Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Maud Mulder boeken

Maud Mulder boeken

Maud Mulder boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Maud Mulder of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Maud Mulder (Nijmegen, 17 november 1981) is een Nederlandse zangeres en hockeyster, woonachtig in Amsterdam. Zij werd bekend door haar deelname aan de tweede serie van Idols, waarin ze uiteindelijk tweede werd. Mulder hockeyde bij de dames 1 van NMHC Nijmegen.

Mulder groeide op in de Weezenhof in Nijmegen. Na haar basisschool ging zij naar het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, waar zij in 2001 slaagde. Daarna studeerde zij aan de Academie voor Lichte Muziek te Hilversum en later Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen (begonnen, niet afgemaakt). Vanaf augustus 2009 volgde ze de masteropleiding sportmanagement aan het Johan Cruyff College, die ze in 2010 afrondde.

Carrière

Voor Idols had Mulder zangles in de Lindenberg in Nijmegen. Toen Mulder bij de talentenjacht in het RTL-programma Idols 2 (seizoen 2003-2004) als tweede eindigde (achter winnaar Boris Titulaer) kreeg ze meteen een contract aangeboden bij platenmaatschappij BMG. Na die tijd trad zij veel op. Een van de hoogtepunten was haar bijdrage aan vier concerten van René Froger in de Amsterdam Arena, waarbij ze een solo zong en een duet met Froger.

Na Idols profileerde Mulder zich als Nederlandstalige zangeres. Haar eerste single “Zoals je naar mij kijkt” verscheen eind 2004 en werd geschreven door John Ewbank. Het nummer was tevens de titelsong voor de speelfilm Floris van Jean van de Velde. Mulder bereikte met haar eerste single de derde plaats in de Nederlandse Top 40. Eind 2004 kreeg Mulder de award voor populairste Nederlandse zangeres 2004. Op haar eerste album “Wacht op mij”, dat in maart 2005 verscheen, zong ze onder andere een duet met Frank Boeijen. Voor dit nummer kwam speciaal de Frank Boeijen Groep eenmalig weer bijeen. Ook Xander de Buisonjé heeft voor Mulder op dit album een nummer geschreven: “Hij”. In 2003 had Mulder ook al meegezongen op Xanders hitsingle “Ik zie”. Na het verschijnen van haar eerste album zakte de publieke belangstelling voor Mulder in. Zij bracht nog wel het nummer “Omdat je bij me blijft” uit, dat eerder ook al eens door Marco Borsato was opgenomen, maar dat werd geen grote hit. De optredens gingen echter gewoon door. Ze bracht ook nog de single “Jou” uit.

Mulder maakte deel uit van de gelegenheidsformatie Artiesten voor Azië die in januari 2005 met de single “Als je iets kunt doen” een nummer 1 hit uitbracht ten bate van de slachtoffers van de tsunamiramp in Azië op tweede kerstdag 2004.

Mulder verzorgde in het najaar van 2005, samen met musicalster Bastiaan Ragas (in de serie “Dommelsch Dubbel Dutch”) een aantal concerten, waarin ze naar het Nederlands vertaalde popduetten ten gehore brachten. Ook zong Mulder het nummer “Everything must change” tijdens het concert “Greetings From Nijmegen, a tribute to Nina Simone” op 29 november 2005 in het kader van 2000 jaar Nijmegen. Het concert was ter promotie van de gelijknamige cd waarop ze met hetzelfde nummer was te horen.

Op 12 maart 2006 nam Mulder deel aan het Nationaal Songfestival in Amsterdam. Hier maakte zij kans om als vertegenwoordiger van Nederland naar het 51ste Eurovisiesongfestival, dat in mei 2006 plaats zou vinden in Athene, te mogen gaan. Maud was tevens niet goed bij stem op deze avond en eindigde dan ook als derde en tegelijk allerlaatste. Van het televotende publiek kreeg zij 13% van de stemmen, nét iets minder dan rockband Behave en ruim achter winnaar Treble. Als gevolg hiervan verloor ze vervolgens haar platencontract bij BMG, omdat zij hadden gesteld dat Mulder dit alleen kon behouden mits ze het festival won.

Op 24 maart 2007 zong Mulder het Nederlandse volkslied, het Wilhelmus, voorafgaand aan het EK kwalificatieduel Nederland – Roemenië in stadion De Kuip te Rotterdam. Op 22 september 2007 kwam het nummer “Zo zij wij” op single uit. Dit nummer was een duet met Erik Hulzebosch en stond ook op zijn album. Sinds 2007 is Mulder ambassadrice voor de stichting Intermobiel. Mulder schreef ook teksten voor nummers van Kinderen voor Kinderen en de meidengroep KUS. In april 2008 zong Mulder voor de start van Kids Sports News een speciaal hiervoor geschreven nummer in. In 2008 sprak ze tevens het kinderboek Het geluk van een bokmuis in. Ook werd ze in 2008 ambassadrice voor de stichting Nederland Positief.

In 2008 ging Mulder de rol van Roodkapje spelen in de gelijknamige nieuwe musical welke in oktober 2008 in première ging. Ook schreef zij voor de musical het nummer “Mijn Hart”.

In het theaterseizoen 2010/11 speelde Mulder naast Geert Hoes een hoofdrol in de musical De Gelaarsde Kat.

In 2012 speelde ze in de kindermusicals Thomas de Locomotief en Doornroosje.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button