Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Maud Mulder boeken

Maud Mulder boeken

Maud Mulder boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Maud Mulder of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Maud Mulder is zangeres en hockeyster. Ze werd bekend door haar deelname aan de tweede serie van Idols, waarin ze uiteindelijk tweede werd. Maud hockeyde bij de dames 1 van NMHC Nijmegen.

Maud Mulder groeide op in de Weezenhof in Nijmegen. Na haar basisschool ging zij naar het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Daarna studeerde ze aan de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum. Ook volgde ze de masteropleiding sportmanagement aan het Johan Cruyff College, die ze in 2010 afrondde.

Carrière

Toen Maud bij de talentenjacht in het RTL-programma Idols 2 (seizoen 2003-2004) als tweede eindigde (achter winnaar Boris Titulaer) kreeg ze meteen een contract aangeboden bij platenmaatschappij BMG. Na die tijd trad ze veel op. Een van de hoogtepunten was haar bijdrage aan vier concerten van René Froger in de Amsterdam Arena, waarbij ze een solo zong en een duet met Froger.

Na Idols profileerde Mulder zich als Nederlandstalige zangeres. Haar eerste single “Zoals je naar mij kijkt” verscheen eind 2004 en werd geschreven door John Ewbank. Het nummer was tevens de titelsong voor de speelfilm Floris van Jean van de Velde. Maud bereikte met haar eerste single de derde plaats in de Nederlandse Top 40.

In 2004 kreeg Maud Mulder de award voor populairste Nederlandse zangeres 2004. Op haar eerste album “Wacht op mij”, dat in maart 2005 verscheen, zong ze onder andere een duet met Frank Boeijen. Voor dit nummer kwam speciaal de Frank Boeijen Groep eenmalig weer bijeen. Ook Xander de Buisonjé heeft voor Maud op dit album een nummer geschreven: “Hij”. In 2003 zong Maud ook al mee op Xanders hitsingle “Ik zie”.

Maud Mulder maakte deel uit van de gelegenheidsformatie Artiesten voor Azië die in januari 2005 met de single “Als je iets kunt doen” een nummer 1 hit uitbracht ten bate van de slachtoffers van de tsunamiramp in Azië op tweede kerstdag 2004.

In 2005 verzorgde Maud samen met musicalster Bastiaan Ragas een aantal concerten, waarin ze naar het Nederlands vertaalde popduetten zongen. Ook zong Maud het nummer “Everything must change” tijdens het concert Greetings From Nijmegen, a tribute to Nina Simone in het kader van 2000 jaar Nijmegen.

In 2007 zong Maud Mulder het Nederlandse volkslied, het Wilhelmus, voorafgaand aan het EK kwalificatieduel Nederland – Roemenië in De Kuip in Rotterdam. Later dat jaar bracht ze het nummer “Zo zij wij” op single uit. Dit nummer was een duet met Erik Hulzebosch en stond ook op zijn album.

In 2008 speelde Maud Mulder de rol van Roodkapje in de gelijknamige musical. Voor deze musical schreef ze ook het nummer “Mijn Hart”. In 2010 en 2011 speelde Mulder naast Geert Hoes een hoofdrol in de musical De Gelaarsde Kat.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button