Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Marc Almond boeken

Marc Almond boeken

Marc Almond boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Marc Almond of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Marc Almond (Southport (Lancashire), 9 juli 1957) is een Britse zanger en liedjesschrijver die bekend werd als de helft van het duo Soft Cell.

Na het uiteenvallen van Soft Cell begon Almond in 1984 een solocarrière. Hij hield zich zowel bezig met hitgevoelige edelkitsch (Something’s gotten hold of my heart; Tears run rings) als met moeilijker toegankelijke samenwerkingen met onder andere Coil en Jim Thirwell (alias Foetus).

Na de elektronische muziek die hij met Soft Cell maakte, waren de eerste albums van Almond radicaal akoestisch. Begeleid door instrumenten als piano, cello, viool, harp en pauken bezong hij, net als bij Soft Cell, het zelfkant-nachtleven waaraan hij graag deelnam.

Dankzij het succes van Soft Cell werd Almond door de platenindustrie in de eerste plaats als een potentiële hitparade-artiest beschouwd. Almond zelf had bredere interesses. In 1985 bracht hij bijvoorbeeld de mini-elpee Violent silence uit, die gewijd was aan het werk van de Franse filosoof/pornograaf Georges Bataille en in 1989 maakte hij het album Jacques: een verzameling covers van nummers van Jacques Brel.

Van zijn homoseksualiteit heeft Almond nooit een geheim gemaakt, maar anders dan collega’s als Jimmy Somerville wenst hij er doorgaans geen politieke kwestie van te maken. Wel nam hij, nadat discodiva Donna Summer zich in 1985 respectloos over homoseksuelen uitliet, met Somerville het duet I feel love op: een sarrende versie van het zwoele nummer waarmee Summer in de jaren zeventig, niet in de laatste plaats vanwege haar populariteit in de homoscene, successen vierde.

In oktober 2004 raakte Almond ernstig gewond bij een motorongeluk. Zijn revalidatie nam tot medio 2005 in beslag. In 2007 verscheen Stardom Road, het eerste album na zijn ongeluk. Het bevat naast een aantal covers van nummers die Almond beïnvloed hebben ook een nieuwe eigen compositie: Redeem Me (Beauty Will Redeem the World).

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button