Lyon & Partners Group - Talent Management en Artiesten Boeken
Home » Linda Wagenmakers boeken

Linda Wagenmakers boeken

Linda Wagenmakers boeken voor uw evenement?
Vraag direct vrijblijvend boekingsinformatie aan voor Linda Wagenmakers of bel met 024-397 5174 / 020-636 1111. Boekingsinformatie aanvragen

Linda Wagenmakers is een veelgevraagd artiest voor evenementen en treedt regelmatig op als gastsolist. Vanaf haar 14e treedt ze op in diverse musicals. Ze kreeg zangles van onder anderen Anne Evers, Adriaan van Limpt en Alberto ter Doest. Als solist was Linda te zien in producties als Fiddler on the Roof, Miss Saigon, The Beggars Opera en Carmina Burana.

Linda Wagenmakers boeken voor een evenement

Linda Wagenmakers is voor verschillende soorten optredens te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie. We adviseren je graag over de mogelijkheden en de kosten. Kijk ook op deze pagina met veelgestelde vragen over het boeken van artiesten voor een evenement of bedrijfsfeest.

Wie is Linda Wagenmakers

Miss Saigon

Linda Wagenmakers begon haar muzikale carrière in de hoofdrol van Kim in de originele Nederlandse versie van Miss Saigon in het Circustheater in Scheveningen. Linda speelde de bejubelde rol drie jaar lang en was ineens één van de grootste musicalsterren van het moment. Tijdens Miss Saigon sprak en zong Linda de titelrol van de avondvullende Disney Classic Mulan I en II. Na Miss Saigon speelde Linda in de met een Televizierring bekroonde dramaserie Westenwind. De titelsong ‘Laat me vrij om te gaan’ werd haar eerste hit.

Eurovisie Songfestival

In 2000 vertegenwoordigde Linda Nederland op het Eurovisie Songfestival met haar legendarische act ‘No Goodbye’s’, waarbij dansers onder haar meer dan levensgrote zwart-witte jurk vandaan kwamen. Met ‘No Goodbye’s’ haalde Linda een top tien notering in de Nederlandse Top 40.

Musicals

Na twee zeer succesvolle seizoenen met de Black Gospeltour in de Nederlandse theaters speelde Linda de rol van Maggs in Rocky over the Rainbow. De baanbrekende originele productie kreeg in 2002-2003 een vervolg in een uiterst succesvolle nationale theatertour met louter goede kritieken en uitverkochte zalen.

In 2005 vervulde Linda de hoofdrol in Love Me Just A Little Bit More, een musical komedie gebaseerd op de grootste hits van de Dolly Dots. Tevens speelde Linda hoofdrollen in de originele producties Hans en Grietje en Shhh… It Happens! In hetzelfde jaar bracht Linda haar eerste solo album ‘Full Circle’ uit.

In 2010 mocht Linda opnieuw een hoofdrol inspreken en inzingen van de nieuwe avondvullende Disney film The Princess and the Frog in de rol van Tiana. Ze werkte hierbij samen met Ruth Jacott en Jeroen van der Boom. Daarnaast speelde Linda de rol van Lady of the Lake in Monthy Pythons’ Spamalot. De cast bestond onder meer uit Johnny Kraaijkamp jr, Paul Groot, Owen Schumacher en Pepijn Gunneweg.

Linda is ook te horen als solist op de urban hit ‘Oprechte Liefde’ samen met Gikkels. De track is een veel gedraaide hit bij onder andere radiozender FunX. Ze speelde Eponine tijdens Musicals in Ahoy en vertolkte het onvergetelijke ‘And I Am Telling you’ uit de musical Dreamgirls tijdens Musical Classics.

Naast haar werk als actrice en zangeres is Linda Wagenmakers ambassadrice van Stichting Present. Ze is zeer betrokken bij de manier waarop de stichting vrijwilligerswerk stimuleert en hulpverleners verbindt met mogelijke hulpontvangers. Stichting Present is een belangrijk element van haar leven om haar betrokkenheid bij de samenleving vorm te geven.

Bel ons direct

Over Lyon & Partners Talent Management Group

  • Lyon & Partners Group Management (agency), personal manager en agent voor artiesten en talenten
  • Meer dan 25 jaar ervaring als agentschap bij het boeken van artiesten en talenten
  • Artiestenbureau met meer dan 2.000 talenten, acteurs, presentatoren en presentatrices
Call Now Button