Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Lisa del Bo boeken

Lisa del Bo boeken

Lisa del Bo boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Lisa del Bo of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Het begon allemaal in 1990, toen Joske (Lisa haar man) en haar pianist een bandje instuurde naar VTM voor een deelname aan de Soundmixshow. Toen nog Reinhilde kreeg bij de opname van het liedje al een contract aangeboden van Jack Rivers. Voor de Soundmixshow was Reinhilde alleen bezig met te zingen op feesten, barbecues en trouwmissen. Reinhilde deed mee aan de Soundmixshow met het liedje van Vaya Con Dios, What’s a woman. Zelf geloofde ze er niet echt in maar toch won ze vol overtuiging de Soundmixshow.

Het leven van Reinhilde, toen 29 jaar, 8 jaar getrouwd met Joske, 2 kinderen Krisia (7) en Eli (1), dirigent van het kinderkoor in Mopertingen en parttime secretaresse, kreeg plots een hele andere wending. Ze wordt ineens bestormd met journalisten en mensen die een handtekening komen vragen. Maar met haar man die 100 procent achter haar staat zag ze het helemaal zitten en stapt ze graag de onbekende wereld in, maar haar gezin blijft op de eerste plaats.

Reinhilde gaat op zoek naar een eigen imago, look en eigen stijl van muziek. Ze kiest al snel een artiesten naam, Reinhilde wordt Lisa del Bo. Ze krijgt voor haar eerste single begeleiding aan de twee vakmensen John Terra en Hans Van Eyck (tekstschrijver van ondermeer Helmut Lotti en Bart Kaël). De eerst maxi-single Liefde wordt uitgebracht, deze bevat vier liedjes: Liefde, Enkel het goede, Maar nu, wat doe ik zonder jou en Jij bent niet dezelfde. Deze single wordt geproduceerd door Piet Roelen maar met weinig succes.

Ondertussen leert Lisa veel bij in de muziek wereld en doet ze veel podiumervaring op. Met “Vlinder” ging het in 1993 al stukken beter. Met dit liedje schreef Lisa zich in voor de preselectie van het Eurovisiesongfestival. Ze zou derde eindigen in de finale. Andere singles zoals “Leef nu met een lach” en “Van alles” bleven niet onopgemerkt.

Toch zou het tot in 1996 duren vooraleer Lisa het succes kreeg dat ze verdiende. Met het liedje “Liefde is een kaartspel” mocht ze dat jaar naar het Eurovisiesongfestival. Haar eerste full-cd “Lisa Del Bo” verscheen en werd goud, Lisa kreeg een eigen spel kaarten van het Turnhoutse kaartenmuseum en eindigde 16de met 22 punten op het Songfestival. Toch waren de Belgische inwoners heel fier op hun zangers. Van Spanje kreeg Lisa de volle 12 punten !

Na het songfestival kwamen er de singles Alleen voor jou, De drie klokken, Zeldzaam gevoel en Met 16 kan je nog dromen.

De single met 16 kan je nog dromen roept voor Lisa bitterzoete herinneringen op. Op 16-jarige leeftijd werd Lisa dolverliefd op Hans (18 jaar). Het was echte liefde tussen hen, ze maakte al trouwplannen en waren zeker van een mooie toekomst samen. Maar op een avond toen hij Lisa thuis had afgezet en naar huis reed, is hij met zijn snelle, zware wagen tegen een boom geknald. Hans (20 jaar was op slag dood). Dit was een enorme klap voor Lisa, haar geloof heeft haar toen geholpen dit te verwerken.

Lisa nam in 1998 een duet op met Bart Kaëll (Eenzaam zonder jou), wat ook weer een hit werd in de Vlaamse top 10.

Iedereen was het er over eens dat “Ik ben zo eenzaam zonder jou” hitpotentie had, dus dat de track als single uitgebracht moest worden. Piet Roelen, de manager van Bart Kaëll, zag de combinatie met Glennis Grace niet zo zitten omdat hij voorzag dat het Belgische-Nederlandse duo niet zo gemakkelijk voor promotie doeleinden bij elkaar te halen was. Hij stelde voor Glennis te vervangen door Lisa del Bo, waarvan hij óók de manager was. Peter kende Lisa niet, maar kwam er in de studio achter dat hij met een heel gedreven en professionele zangeres te maken had. De plaat werd een behoorlijk succes.

Niet alleen Bart is de gelukkige om met Lisa del Bo een duet te zingen ook met de enige echte Helmut Lotti neemt Lisa een duet op, wat een groot hoogtepunt is in haar carrière.
Op de cd ” Classic final edition” zingen ze samen het prachtige lied Love is Life. Later nemen ze samen nog een single op “Swinging on a star”. Dit keer voor op Lisa del Bo haar full-cd, Best of the Forties. Hiermee komen ze in de Vlaamse top 10 terecht !

Na een korte stille periode, brengt Lisa Del Bo in 1999 het liedje Zeldzaam gevoel uit, een cover van Everybody’s somebody’s fool van Connie Francis. Het is meteen de voorloper van de cd Best Of The Sixties, een cd boordevol vertalingen van internationale hits uit de jaren 60. Voor deze cd ontvangt Lisa begin augustus ’99 een gouden cd .

Manager Piet Roelen (Helmut Lotti) vroeg Koelewijn met de bekende Belgische zangeres een CD te maken met, zoals hij zei: “liedjes uit mijn jeugd die ik allemaal kon meezingen”. De meeste songs ook in de originele taal, een soort Arbeidsvitaminen, maar dan gezongen door één artiest. Een gedurfd plan. Met arrangeur Hans Hollestelle heeft Peter in de Fendal Sound Studio´s drie CD´s opgenomen: naast “Best of the sixties” ook nog “Best of the fifties” en “Best of the fourties”. Eén maal platina en twee maal goud was het resultaat. De CD´s zijn ook met succes in Duitsland uitgebracht. Daarvoor zong Peter Koelewijn met Lisa diverse titels in het Duits in. Piet Roelen bedacht een uitstekende strategie om aan de zangeres extra aandacht te laten besteden, dezelfde strijdwijze die hij hanteerde bij Michael Junior, die óók in Duitsland werd gereleased. Lisa toerde maandenlang mee met Helmut Lotti bij de oosterburen als voorprogramma van de zeer populaire zanger. Zo bereikte zij een hele boel potentiële platenkopers.

Later in 2004 brengt Lisa een nieuwe single uit “Jij” het is een cover van de Neil Sedaka-klassieker “Love will keep us together” en werd in een Nederlandstalig kleedje gestopt door Daniel Ditmar. Een vlot en bovendien eigentijds nummer dat Lisa met veel plezier en met succes brengt tijdens haar optredens.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button