Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Manuel Venderbos boeken

Manuel Venderbos boeken

Manuel Venderbos boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Manuel Venderbos of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Manuel Venderbos groeit op in een muzikaal gezin en na het structureel ontduiken van de verplichte figuren als xylofoon (noten leren) en keyboardles zeurt hij jarenlang om een drumstel. Tot overmaat van ramp voor de buren krijgt Manuel zijn zin.

Naast drummer ontwikkelt Manuel zich tot verdienstelijk voetballer. Hij komt echter nooit in de buurt van zijn grote voorbeeld Marco van Basten, is bang voor de hond van plaatsgenoot Ruud Gullit maar ontluikt desalniettemin zijn groen-gele liefde voor ADO Den Haag.

Van Bijles tot Hoofdrol

Behalve drumles volgt Manuel ook acteerlessen. Hierbij ontdekt hij zijn ‘grote-bruine-ogen-truc’, die niet alleen op het toneel werkt, maar ook bij het inpakken van zowel mannen als vrouwen. Via de musicalklas van TRIAS (Rijswijk) speelt hij verschillende hoofdrollen van diverse musicals… Ja, inderdaad musicals… Dus inclusief de onderdelen ‘zang’ en ‘dans’! En er zijn video’s van!

Van Studenten OV tot Auto v/d zaak

Na het behalen van zijn VWO (Veelste Weinig Opgelet) diploma volgt Manuel 2 studies voor de prijs van 1: Commerciele Economie richting Marketing & Reclame en Journalistiek richting Radio & TV. Bij Hewlett Packard ontdekt men al snel zijn acteertalent. Zonder verstand van computers wordt hij vertegenwoordiger voor HP, compleet met laptop, een mobieltje van de zaak en een vette auto onder zijn kont!

Van Stagiair tot Ster-verslaggever

Na 2 studies, 4 landelijke theatertours, 8 acteercursussen, 20 kansloze bijbaantjes en meer dan 200 uur lokale radio-ervaring, komt Manuel in 1999 terecht als stagiair bij TV-Utrecht. Wat natuurlijk een typische ‘koffie-haal-en-printerpapier-bijvul-stage’ had moeten worden, verandert binnen een week vanwege een hoog ziekteverzuim op de redactie in een volledige baan als TV-verslaggever. Manuel pakt zijn kans en maakt schokkende nieuws-items… o.a. het vertrek van voetbalspits Michael Mols bij FC Utrecht en andere journalistieke krenten uit de pap als ‘100 jaar Speeltuin de Smet’ en ‘Op koninginnenacht Domtoren voor 1x Oranje’.

Van TV talent tot 3FM DJ

Volledig besmet met het TV-virus belandt Manuel in maart 2000 in de ‘multimedia-talentpool’ van de publieke omroep terecht. Hij wordt behalve item-regisseur voor dramafilmpjes ook gebombardeerd tot een van de presentatoren van het discussie programma D-lounge op NED2. Bovendien maakt hij vanaf 2001 onvergetelijke nachtradio op 3FM. Dan valt er gat in de programmering van 3FM en omdat Manuel ook de rotste niet is offert hij zijn wekelijkse bezoek aan zijn schoonmoeder in voor een zondagavondshow op 3FM. Gezien het multi-mediale karakter van deze show [behalve radio ook TV] mag Manuel zich behalve DJ inmiddels ook VJ noemen.

Van BNN tot Dikke Prima

Hij valt op (bij) BNN en Manuel wordt in 2002 gevraagd om Sander de Heer te vervangen in het radio-programma Ruuddewild.nl van Ruud de Wild op 3FM. En met succes, want daarna werkte hij meerdere malen als freelancer voor BNN en Ruuddewild.nl. In 2003 stampt Manuel zijn eigen bedrijfje ‘Dikke Prima Produkties’ uit de grond en produceert zijn eerste videoclip voor Songfestival-kandidaat en topzangeres Suzanne. Daarnaast doet hij voice-over-werk voor MTV, NED1, Zappelin, Nickelodeon en Talpa.

Van Presentator tot Platenbaas

Sinds september 2004 is Manuel één van de vaste gezichten van het dagelijkse kinderprogramma BlinQ. En begin 2005 werd hij door de EO gevraagd om de succesvolle talkshow Jong over te nemen van Marc Dik, die het na 8 jaar voor gezien houdt. In het voorjaar van 2006 verschijnt de 2e serie van 13 afleveringen met Manuel als presentator. Daarnaast is hij momenteel bezig met een totaal-concept genaamd ‘Guilty Nature’. Hieronder valt zijn eigen kledinglijn Guilty Nature en de platenmaatschappij Guilty Nature Records. In samenwerking met Munich Records brengt Susanna Fields via dit label begin 2006 haar eerste solo-cd uit. Met als eerste single een cover van Mr. Mister’s ‘Kyrie’.

Vanaf de tweede helft van 2007 presenteert Venderbos het programma Fataal op Nederland 3. Daarnaast is hij dat seizoen te zien in het medische programma Afslag UMC, wat hij samen met Rebecca Bijker presenteert op Nederland 1. In 2008 wordt gestopt met duo-presentatie en neemt Venderbos het programma alleen voor zijn rekening.

In het voorjaar van 2009 neemt hij i.v.m. een schorsing van Arie Boomsma drie maanden het discussieprogramma Ontopic (Nederland 3) over.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button