Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Mala Vita boeken

Mala Vita boeken

Mala Vita boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Mala Vita of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Opzwepende melodieën uit de Balkan, explosieve ritmes uit Latijns-Amerika en teksten die rechtstreeks afkomstig zijn uit de donkere stegen van Napels, welcome to the world of Mala Vita! Deze zigeuners van de 21e eeuw weten op energieke wijze de wereld muzikaal in een notendop samen te vatten. Een nieuw album, een samenwerking met de bassist van Manu Chao, een Essent Award, de band Mala Vita is niet te houden! Het geheim van dit succesrecept? Men neme zeven bandleden met ieder een eigen nationaliteit en muzikale achtergrond, even mixen, en de mondiale sound van Mala Vita dendert de speakers uit.

Frontman Mickael heeft zijn achtergronden in het zonnige Italië liggen en het is dan ook niet verrassend dat de teksten veelal in het Italiaans gezongen worden. Met overige bandleden uit onder meer Bosnië, Servië en Nederland is het internationale karakter van Mala Vita compleet. Mala Vita zingt ook in het Spaans, Frans, Engels en Bosnisch. Of noem het ‘Itañol’, ‘Franglais’en ‘Bosniano’, want de tongval van de Malavitosi is even grenzeloos als hun muziek.

De sterke Balkan sounds van Mala Vita komen niet uit het niets. Accordeonist Emil en drummer Garo weten als geen ander het verre oosten van Europa dichtbij te brengen met hun roots die in het door oorlog geteisterde Bosnië liggen. De songs van de groep zijn doorspekt met thema’s als pijn, onrecht, oorlog, verraad maar ook hoop en liefde. Maar wie denkt een zwaarmoedige avond tegemoet te gaan bij een optreden van Mala Vita, komt gelukkig bedrogen uit. Mala Vita zorgt voor een avond vol dansbare polkapunk, stuwende reggae en stampende ska.

In de lente van 2007 verschijnt het eerste studioalbum van Mala Vita, Disorganizzata. Voor dit album werkte Mala Vita nauw samen met producer Gambeat, ex-Mano Negra en bassist in Manu Chao’s beruchte band Radio Bemba Sound System. Disorganizzata is opgenomen in Nederland en gemixt in Barcelona, het kloppende hart van de mestizo-scene. Frontman Mickael: “Gambeat produceert niet alleen, maar schrijft ook mee aan Disorganizzata. Gambeat haalt in de studio het beste in ons naar boven. Mark my words: 2007 wordt het jaar van Mala Vita!”.

Mala Vita heeft zich in een duizelingwekkend tempo ontwikkeld sinds de oprichting in 2001. De band heeft vele podia in diverse binnen- en buitenlandse zalen en festivals beklommen. Met als hoogtepunten: tweemaal Lowlands, main stage Exit Festival in Novi Sad, Servië, Noorderslag, Polé Polé op de Gentse Feesten, het Internationaal Film Festival in Zagreb en de registratie van het live album Mani Fiesta in het Paard van Troje in Den Haag. Als klap op de vuurpijl won Mala Vita in 2005 een Essent Award.

De sound van Mala Vita laat zich niet gemakkelijk in één hokje duwen en dat is nou juist de kracht van deze veelbelovende mondiale muzieksensatie.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button