Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Maarten van der Weijden boeken

Maarten van der Weijden boeken

Maarten van der Weijden boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Maarten van der Weijden of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Maarten van der Weijden is de initiatiefnemer van de Elfsteden zwemtocht. In 2019 legde hij als eerste de 195 kilometer lange route van de Elfstedentocht zwemmend af, en zamelde daarmee een fors bedrag in voor het onderzoek naar kanker. Maarten is voormalig Olympisch en wereldkampioen Open Water zwemmen (2008). Ook won hij verschillende titels als Nederlands kampioen.

Maarten van der Weijden boeken voor een evenement

Maarten van der Weijden is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Spreker en dagvoorzitter

Maarten is een veelgevraagd spreker en vertelt gepassioneerd over zijn bijzondere carrière. Onderwerpen als doorzettingsvermogen, ambitie, het omgaan met tegenslagen, innovatie en succesvol samenwerken komen uitgebreid aan bod. Mede door de carrière die Maarten als financieel manager bij Unilever had, weet hij de link tussen topsport en bedrijfsleven uitstekend te leggen.

Wie is Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden was in zijn juniorentijd een talentvolle zwemmer. Al op 19-jarige leeftijd wist hij zich te plaatsen voor het Wereldkampioenschap Open Water zwemmen in Hawaï. Hij eindigde daar op een zeer verdienstelijke negende plaats. Een mooie zwemcarrière leek voor Maarten van der Weijden in het verschiet te liggen.

Tegenslag en doorzettingsvermogen

Een ziekte gooide echter roet in het eten. Enkele maanden na een succesvol WK in 2001 kreeg Maarten van der Weijden de diagnose Acute Lymfatische Leukemie. Na de behandeling en tijdens zijn herstel pakte Maarten het zwemmen weer op. Al snel werd hij zo fanatiek dat de revalidatie werd omgezet in serieuze training. Nog geen drie jaar na zijn diagnose zwom Maarten van der Weijden alweer zijn eerste professionele wedstrijden. Hij richtte zich weer op zijn passie: het open water zwemmen.

Olympisch kampioen open water zwemmen

Na goede prestaties op NK’s, EK’s en WK’s kwalificeerde Maarten zich voor de Olympische Spelen in Peking. Tijdens het WK won hij de gouden medaille op de 25 km open water zwemmen. Daarna zette Maarten van der Weijden alles opzij om zich te richten op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Om zich optimaal voor te bereiden bracht hij acht maanden lang 15 uur per dag door in een zuurstoftent, en liep hij regelmatig met een lichtbril in de rondte. Het resulteerde in een voor velen onverwachte gouden medaille op de 10 km Open Water zwemmen. Een unieke prestatie!

Sportman van het jaar

In december 2008 werd Maarten van der Weijden vervolgens gekozen tot ‘Sportman van het jaar’. Daarna besloot hij zijn carrière als actieve zwemmer te beëindigen en zich te focussen op zijn maatschappelijke carrière. Maarten ging aan de slag als financieel manager bij Unilever, waar hij tot juli 2015 werkzaam was. In 2009 schreef Maarten van der Weijden zijn autobiografie ‘Beter’, waarin hij eerlijk vertelt over zijn tegenslagen en de weg naar succes.

Theater

Maarten van der Weijden stond in de zomer van 2014 op De Parade, en in 2015 was hij te zien in De Kleine Komedie. In het theaterprogramma ‘Sportmonologen’ vertelde hij in vijftien minuten zijn persoonlijke verhaal. In het theaterseizoen 2016 / 2017 stond Maarten opnieuw op de planken, ditmaal met zijn eigen theatertour ‘Beter’.

De Elfsteden zwemtocht

Maarten zet zich in voor kankeronderzoek, omdat hij anderen het geluk gunt dat hij zelf heeft gehad. Hiervoor legde hij tweemaal de Elfstedentocht zwemmend af. In augustus 2018 kon hij na 163 km niet meer verder. Maar Maarten liet zich hierdoor niet ontmoedigen. In juni 2019 deed hij een tweede poging, en maakte het onvoorstelbare waar. Hij voltooide als eerste ter wereld zwemmend de Friesche Elfstedentocht! De actie was beide keren via alle Nederlandse media en over de hele wereld te volgen en werd massaal gesteund.

Maarten van der Weijden als spreker

In zijn presentaties vertelt Maarten over zijn comeback, doorzettingsvermogen, ambitie, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen in het bedrijfsleven. Zijn focus ligt op sport, gezondheidszorg en het bedrijfsleven, en hij wil met name de verbinding leggen tussen deze 3 pijlers.

Reclamecampagne met Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden werkte ook mee aan een commercial voor Menzis (samen gezond). Kijk voor meer informatie over het inhuren van bekende Nederlanders voor een (reclame) campagne op onze pagina Celebrity Based Campaigning.

Maarten van der Weijden boeken
Maarten van der Weijden boeken

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button