Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Mathilde Santing boeken

Mathilde Santing boeken

Mathilde Santing boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Mathilde Santing of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Mathilde Santing, (Amstelveen, 24 oktober 1958) is een Nederlandse zangeres.

Thuis zat het gezin steeds naar muziek te luisteren. Voor de jonge Mathilde was een speciale muziekkamer en dansvloer gemaakt waar ze naar de muziek van haar bandrecorder kon luisteren. Op haar 5e jaar ging ze op muziekles op de Amstelveense Muziekschool. Van haar 11e tot haar 19e ging ze op zangles bij Elisabeth Ooms. Tijdens haar middelbare schooltijd speelt ze in verschillende bandjes van haar broers en treedt ze op in cafés met een pianist. Eerst nog als Mathilde Eleveld, maar later als Mathilde Santing, naar haar moeders meisjesnaam.

Carrière

Ze verwierf in 1981 landelijke bekendheid door haar optredens in het televisieprogramma Sonja Op Maandag van Sonja Barend. Dat die bekendheid verdiend was, drukte Santing uit in haar prachtige eigenzinnige debuut, de 12-inch plaat Mathilde Santing, met nummers van o.a. Rodgers & Hart, Haven Gillespie en Todd Rundgren.

In 1986 won ze de BV Popprijs op Noorderslag in Groningen. Zij was daarmee de eerste artiest die deze prijs won. In 1993 kwam het album Texas Girl & Pretty Boy uit, waarop Santing 14 nummers van Randy Newman vertolkte.

Na een aantal jaren betrekkelijke stilte nam ze de cd Under your charms op, die in het voorjaar van 2006 verscheen.

In het theaterseizoen 2006-2007 speelde Santing de rol van Glinda in de musical The Wiz.[1]

Op 27 april 2007 werd Santing benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau[2] voor haar verdienste als zangeres en haar bijdrage aan vele goede doelen.

Een greep uit haar tours van de afgelopen jaren: De Ne9en Levens (2003), Stay Inside the Light (2008) en Sinatra’s Tonic (2010), waarin zij nummers van Frank Sinatra vertolkte. In november 2010 zong Mathilde Santing in drie concerten met Lori Lieberman, de Amerikaanse zangeres van de tijdloze klassieker Killing me Softly.

Van 25 november 2011 t/m 30 mei 2012 speelt Mathilde de jubileumtour ‘Given’ in diverse theaters door heel Nederland. Ze viert daarmee haar 30-jarige carrière als zangeres.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button