Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Martin Koolhoven boeken

Martin Koolhoven boeken

Martin Koolhoven boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Martin Koolhoven of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Martin Koolhoven is regisseur en een veelgevraagd gastspreker op events, congressen en filmavonden. In 1996 studeerde hij af aan de Nederlandse Filmacademie in Direction, Screenplay en Feature Film. Hij werd ontdekt als een jong talent nadat hij de low budget televisiefilm Duister Licht had gemaakt. Daarna vestigde hij zijn naam met de televisiefilm Suzy Q.

Martin Koolhoven boeken voor een evenement

Martin Koolhoven is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Wie is Martin Koolhoven

In 2005 brak Martin Koolhoven door met twee succesvolle films: de kaskraker ‘Het Schnitzelparadijs’ en de arthouse hit ‘Knetter’. Hij was de eerste Nederlandse filmregisseur die tegelijkertijd twee films in de top 20 van de Nederlandse bioscoop had. ‘Het Schnitzelparadijs’ was in 2005 de beste bezochte Nederlandse film in de bioscoop. In 2006 volgde de romantische hitcomedy ‘Een Beetje Verliefd’.

Zijn grootste succes was echter ‘Oorlogswinter’, een speelfilm die in 2008 werd uitgebracht en zelfs Amerikaanse concurrentie als ‘The Dark Knight’ en ‘Twilight’ versloeg. De film werd geselecteerd voor de shortlist van 9 films in de categorie Best Foreign Language Film bij de Oscars.

Ondanks dat Hollywood lonkte, besloot Koolhoven om samen met producent Els Vandervorst het bedrijf N279 Entertainment te starten. ‘Brimstone’ was de eerste Engels gesproken film die ze produceerden. In 2016 werd de film geselecteerd voor het filmfestival van Venetië. Ook werd ‘Brimstone’ gescreend op het Toronto International Film Festival en het BFI London Film Festival. De film kwam in 2017 uit in Nederland. Inmiddels is ‘Brimstone’ aan meer dan 80 landen verkocht en won 7 Gouden Kalveren op het Film Festival 2017, onder andere de prijs voor beste regie.

Voor de VPRO maakte Martin het programma ‘De Kijk van Koolhoven’, een zesdelige reeks filmcolleges waarin hij aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms de kijkers deelgenoot maakt van zijn liefde voor cinema.

Martin Koolhoven boeken
Martin Koolhoven boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button