Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Matthijs van Nieuwkerk boeken

Matthijs van Nieuwkerk boeken

Matthijs van Nieuwkerk boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Matthijs van Nieuwkerk of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Matthijs van Nieuwkerk presenteerde van 2005 tot 2020 de populaire actualiteitenshow De Wereld Draait Door. Na 15 jaar vond hij het tijd om iets anders te gaan doen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Inmiddels is hij te zien met zijn nieuwe programma, Matthijs Gaat Door.

Matthijs van Nieuwkerk boeken voor een evenement

Matthijs van Nieuwkerk is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk studeerde Nederlands aan de Universiteit in Amsterdam, maar maakte zijn studie niet af. Hij ging bij Het Parool sporters interviewen en sprak onder andere met de schakers Kasparov en Karpov en de voetballer Johnny Rep. Daarna interviewde hij schrijvers en vernieuwde hij en passant de literatuurpagina van de krant. In 1988 werd Matthijs van Nieuwkerk redacteur bij de kunstredactie en in 1996 werd hij hoofdredacteur van Het Parool.

De Wereld Draait Door

In de aanloop naar de Kamerverkiezingen van januari 2003 presenteerde Matthijs van Nieuwkerk samen met Felix Rottenberg het politieke programma Nederland Kiest. Tegenwoordig is Matthijs vooral bekend van De Wereld Draait Door en Holland Sport. Voor Holland Sport won hij samen met medepresentator Wilfried de Jong in 2005 de Zilveren Nipkowschijf.

Muzikale programma’s

Matthijs van Nieuwkerk is tevens actief als presentator van het muzikale programma Popquiz a Go-Go en het eind december uitgezonden Top 2000 a Go-Go. In deze programma’s is muziekkenner Leo Blokhuis vaste co-presentator.

Voetbaltijdschrift

Samen met Henk Spaan richtte Matthijs van Nieuwkerk het voetbaltijdschrift Hard Gras op. Zijn interesse voor voetbal uit zich ook in het feit dat hij voetbalt bij vereniging Buitenveldert, onder meer met collega Frits Barend. In zijn vrije tijd beoefent Matthijs onder meer judo, volleybal, honkbal en cricket.

Diverse andere projecten

Naast televisie en het voetbaltijdschrift is Matthijs van Nieuwkerk ook op andere fronten actief. Hij had een column in J/M en leverde een bijdrage aan het J/M-boek ‘Vaders – Portretten’, van bekende Nederlandse vaders. Sinds 2003 presenteert hij elke avond een talkshow tijdens het Nederlands Filmfestival te Utrecht en in 2005 leidde hij gesprekken tijdens de Uitmarkt te Amsterdam. Matthijs speelde ook de rol van journalist in de aflevering van Baantjer ‘De moord op de man die weg wilde’. Verder was hij samen met onder meer collega-presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman te zien in de film ‘Vox Populi’.

Eind maart 2007 won Van Nieuwkerk BNN’s Hoofdprijs voor beste presentator.

In 2006 en 2007 werd Matthijs van Nieuwkerk genomineerd voor de Gouden Televizier-ring voor de Beste Mannelijke TV-ster. Uiteindelijk won hij met zijn programma De Wereld Draait Door de Gouden Televizier-ring in 2007.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button