Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Mathijs Bouman boeken

Mathijs Bouman boeken

Mathijs Bouman boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Mathijs Bouman of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is beurscommentator bij RTL-Z en vaste columnist van Het Financieele Dagblad. Regelmatig is hij te zien bij De Wereld Draait Door, Nieuwsuur, RTL Nieuws  en andere actualiteitenprogramma’s.

Mathijs Bouman geeft lezingen over de (Nederlandse) economie. Over de problemen, maar ook over wat er allemaal wel goed gaat. Hij vertelt graag over over innovatie (robots!), de arbeidsmarkt en succesvolle Nederlandse bedrijven.

Na zijn promotie in 1998 werkte Bouman als onderzoeker en docent aan de UvA, de VU en de Universiteit Leiden. Daarna ging hij de journalistiek in, o.a. als adjunct-hoofdredacteur van het zakenblad FEM Business. Tussen 2003 en 2005 werkte Bouman bij de Nederlandsche Bank.

In 2006 verscheen zijn boek ‘Hollandse Overmoed — Hoe de beste economie van de wereld ontspoorde’. Een jaar later was hij betrokken bij de vertaling van Alan Greenspans biografie ‘Een Turbulente Tijd’. In 2009 en 2011 werkte hij met Coen Teulings, directeur van het Centraal Planbureau, aan een boek over de kredietcrisis, getiteld ‘De Grote Recessie’ en een boek over de eurocrisis, ‘Europa in Crisis’.

In 2010 verscheen van zijn hand ‘De Elektrische Spijkerbroek en andere avonturen in de economie’, een boek vol aanstekelijke verhalen over de rafelranden van de economische wetenschap.

In 2013 won Bouman de ‘Gouden Stier’ voor beste financieel commentator. Volgens de website PeerReach is hij, in de categorie ‘Finance’, de meest invloedrijke twitteraar van Nederland. Op de Twitter Top-100 van de Volkskrant staat hij op #23.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button