Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Marius Predas Unknown Allstars boeken

Marius Predas Unknown Allstars boeken

Marius Predas Unknown Allstars boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Marius Predas Unknown Allstars of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

MARIUS PREDA’s UNKNOWN ALLSTARS

Het getuigt van humor om je band Unknown Allstars te noemen terwijl die allstars juist wél bekend zijn. Niemand minder dan Erik Visser (Flairck), Antal Steixner (Les Charmeurs, Labryénco), de Roemeense fluitist Cezar Cazanoi, trombonist Marian Masik (Hotel) en de Hongaarse saxofonist Akos Laki doen mee in Marius Preda’s droomorkest. Band en CD komen voort uit een project op het International Gipsy Festival in 2010, waarvoor de in Nederland woonachtige Roemeense cimbalist werd gevraagd een gezelschap samen te stellen. Preda is een van de zeldzame muzikanten in Nederland die de cimbaal kan laten vlammen op een rock ’n’ roll-manier. En dat gebeurt hier volop, zoals in de fraaie funky opener Oas Rumba (met gaida!) en titeltrack Budala Hop (naar de Roemeense accordeonist Marcel Budala).

Marius Preda’s Unknown Allstars (10 personen) brengt zinderende Roemeense zigeunermuziek, op geheel eigen wijze, met overrompelende arrangementen. Ze brengen een veelzijdig programma van feestelijke, bruisende en swingende muziek. Echt een feestprogramma. Het is een internationaal gezelschap van professionele musici die allen hun sporen hebben verdiend in de Roemeense volksmuziek, zigeunermuziek, balkanbeat en de jazz. Marius Preda’s Unknown Allstars was de ‘revelatie van het International Gipsy Festival in 2010’.

“De verwachtingen waren hooggespannen toen het internationale gezelschap na enkele weken repeteren op een druilerige zondagmiddag in mei 2010 het podium besteeg. Het resultaat was adembenemend. Tien topmuzikanten vuurden elkaar fanatiek aan om binnen de complexe ritmieken en onnavolgbare tempi van Marius’ composities het beste van zichzelf te geven. Op zijn beurt zat Preda hen op de hielen met zijn zinderende cymbalom partijen.” (Folkforum)

“De energie die van het podium af blaast, doet het publiek de druilerige regen vergeten. De zang -/ beatboxbattles tussen de zanger en saxofonist, maken het optreden tot een interactief geheel, en een van de meest spetterende optredens van het gehele festival.”(VPRO)

“Tien muzikanten die dankzij sterke composities en dito arrangementen plus een verrassende bezetting met onder meer Erik Visser van Flairck een uur lang wisten te boeien.”(Volkskrant)

“Aanstekelijke grooves, meestal ingeleid door Preda op cymbalom, kregen stap voor stap een steeds gelaagdere structuur, waarna strakke unisono riffs en vlammende soli de zaak steeds verder op scherp zetten. Slechts begeleid door Cazanoi op kaval liet zanger Mocanas zijn emoties de vrije loop en wist ook vóór het podium menig traan te laten vloeien. Vervolgens namen de overige muzikanten een voor een hun instrument weer ter hand, om de weemoed nog eenmaal te doen omslaan in een laaiend muzikaal vreugdevuur”. (MixedWorldMusic)

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button