Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Lois Lane boeken

Lois Lane boeken

Lois Lane boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Lois Lane of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Lois Lane wordt in 1984 opgericht door Monique Klemann, op dat moment een veel gevraagd fotomodel. Gitarist Tijn Touber kent ze al uit haar vorige band The Pilots, waar ook Fatal Flowers-frontman Richard Janssen deel van uitmaakte. Andere bandleden zijn Evert Abbing, Frans Koenn en Gabriël Jongejans.

1985
Als bij een optreden achtergrondzangeres Angela het laat afweten, vraagt Monique haar oudere zus Suzanne om in te springen. Vanaf dat moment vormt het tweetal de spil van Lois Lane. De band staat in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

1986 – 1987
Lois Lane staat opnieuw in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Ditmaal scoren ze een platencontract bij WEA. De eerste single Break It Up haalt de tipparade.

1988
Lois Lane schrijft en vertolkt de titelsong van de Nederlandse speelfilm Amsterdamned (regie: Dick Maas). De single bereikt de top 40. Niettemin raakt Lois Lane haar platencontract kwijt als WEA besluit haar gehele Nederlandse stal op te doeken. Lois Lane zit evenwel niet bij de pakken neer en richt haar eigen label op (Lana Lane). Ondertussen stapt gitarist Tijn Touber (componist van o.a. Break It Up en Amsterdamned) op. Hij wordt vervangen door Arnold van Dongen.

1989
De eerste zelf uitgebrachte single My Best Friend scoort goed, terwijl de opvolger It’s The First Time met een top tien-notering de doorbraak van de groep betekent. Het door Lois Lane zelf geschreven en geproduceerde mini-album Lois Lane bereikt eind juli de eerste plaats in de albumlijst. Na dit succes vertrekt toetsenist Evert Abbing, die een grote hand heeft in de composities en de productie. Zijn plaats wordt op het podium ingenomen door Rob van Dongen, broer van gitarist Arnold, die enkele jaren eerder ook al Evert had vervangen. Lois Lane krijgt uit handen van Conamus een Zilveren Harp.

1990
Ook het album Fortune Fairytales wordt een commercieel succes. De titelsong en de opvolger I Wanna Be trekken via muziekzender MTV de aandacht van de popster Prince die het jaar ervoor ook al met Candy Dulfer heeft samengewerkt.

1991
Prince vraagt Lois Lane in het voorprogramma van zijn Europese Nude tour. De optredens zijn succesvol maar kosten Lois Lane een vermogen aan investeringen.

1992
Lois Lane neemt de cd Precious op in samenwerking met Prince. His Royal Badness schrijft onder andere de nummers Sex en Qualified. Deze laatste wordt een top 10-hit, maar de verkoopcijfers van het album vallen enigszins tegen. Ook blijft de gehoopte doorbraak in het buitenland uit – het album verschijnt ook in Amerika en Japan.

1993
De live-cd Live At The Arena wordt geen commercieel succes. Ook de in september gebrachte single People doet niks. Lois Lane bouwt een bezinningsperiode in.

1994
Klemann en Klemann werken met diverse muzikanten, onder wie Bart van Poppel (ex-Tambourine, orgel) en Slyde Don Cher (gitaar, keyboards) aan nieuw materiaal.

1995
Lois Lane tekent een contract bij platenmaatschappij Arcade/CNR International. In juni verschijnt de single Tonight, die de groep terugbrengt in de top tien. Het album Fireflight, dat wat meer rockgetint materiaal laat horen, verkoopt goed.

1996
Lois Lane pauzeert een jaartje omdat Monique Klemann zwanger is. Om de stilte te overbruggen brengt de groep het mini-album Covers uit. Hierop doet de groep, al dan niet met vrienden en bekenden, acht nummers van anderen. Zo staan er onder andere duetten op met ex-Dolly Dot Angela Groothuizen (Could It Be Magic van Donna Summer), Amsterdamned-acteur Huub Stapel (Wake Up And Make Love With Me van Ian Dury) en Paul de Leeuw (Yes sir, I Can Boogie van Baccara). Eind september verschijnt ook de greatest hits-compilatie Hitsingles 86/96, met daarop ook drie nieuwe nummers: Simply Beautiful, As Long As The Rain Will Fall en Sweet Pains, plus een remix van It’s The First Time. Het door Fluitsma & Van Tijn geschreven en geproduceerde Simply Beautiful haalt aan het eind van het jaar de 50-ste plaats in de hitparade.

1997 – 1998
Lois Lane doet een Marlboro Flashback Tour met nummers van Abba. In 1998 komt weer een single uit, die echter weinig doet.

2000
Voor het album Hear Me Out wordt producer Andy Wright (o.a. Eurythmics en Simply Red) ingeschakeld.

2001
De cd Het Hele Jaar Rond bevat verhalen voor jonge kinderen uit het gelijknamige prentenboek. Monique Klemann leest de verhalen voor.

2002
De zusjes Klemann zijn in het najaar betrokken bij de promotie van de CliniClowns en brengen de single When I’m With You uit.

2003
Lois Lane maakt deel uit van het livespektakel Vrienden Van Amstel Live! in Ahoy’. Na het succes van de Marlboro Flashbacks in 1997 tourt de groep nog steeds door het land met Abba-repertoire. In het najaar vormt Bart van Poppel samen met René van Barneveld (Urban Dance Squad), Robin Berlijn (Fatal Flowers), Felix Maginn (Supersub) en Rob Klerkx (Supersub) een supergroep waarmee vanaf november opnamen gemaakt worden voor een plaat. De single Here You Come Again is de titelsong van de dramaserie Dunya & Desie.

2004
Op 9 december verschijnt de kerstsingle This Christmas. In dezelfde maand start de voorverkoop voor de jubileumtournee 20 jaar Lois Lane.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button