Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Marc Klein Essink boeken

Marc Klein Essink boeken

Marc Klein Essink boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Marc Klein Essink of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Marc Klein Essink is acteur en televisiepresentator. Hij studeerde twee jaar Nederlandse taal- en letterkunde en daarna Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Eind jaren ’80 wordt Marc Klein Essink bekend bij het grote publiek als hij in de doktersjas kruipt van internist Jan van de Wouden in de succesvolle serie Medisch Centrum West.

Marc Klein Essink boeken voor een evenement

Marc Klein Essink is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Wie is Marc Klein Essink

Begin jaren ’90 schittert Marc Klein Essink in de mini-serie De Brug opnieuw in de rol van arts. Daarna is hij als verslaggever Berend van Zuilen te zien in de dramaserie Coverstory, waarvan een aflevering op het Nederlands Film Festival wordt vertoond.

Presentator populaire spelshows

Marc aarzelt geen moment als hij de kans krijgt als presentator aan de slag te gaan. Zeker het presenteren van populaire spelshows als De staatsloterijshow, voorheen De 100.000 gulden show, levert hem grote verdiensten op. Na acht jaar houdt Marc het voor gezien en maakt hij de overstap naar NET5. Hier krijgt hij zo’n tien jaar na MCW opnieuw een vaste rol in een ziekenhuisserie.

Acteur in theatershows

Van televisie schakelt Marc moeiteloos over op theater als hij in 2005 de rol van Bram van der Vlugt overneemt in de toneeladaptatie van Max Havelaar. Niet lang daarna volgt de voorstelling Moordspel, uitgevoerd door gezelschap Het Thriller Theater. Daarin zet Marc tegenover Waldemar Torenstra een waardige rol neer als toneelschrijver die zich langzamerhand ontpopt tot psychopaat.

Samen met Hein van der Heijden neemt Marc in 2008 het initiatief om het stuk De Batavia op te voeren. Critici spreken lovend over de manier waarop hij gestalte geeft aan de manipulatieve onderkoopman Jeronimus Corneliszoon. Daarna is Marc Klein Essink naast Isa Hoes te zien in de toneelversie van De gelukkige huisvrouw.

Marc Klein Essink boeken
Marc Klein Essink boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button