Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Maaike Widdershoven boeken

Maaike Widdershoven boeken

Maaike Widdershoven boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Maaike Widdershoven of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Maaike Widdershoven is geboren op Valentijnsdag in 1969 te Epse onder de rook van Deventer. Ze groeide op in Oss, waar ze de middelbare school doorliep en haar eerste schreden in het theater zette. Ze nam tijdens haar opleiding aan het Kopse Hof te Nijmegen zanglessen en deed na haar propedeuse daar, toelatingsexamen voor het Utrechts conservatorium. Ze werd toegelaten tot het voorbereidend jaar Lichte Muziek Zang.
Na twee jaar wisselde ze van opleiding en richtte ze zich op Klassieke Zang. In de zomer van 1995 slaagde Maaike cum laude voor haar uitvoerend musicus examen Zang. Masterclasses volgde Maaike bij onder anderen Margreet Honig en Meinard Kraak.
Zanglessen kreeg ze van Eugenie Ditewig, Robert Bicknell, Alberto ter Doest en op dit moment Setske Mostaert. Interpretatielessen van José Koning, Edwin Rutten en Georgie Fame. Acteerlessen van Jules Croiset, Carel van Vliet, Mara Otten en Wil van Kralingen.

Beroepsmatig was ze enkele jaren

voordat zij examen deed reeds met haar zangcarrière begonnen in het ensemble van de Musical “The Phantom of the Opera”. In oktober 1994 kreeg ze de hoofdrol van Christine, die ze meer dan 300 maal, tot augustus 1996 speelde. De maand daarna startte zij in “West Side Story” in de rol van Maria. Tot eind maart 1998 waren de schouwburgen in Nederland en België avond aan avond uitverkocht. Vervolgens vierde Maaike triomfen in de rol van Hodel in de musical “Anatevka”, als Elisabeth in de musical “Elisabeth” en als Joke in de oorspronkelijk Nederlandse musical “Rex”. Na een korte rustperiode deed Maaike mee aan Musicals In Ahoy. 7 voorstellingen voor een publiek van per keer 7000 mensen!! Vervolgens stond Maaike anderhalf jaar lang in “The Sound of Music”. In het voorjaar 2004 ging ze meteen door naar “Musicals in Concert 2”. Samen met Danny de Munk, Mariska van Kolck, Joost de Jong en Nurlaila Karim.

Met gepaste trots

heeft ze in mei/juni 2004 de rol van Polly vertolkt in “Die Dreigroschen oper” van Kurt Weill en Bertolt Brecht. Dit was haar debuut in de opera wereld. Deze produktie was namelijk van Opera Zuid! Meer informatie kunt u op deze site vinden onder het kopje opera.

Haar grootste succes tot nu toe

is haar glansrol als de non/gouvernante Maria in de musical “The Sound of Music”. Voor deze rol ontving zij in het voorjaar van 2003 de prestigieuze John Kraaykamp Musical Award 2003 voor de beste vrouwelijke hoofdrol. De jury verkoos haar boven de ook genomineerde Simone Kleinsma, Pia Douwes en An Lauwereins. Deze Award kan gezien worden als een bevestiging van een prijs die Maaike in 1999 in de wacht sleepte: toen won zij namelijk de Soetelieve Beurs voor het meest veelbelovende musicaltalent van Nederland.

Naast musicals zingen

heeft Maaike nog een grote liefde: “het klassieke lied”. Maaike geeft liederenrecitals, waarbij zij werk zingt van Wolf, Ravel, Britten, Faure, Bernstein, Brahms en Satie. Ook het lichte genre staat op haar repertoire, begeleid door pianist Edwin Berg brengt ze klassiekers uit het evergreens-, pop- en jazzrepertoire. Haar debuutalbum “Dichtbij” is bij het prestigieuze platenlabel Princess Records uitgebracht. ‘Dichtbij’ staat vol met nationale en internationale hoogtepunten uit dat laatste repertoire. Zo staan er twee composities op van Joop Stokkermans en een medley van Annie M.G. Schmidt. Vertalingen van onder meer Our House (Crosby, Stills, Nash & Young), Più Che Puoi van Eros Ramazotti (in een duet met Henriëtte Hugenholz), She’s Out Of My Life van Michael Jackson en Papa Can You Hear Me, een door Michel Legrand gecomponeerde topper uit het repertoire van Barbara Streisand. Vertalingen zijn van de hand van Herman Pieter de Boer, Koen van Dijk en André Breedland. Piet Souer heeft dit album geproduceerd en gearrangeerd.

Maaike maakt tegenwoordig ook deel uit van een close harmony groep bestaande uit 5 vrouwen.

In het voorjaar 2005

gaat Maaike weer een produktie doen bij een operahuis. Deze keer bij Opera Spanga. Zij zal de rol van Susanna gaan spelen in de opera “Sancta Susanna” van Paul Hindemith. De premiere was gepland op 16 april in Zwolle.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button