical Gala (1997) Musicals in Concert I en II en Musicals in Ahoy (2002, 2004, 2006), en was hij betrokken bij de twee soloprogramma’s van Simone Kleinsma, concert tours van Danny de Munk en Bastiaan Ragas, Sondheim In Songs en Disney’s Musical Singalong.

Maurice Wijnen was jarenlang Nederlands correspondent voor het Duitse vakblad Musicals. Ook verzorgt hij regelmatig gastcolleges voor diverse scholen.

Op televisiegebied was Maurice Wijnen als samensteller 12 jaar lang verantwoordelijk voor het Musical Awards Gala. Daarnaast was hij inhoudelijk betrokken bij grote programma’s zoals het 100 Jaar Circustheater Gala (2004), het 25-jarig Regeringsjubileum van Koningin Beatrix op het Malieveld (2005), Joop van den Ende- Een Leven In Entertainment (2007), Avro’s Musical Sing-a-Long (2006 tot heden), Wie Wordt Tarzan? (2006), alle vier de ‘Op Zoek Naar…’ series en Sunday Night Fever (2012). In Duitsland was hij creatief adviseur voor de musical casting show Ich Tarzan, Du Jane en in Rusland voor Find The Beast.

Voor de Koningsvaart op de inhuldigingsdag van Koning Willem Alexander verzorgde hij concept en samenstelling van de musicalpresentatie Hollands Glorie – De Gouden Vaart van de Nederlandse Musical, op het Amsterdamse IJ.

Maurice Wijnen maakte op televisie in 2006 zijn debuut als coach in het eerste seizoen van X-Factor. Daarna was hij 2 seizoenen te zien als jurylid in So You Wannabe a Popstar. Hierna volgden Move Like Michael Jackson en 3 seizoenen Popstars.

Sinds 2012 is Maurice als vaste theaterdeskundige te zien in Shownieuws op SBS6. Begin 2013 keerde Maurice terug achter de jurytafel, ditmaal bij Sterren Dansen Op Het IJs, eveneens voor SBS6.

Maurice Wijnen boeken
Maurice Wijnen boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button