Artiesten en talenten inhuren of boeken
Contact met Lyon & Partners Group Talent Management: 024-397 5174 of 020-636 1111

Loes Luca boeken

Boekingsinformatie voor Loes Luca? Boekingsinformatie aanvragen Of bel direct met 024 -397 5174 of 020-636 1111.

Op haar zeventiende wilde Luca naar de Academie voor Expressie, maar werd geweigerd omdat ze geen Frans sprak en slechts drie jaar Mulo had. Daarop vertrok ze naar Frankrijk als au pair, en bij terugkomst werd ze wel aangenomen.

Ze is officieel docent dramatische vorming, maar het theater trok meer dan de klas. Met haar energieke, rappe stijl heeft ze meer dan 65 theater- en televisieproducties, films en zangvoorstellingen op haar naam staan.

In de jaren ‘80 was ze te zien in de serie “Rok en Rol” (Rock’n’ Roll), waarin ze vele typetjes speelde en waarin elke week een ander onderwerp werd behandeld, in samenwerking met Netty van Hoorn. Loes is beroemd om haar absurde typetjes, zoals Yvette de Vriesch in Het Klokhuis of de sadistische Duitse tante in de Thuiszorg-commercial. Ook werkte ze mee aan een reclamespot voor het milieu (“Milieu, milieu?! Man, ik kom uit een voortrèffelijk milieu!”)

Behalve comédienne is Loes tevens een gevierd zangeres. Jarenlang heeft Loes op het rondreizende theaterfestival De Parade gestaan met onder meer de succesvolle act Nénette et les Zézettes. Al zingend trekt zij met haar revueband door het land, maar ook buiten De Parade is zij als Franse chansonnière te bewonderen. Daarnaast heeft Loes gezongen onder begeleiding van gerenommeerde muziekgezelschappen als het Radio Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia.

Op 1 februari 2002, de avond voor het huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima, presenteerde ze een speciale avond voor het paar in de ArenA in Amsterdam. In datzelfde jaar won ze de Rembrandt Award voor ‘beste actrice’ en speelde ze de rol van Zuster Klivia in de bioscoopfilm “Ja Zuster Nee Zuster”.

In 2006 speelt ze voor het eerst solo in de theatervoorstelling “Moordwijven”; hiervoor werd ze genomineerd voor een Theo d’Or. Ook was ze te zien in de remake van de succesvolle televisieserie “t Schaep met de 5 Pooten”.

In 2009 speelde ze de rol van Toinette in het theaterstuk “De ingebeelde zieke” en was ze weer te zien in haar rol als Tante Doortje in “t Vrije Schaep”, het vervolg op “t Schaep met de 5 Pooten”. In 2010 wordt deze serie voortgezet als “t Spaanse Schaep”.

Loes Luca

Vraag vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Loes Luca of stel een vraag over deze artiest.

Boekingsinformatie aanvragen Wilt u liever bellen? U kunt ons bereiken via 024 -397 5174 of 020-636 1111.
  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten.
  • Meer dan 20 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices

Bekijk andere vergelijkbare artiesten/talenten
Copyright © 2014 evenementenbureau, artiestenbureau en communicatiebureau Lyon & Partners Group.
Op werkdagen zijn onze medewerkers telefonisch bereikbaar via: 024-397 5174 of 020 - 636 1111.
Alle rechten voorbehouden - Onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.