Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Martin Koolhoven boeken

Martin Koolhoven boeken

Martin Koolhoven boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Martin Koolhoven of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Martin Koolhoven is een Nederlandse filmregisseur en schrijver, geboren in 1969 in Den Haag.In 1996 studeerde Koolhoven af aan de Nederlandse Filmacademie in Direction, Screenplay en Feature Film. Zijn afstudeerfilm werd goed ontvangen. Hij werd ontdekt als een jong talent nadat hij de low budget televisiefilm Duister Licht had gemaakt. Daarna vestigde hij zijn naam met de televisiefilm Suzy Q.

In 2005 werden twee films van Martin Koolhoven vrijgegeven: kaskraker Het Schnitzelparadijs en arthouse hit Knetter. Hij was de eerste Nederlandse filmregisseur die tegelijkertijd twee films in de top 20 van de Nederlandse bioscoop had. In 2005 was Het Schnitzelparadijs de beste bezochte Nederlandse film in de bioscoop. Hierna volgde in 2006 de romantische hit-comedy ’n Beetje Verliefd.

Zijn grootste succes was echter Oorlogswinter een speelfilm die in 2008 werd uitgebracht en zelfs Amerikaanse concurrentie als The Dark Knight en Twilight versloeg. De film werd geselecteerd voor de shortlist van 9 films in de categorie Best Foreign Language Film bij de Oscars.

Ondanks dat Hollywood lonkte besloot Koolhoven om samen met producent Els Vandervorst het bedrijf N279 Entertainment te starten. Brimstone was de eerste Engels gesproken film die zij produceerden. In 2016 werd de film geselecteerd voor het filmfestival van Venetië en ook gescreend op het Toronto International Film Festival en het BFI London Film Festival. De film is in 2017 is uitgekomen in Nederland. Inmiddels is Brimstone aan meer dan 80 landen verkocht en won 7 Gouden Kalveren op het Film Festival 2017, o.a. de prijs voor beste regie.

Afgelopen najaar was bij de VPRO het programma De Kijk van Koolhoven te zien. Een zesdelige reeks filmcolleges waarin Martin aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms de kijkers deelgenoot maakt van zijn liefde voor cinema.

Martin Koolhoven is een veelgevraagd gastspreker op events, congressen en filmavonden.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Populaire artiesten

Call Now Button