Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Maarten van Praag boeken

Maarten van Praag boeken

Maarten van Praag boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Maarten van Praag of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Singer/songwriter Ma*rten (Maarten van Praag) brengt eind 2010 zijn eerste solosingle Back In June uit. Een fraaie, lekker in het gehoor liggende popsong waarmee Ma*rten direct zijn visitekaartje afgeeft als talentvolle componist, tekstdichter en zanger met een uniek en herkenbaar stemgeluid. Het is de eerste single van het later te verschijnen debuutalbum Between Space And Time.

Between Space And Time is een album vol moderne retro of ‘Nederlandse Britpop’, zoals Ma*rten het zelf noemt. Liedjes met duidelijke Britse roots maar onbetwistbaar een eigen sound. Het is een afspiegeling van Ma*rtens brede muzikale smaak, met de nadruk op sixties pop, folk en stevige rock. ‘Ik heb geprobeerd een album te maken met liedjes zonder poeha, no-nonsense en tijdloos. Dit is een album dat ik zelf zou hebben gekocht als ik hem niet zelf gemaakt zou hebben. Mijn uitgangspunt was om dicht bij mezelf te blijven. Dit album is Maarten anno 2010.’

Singer/songwriter Ma*rten – kleinzoon van de legendarische zanger Max van Praag – werd samen met Sandro van Breemen bekend als het duo City to City. Zij scoorden in 1999 een #1 hit met de single ‘The Road Ahead’. Het nummer stond maar liefst 77 weken in de Top 100 en het debuutalbum van City to City werd bekroond met een Edison voor Beste Nieuwkomer Nationaal. ‘Het was een absolute jongensdroom die uitkwam. Een aaneenschakeling van hoogtepunten, maar het allermooiste was dat ik dag in dag uit bezig was met wat ik het liefst doe in het leven: muziek maken, je eigen liedjes spelen,’ aldus Ma*rten over die periode. Als na precies drie jaar een einde komt aan die jongensdroom en het duo uiteenvalt, besluit hij zich op zijn andere passie, schrijven, te storten en muziek puur als hobby te blijven beoefenen.

Pas in 2007 krijgt zijn muzikale avontuur een professioneel vervolg als hij twee oude bekenden tegen het lijf loopt: de Britse muzikanten Jono Fosh en Dave Marriner van de band Fragment. ‘Begin jaren negentig ging ik als puber altijd op vakantie naar Zeeland, waar Fragment vaak speelde. Dat waren geweldige avonden, maar het contact verwaterde. Ik kwam ze drie jaar geleden echter weer tegen en zij gooiden een balletje op om – geheel vrijblijvend nog – samen liedjes te schrijven.’ Aldus geschiedde. ‘Onze eerste afspraak was bij mij op zolder, met onze gitaren op schoot. Er was gelijk een klik. We hebben veel respect voor elkaars ideeën en geven elkaar de ruimte. Dat stimuleert je om nieuwe dingen te proberen.’ De muzikale samenwerking pakte zo goed uit dat het idee om een album uit te brengen steeds vastere vormen begon aan te nemen, vooral door de enthousiaste reacties van iedereen die het nieuwe materiaal ter ore kwam.

En dus is de release van Between Space & Time een feit; een prachtig album waarop diepgaande teksten worden gecombineerd met op Britse leest gestoelde luisterliedjes,uitgevoerd door Ma*rtens herkenbare stem die de zeggingskracht van de teksten nog eens versterkt.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button