Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Marijke Schipper boeken

Marijke Schipper boeken

Marijke Schipper boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Marijke Schipper of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Marijke wordt geboren op 17 juni 1968 in Spijkenisse. Op jonge leeftijd heeft zij al interesse in wonen en kleding. Op 17 jarige leeftijd wordt zij aangenomen bij de Amsterdamse Grafische School, deze doorloopt zij zo succesvol dat zij vervolgens wordt gevraagd om ook de opleiding reclamevormgeving te volgen. Marijke slaagt hiervoor en hierna besluit zij om een opleiding aan de Kunstacademie Rietveld te volgen.
Met de opgedane kennis van de afgelopen jaren kan Marijke haast niet wachten om haar talenten in de praktijk verder te ontwikkelen.

Theater

Na haar opleiding wordt Marijke al gauw gevraagd om mee te werken achter de schermen bij de musical ‘Cats’ in Carre, hiervoor doet zij de kleding. Daarna doet Marijke twee jaar lang kleding, produktie en rekwisieten bij de rondreizende voorstelling ‘Scherzo’ van Mini & Maxi.

Setdressing

In 1995 wordt Marijke setdresser bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Een aantal jaren is zij verantwoordelijk voor de grote lijnen tot de kleinste details op de set. Het hoogtepunt is de 1000e aflevering.

Tijdschriften

Met haar opgedane kennis en ervaring komt Marijke in 1997 bij Uitgeverij Sanoma terecht. Hier gaat zij enthousiast aan de slag als Interieurstyliste voor diverse (woon)bladen zoals 101 Woonideeen, Ariadne at home. Later werkt zij vast bij Margriet.

Televisie

In 1998 wordt de bevlogen Marijke benaderd om in samenwerking met Jan des Bouvrie diverse metamorfoses te stylen voor het populaire televisieprogramma TV Woonmagazine bij Veronica. Marijke zegt meteen ‘ja’ en heeft een seizoen aan het programma meegewerkt.

Net 5

In 2003 wordt Marijke uitgekozen als interieurstyliste voor het nieuw op te starten programma SamenWonen met Erik van der Hoff. Hierin krijgen stellen die gaan samenwonen een nieuw interieur.
Centraal staat het samenbrengen van 2 heel verschillende interieurstijlen. De functie van Marijke hierin is om deze twee stijlen samen te brengen tot een mooi passend geheel. Dit doet zij zo goed dat zij alle seizoenen SamenWonen op haar naam heeft staan. Op dit moment zijn er elke zaterdag om 16.40 op Net 5 herhalingen van het succesvolle programma.

Eigen Bureau

Naast haar TV werkzaamheden heeft Marijke ook nog een eigen interieurontwerp- en adviesbureau. Zij verzorgt de meest uiteenlopende opdrachten; van het ontwerpen van winkels, het restylen van kantoorpanden tot het geven van particulier kleur- en interieuradvies overal in het land. Deze afwisseling maakt het ondernemerschap voor Marijke extra leuk.

Marijke woont samen met haar man Peter en hun zoontjes Floor, Jip en Dees in een rustig stadje aan het IJsselmeer.

Foto: Nick van Ormondt

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button