Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Loes Luca boeken

Loes Luca boeken

Loes Luca boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Loes Luca of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Loes Luca heeft met haar energieke, rappe stijl al meer dan 65 theater- en televisieproducties, films en zangvoorstellingen op haar naam staan. Ze is officieel docent dramatische vorming, maar het theater trok meer dan de klas.

Loes Luca boeken voor een evenement

Loes Luca is voor verschillende soorten opdrachten te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Loes Luca

Loes Luca wilde op haar 17e naar de Academie voor Expressie, maar werd geweigerd omdat ze geen Frans sprak en slechts drie jaar Mavo had. Daarop vertrok ze naar Frankrijk als au pair, en bij terugkomst werd ze wel aangenomen.

Absurde typetjes

In de jaren ’80 was Loes te zien in de serie Rok en Rol, waarin ze vele typetjes speelde. Samen met Netty van Hoorn behandelde ze elke week een ander onderwerp. Loes is beroemd om haar absurde typetjes, zoals Yvette de Vriesch in Het Klokhuis of de sadistische Duitse tante in de Thuiszorg-commercial. Ook werkte ze mee aan een campagne voor het milieu (‘Milieu, milieu?! Man, ik kom uit een voortrèffelijk milieu!’)

Cabaretière en zangeres

Loes Luca is naast comédienne ook een gevierd zangeres. Ze stond jarenlang op het rondreizende theaterfestival De Parade met onder meer de succesvolle act Nénette et les Zézettes. Al zingend trekt Loes met haar revueband door het land. Maar ook buiten De Parade is ze als Franse chansonnière te bewonderen. Daarnaast heeft Loes gezongen onder begeleiding van gerenommeerde muziekgezelschappen als het Radio Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia.

Films en theater

Op 1 februari 2002, de avond voor het huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima, presenteerde Loes Luca een speciale avond voor het paar in de ArenA in Amsterdam. In datzelfde jaar speelde ze de rol van Zuster Klivia in de bioscoopfilm ‘Ja Zuster Nee Zuster’ en won ze de Rembrandt Award voor Beste Actrice.

In 2006 speelde Loes Luca voor het eerst solo in de theatervoorstelling ‘Moordwijven’. Hiervoor werd ze genomineerd voor een Theo d’Or. Ze was ook te zien in de remake van de succesvolle televisieserie ’t Schaep met de 5 Pooten’.

In 2009 speelde Loes Luca de rol van Toinette in het theaterstuk ‘De ingebeelde zieke’. Daarnaast was ze weer te zien in haar rol als Tante Doortje in ’t Vrije Schaep’, het vervolg op ’t Schaep met de 5 Pooten’. In 2010 werd deze serie voortgezet als ’t Spaanse Schaep’.

Reclamecampagne met Loes Luca

Loes Luca inhuren als actrice of voice-over

Loes Luca en haar typetjes werkten mee aan diverse ludieke campagnes. Kijk voor meer informatie over het inhuren van bekende Nederlanders voor een (reclame) campagne op onze pagina Celebrity Based Campaigning.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button