Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Maarten van Rossem boeken

Maarten van Rossem boeken

Maarten van Rossem boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Maarten van Rossem of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Maarten van Rossem is bijzonder hoogleraar geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen, onder meer tijdens de Golfoorlog van 1990-1991 en houdt regelmatig lezingen voor een algemeen publiek.

Maarten van Rossem is te boeken als spreker.

Maarten van Rossem studeerde hij geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Vanaf 1971 was hij wetenschappelijk medewerker en promoveerde in 1983 op het proefschrift Het Radicale Temperament. De dubbele politieke bekering van een generatie Amerikaanse intellectuelen (1934-1953). In 1997 werd hij in Utrecht bijzonder hoogleraar.

Door het Historisch Nieuwsblad werd hij gekozen tot Historicus van het jaar 2003 omdat hij “Nederlanders met veel humor historisch verantwoord door dit nare oorlogsjaar heeft geloodst”. Na zijn nuchtere commentaar op de aanslagen van 11 september 2001 werd hij aanvankelijk hevig bekritiseerd en vond men hem te relativerend. Met name in de Nova uitzending, direct na de aanslagen op het WTC, vielen zijn relativerende opmerkingen bij de presentatoren, Pieter Jan Hagens en Kees Driehuis, niet in goede aarde. Later leek het tij te keren en werd Maarten van Rossems nuchtere kijk op de wereld meer gewaardeerd.

In 2008 was Maarten van Rossem gast-hoofdredacteur van een als glossy vormgegeven uitgave van het Historisch Nieuwsblad: Maarten!. Daarin schreef hij stukken over de (schandelijke kanten van) de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de jaren 50 en de opkomst van het populisme in de Nederlandse politiek. Sinds 2008 is hij gepensioneerd, maar hij blijft nog twee jaar lang aan de Universiteit Utrecht verbonden om twee modulen onderwijs te verzorgen.

Begin 2009 presenteert Maarten voor de Evangelische Omroep het TV-programma Van Rossem in Amerika, over geloof in de Verenigde Staten. Maarten van Rossem verschijnt regelmatig op de televisie, waar hij zijn commentaar geeft op politieke en culturele zaken.

In zijn presentatie “Wat brengt ons de 21e eeuw?” blikt Maarten van Rossem terug op de 20e eeuw, om hieruit vervolgens lering te trekken voor de 21e eeuw.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button